Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Být teenagerem je někdy peklo. Charleen je typická dospívající dívka, která se potýká... no, prostě se životem. Její otec jako by se do země propadl a ona nenávidí skoro všechno kromě hudby - a své babičky. Ani krátké vytržení z melancholie, které jí skýtá poslech písní Kurta Cobaina, však nedokáže zmírnit její deprese, a tak se rozhodne se vším skoncovat. Po komicky zpackaném pokusu o sebevraždu je Charleen nucena navštěvovat nekonvenčního terapeuta, který jí má pomoci překonat úzkost v období puberty. Během terapie se spřátelí s Linusem, neoblíbeným podivínem ze třídy, který jí ukáže, že život může být o kapku příjemnější, než jak o něm zpívají její mrtvé rockové idoly. Film režiséra Marka Monheima je roztomilým příběhem o dospívání plným úžasných písní a jedinečných výkonů. (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděl tak vyspělej film o dospívající - pubertální holce jako právě tohle. Naprosto skvěle a přirozeně zvládnuté téma dospívání dítěte. Mnoho dialogů by si rodiče měli někam napsat, možná se jednou budou hodit pro jejich ratolest, např. proslov mámy k sociální pracovnici, ten mě chyt asi nejvíc, ale samozřejmě i taková maličkost jako "promin" se v 15.5 letech neříká nejlehčeji a o to víc pak chytne. No a JFB, tak to byl mistrovskej hereckej výkon. Zase jednou promluvila německá filmařská dokonalost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně hezky a příjemně natočená německá dramedie o jedné holce, která to v životě neměla jednoduché a svým přístupem k němu si to taky úplně neusnadnila. Jenže Mark Monheim příběh téhle holky vypráví s takovou pohodou, že se budete smát, ale i zadumaně přemýšlet nad tím, jak je hrozně jednoduché ovlivnit mozek dítěte aniž byste o tom vůbec věděli. O téhle dívce byla radost se dozvědět něco víc. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Sympatickú hlavnú hrdinku, výbornú muziku a hlavne šmrnc mal tento teenage film ... milá záležitosť. (filmová výzva 2017 - emma53) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Provokativní samozřejmost vyprávění. Nejzábavnější scény jsou s psychiatrem. Slečna naštěstí není sociopatka. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě milý překvapení. Je pravda, že jsem čekala o něco víc, ale zklamaná určitě nejsem. Jasna Frizi Bauer v hlavní roli byla výborná. Hudba k filmu se mi taky moc líbila, zajímavý výběr interpretů. Škoda jen, že ve filmu nebylo víc záběrů Linuse a Charleen. Slušelo jim to spolu. Konec mě malinko dojal. Kdo říká o německých filmech, že jsou hrozný a nedá se na ně koukat, je hodně na omylu. Tohle je toho důkazem. 85%. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Dávam 10 hviezd, krása, doják a pre mňa životná rola JFB. Ako mohla v 27 rokoch tak autenticky stvárniť suicidálnu puberťáčku, mi je záhadou, keďže jej doterajšie role boli sotva priemerné. No zázrak! Nemci sa opäť raz vyznamenali. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá sonda do vnútra malej teenedžerky a jej rodiny. Ale priznám sa, že v byť jej rokoch by mi tiež nebolo jedno, keby som býval s priateľom mojej mamy, naviac mojim učiteľom biologie. :) ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Puberta jako téma filmu tento týden pro mně podruhé, tentokrát z dívčího pohledu. Holky jsou jiné a Charleen je ještě k tomu pošuk, takže ta její puberta je taky výživná. Její sbližování s jí podobným exotem není jednoduché, trvá po celý film, ale nakonec to dopadne celkem mile a celkově z toho mám dobrý dojem. Velkou devizou bylo obsazení Jasny F. Bauer. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Civilní, uvěřitelné, avšak.....bez větších vzruchů a dost banální.....hrdinka je trochu divná, trochu zmatená, asi tím věkem....chtělo by to více odvahy točit o problémech a životě teenagerů, tohle bylo spíš psychodrama o jedné opravdu divné dívce a její ještě divnější famílii a příteli, kterej je magor. ()

Reklama

Reklama