Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2015, 7 h 54 min (Minutáž: 43–54 min)

Kamera:

Arthur Albert

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Michael McKean, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos, Miriam Colon, Raymond Cruz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jimmy McGill býval neúspěšný právník, který měl co dělat, aby dal dvě a dvě dohromady. Ale při pátrání po svém osudu se jeho dráha protíná s příběhem Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (55)

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekal. Better Call Saul není jen čekání na to, jestli se v záběru mihne Jessie nebo Walt. Je to zajímavý a vtahující samo o sobě. Stejně jako u BB skvělá režie, super POV záběry, práce s muzikou a hlavně už od atmosferickýho černobílýho úvodu první epizody je z toho na míle daleko cítit gilliganovská komplexnost a promyšlenost. Důležitý je, že Saul není jen komickou figurkou jako v BB. Je plnohodnotnou a propracovanou postavou. A Mike? Ten je snad ještě lepší. Když člověk najednou pozná jeho minulost (6. epizoda je dokonalá), zjistí proč v BB dělá všechny ty věci a ví, jak to s ním nakonec dopadne, je to prostě srdceryvný. Do budoucna čekám velký věci. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vince to opět dokázal. Po obrovských očekáváních geniálního zakončení páté série Breaking bad přišel s něčím, co možná neuspokojí ty, jež dychtí po pořádné drogové akci a konfliktech, jak tomu bylo již u zmiňovaného Perníkové táty, nýbrž nás zasazuje do minulosti, kdy ještě Saul preferoval jméno Jimmy McGill a teprve si dral tu cestu k vrcholu. Zaujalo mne už hned první epizody, která je pomalá, ale přitom nabízí spoustu pomrknutí na původní sériál a groteskní situace v ní nechybí. Bob Odenkirk to neuvěřitelně spolu s Banksem a jsem strašně rád, že to, co předvedli v Br.Bad byl jen začátek. Každý tu má epizodu věnovanou samu sobě a skvěle to prospívá pro prokreslnost postav a zároveň představení úplně novým divákům. Monolog Odenkirka u tomboly bylo sakra to nejlepší za poslední dobu. Těším se, co Saul Goodman předvede v druhé sezóně, ale zatím to vypadá na podobně úžasnou jízdu jako s Jessiem a Heisenbergem. /80%/ ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem sice už před několika lety viděl (a pak jsem bez jakéhokoli důvodu přestal sledovat někde uprostřed druhé) a hodně částí jsem si pořád pamatoval dost dobře, ale to nijak neubralo na potěšení, které mi sledování přineslo. Gilligan prostě ví, jak odstartovat seriál bez zbytečného otálení. Jen lituju, že jsem nezačal s koukáním dřív, abych stihl finále ve chvíli, kdy vyjde. 10/10 ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento spin off Breaking Bad jsem chtěl původně vynechat, už jen proto, že postava Saula Goodmana mi v originálním seriálu prostě nesedla. Hodnocení kritiků byla výborná, ale čsfd se stále pohybovalo na úrovni 80%, což tu popravdě řečeno, má skoro každý druhý seriál. S každou další sérií se zde ale hodnocení šplhá strmě nahoru, a tak budu předpokládat, že BCS má našlápnuto stejně jako Breaking Bad, kde první série byla nudnější, ale zbytek byla neskutečná jízda. Uvidíme, co tedy příběh Saula Goodmana přinese dál, zatím to bylo komornější, ale zábavné. ()

Muel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

| Netflix | Po dvoch rokoch dopozerané. Ja neverím. Porovnaniu s pôvodným seriálom sa posnažím vyhnúť, ale uznať samozrejme musím, že to začalo o dosť slabšie. Tam kde BrBa začalo nekompromisne a zvyšovalo laťku každou sériou, tam BCS začína skôr pozvoľne, predstavuje minulosť Saula skôr len po povrchu, ale nič zásadné sa tu vlastne neudeje. Tri hviezdy skôr subjektívne, nemôžem ale povedať, že som si sériu neužil. Objektívne je to aj tak kvalitná vec s kreatívnymi dialógmi a špecifickou štylistikou obrazu, presne tak, ako som si to zamiloval minule. Len to ani zďaleka zatiaľ nerezonuje tak, ako pravdepodobne bude ďalej. Zatiaľ skôr priemer. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Galerie (286)

Zajímavosti (10)

  • Jimmy (Bob Odenkirk) v závere epizódy sleduje seriál Matlock (1986-1995), podľa ktorého hlavnej postavy si modeluje svoj nový oblek. V nasledujúcej epizóde Five-O ho už má na sebe aj jeden z policajtov na stanici poznamená, že vyzerá ako Matlock (Andy Griffith). (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama