Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2016, 7 h 36 min (Minutáž: 42–49 min)

Kamera:

Arthur Albert

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Michael McKean, Ed Begley Jr., Kyle Bornheimer, Jessie Ennis, Juan Carlos Cantu (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jimmy McGill je zpět s novým pohledem na svět a novými názory, které posunou jeho kariéru a vztahy do neprobádaných území. (Netflix)

Recenze (45)

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se Jimmy místy i snaží jednat férově, začínáme pomalu sledovat jeho přerod v Saula Goodmana - a i když se děj přehrává v minimalistickém tempu, já se neskutečně bavil. Nemluvě o jeho vztahu s Kim, který nervózně sleduju a čekám, co dalšího se mezi nimi stane. I když vím, že Jimmy dělá vše pro Kim, často to bohužel dopadá opačně. A Mike? No, jsem zvědav, jak se Hector Salamanca dostane ke zvonečku... ;) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Saul není vyloženě nudný seriál. Má fajn postavy, vynikající technickou stránku spojenou s precizním až téměř filmovým lookem a sem tam skvělé scény. Ve druhé řadě bych je ale asi zvládl spočítat na prstech jedné ruky. Problém je, že děj se točí neuvěřitelným způsobem v kruhu, charaktery se málokdy někam posouvají a když už, během další epizody to zase vypadá, že se vrací ke svému původnímu stanovisku. Což prostě není zábava a není něco, co by si bezmála dokonalý svět Heisenberga zasloužil. Srovnávat Saula s Breaking Bad bylo vždycky o hubu a nikdy příliš fér, nicméně někdo to dělat musí a já se omlouvám ale tohle je fakt o několik úrovní níž, než bylo drámo o metamfitaminovém králi Walteru Whitovi. Nedivím se lidem, kteří na tomhle fakt neujíždějí. Naopak, po druhé řadě se k nim začínám hrdě hlásit. 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci mají vlastní styl. S Breaking Bad všem vytřeli zrak a nyní pokračují v nastoleném trendu. S druhou sérií jsem byl o více spokojen než s první, přičemž se opět střídaly skvělé díly s těmi nudnými. Jenže ono se na to vesměs tak skvěle kouká, i když nedojde k žádnému velkému zvratu. Když Kim s Jimmym dělají malé podvůdky, i když Mike na poslední chvíli nezmáčkne spoušť, pořád z toho mrazí. Věřím, že ve třetí sérii už do toho šlápnou naplno...9/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Are you in trouble? Gimme Jimmy!" ___________ Tady prostě není o čem. Tam kde první série bezchybně uzavřela svoji kapitolu, ta druhá svižně navazuje v tom samém bodě a rozvětvuje nejen dané dějové linie ale i vyhlazuje drobné nedostatky. Úvod hraje primárně na úsměvnou, ba přímo relaxační notu - za což jsem vskutku rád. Bobík si užívá každou sekundu svého grandiózního velekoncertu a divák si jeho nesmírně sympatickou veselohru užívá s ním. Nejenže se zde prozatím nejslibněji projevila Jimmyho teatrální excentrická povaha, ale i mistr Ehrmantraut zde skvostně sklízí ovoce. Esteticky dechberoucí kamerové záběry v každé druhé scéně jsou na BCS fakticky nezvyklé, leč nehorázně sexy. Závěr poměrně snadno předvídatelný, přesto napínavý jak kšandy. Z komediálně odlehčeného právnického dramatu okořeněné o pár žoldáckých misích dědečka Mikea se tak rázem stává cynická fraška. Tady prostě nejde nic vytknout, natožpak dodat. Kubík aka Saul extravagantně skáče z problému do problému, jen aby skončil v kotli plném sraček. Gracias, Vincento, gracias! ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O kus zajímavější série, i díky častější roli Mika, nicméně na maximum to stále není. Stále čekám na něco EXTRA jako u Breaking Bad. Tak snad se dočkám. 80% ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antická tragédie televizních rozměrů a zároveň komorní dialogové drama, v němž se Vince Gilligan pomalu přibližuje vrcholným sezónám Perníkového táty. Dialogové výměny mezi Bobem Odenkirkem a jeho filmovým bratrem Michaelem McKeanem patří mezi právoplatné vrcholy loňské quality TV – Volejte Saulovi ale i nadále v druhé sezóně zůstává sice žánrově odlišným (právnické drama/černá komedie/rodinné drama), nicméně stejně komplexním zachycením rozkladu osobnosti jako v případě Waltera Whitea, na který je radost pohledět. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě pár výjimek jsem si po každém dílu říkal: sakra, vždyť se zase nic nestalo... Jimmy měl za sérii několik skvělých momentů, Chuck se bohužel dožil další série a Mike je takovej kruťák, že sleduje auto uprostřed ničeho s odstupem pár metrů... Docela by mě zajímalo, v kolikáté sérii konečně zavoláme Saulovi... Tímhle tempem asi nikdy... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria zvolnila. Je to pochopiteľné. Deje sa tú príliš veľa vecí a tvorcovia si dávajú záležať na tom, aby bola každá zmena správne zmotivovaná. Nikam sa to neponáhľa a pritom to veľmi umne rozširuje charaktery a celkovú kostru príbehu. Niektoré veci sa nám začínajú rysovať v jasnejších kontúrach a zrady, podvody a klamstvá začínajú byť pravidelnou súčasťou Jimmyho cesty za právnickou nezávislosťou. Kupodivu sa tu stále ukazuje ako obrovský dobrák. Stále je to pre mňa potešenie. Hlavne, ak vezmeme do úvahy Odenkirkové kreácie. Som zvedavý čo príde ďalej. 2.séria - 80% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Yeah, well, I know what stopped me. And you know what? It's never stopping me again." Ani na chvíľu som nezaváhal a bez mešieho zastavenia som sa vrhol na druhú sériu Better Call Saul, no a myslím si, že som opäť ani v najmenšom neľutoval. Veď som predsa mal možnosť opäť vidieť legendárneho Hectora Salamancu (v tomto prípade ešte hovoriaceho a chodiaceho na vlastných nohách), monotónnych Bratrancov (ktorí mi takisto ako v BREAKING BAD prišli neskutočne od veci 😄) a v niektorých častiach som mal dokonca aspoň na malú chvíľu pocit, že pozerám pôvodné BREAKING BAD, ale v zápätí boli tieto momenty rýchlo nahrádzané siahodlhými okecávačkami, ktoré mi v niektorých prípadoch prišli priam nekonečné. Jediné, čo sa mi na týchto rozhovoroch páčilo (v tom prípade, že som ich nepreskočil) bola kamera, s ktorou sa Arthur Albert opäť pekne pohral, musím povedať, že na tento seriál sa naozaj dobre pozerá, často aj lepšie ako na BREAKING BAD. Definitívne najlepšia epizóda tejto série pre mňa bola deviata, v podstate ani neviem prečo, jednoducho mi sadla asi najlepšie zo všetkých a musím podotknúť, že na natáčanie reklám Jimmyho McGilla sa mi pozeralo výborne, podobne vydarená bola aj úvodná scéna ôsmej epizódy, ktorá bola natočená bez jediného strihu, palec hore 👍. Je vidno, že sa Saulov seriál posúva stále viac a viac dopredu a ja sa už nemôžem dočkať, kedy sa svety Better Call Saul a BREAKING BAD konečne prepoja (tým mám na mysli návrat Gusa Fringa 🙂). Takže, zhrnul by som to, s druhou sériou tohto seriálu som spokojný, ale aj tak si myslím, že séria č. 1 bola ešte o niečo lepšia (takže jej hodnotenie zvýšim hneď po dopísaní tejto recenzie na päť hviezd). Dobre, takže druhej sérii Better Call Saul dávam 8/10, naozaj dúfam, že v ďalších sériách už to pôjde iba vyššie. Hneď zajtra sa pustím do tretej kapitoly tohto seriálu... "Jimmy, do you realise that you've just confessed to the felony?" ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha sezona me bavila asi vic, nez ta uvodni - a krasne to uteklo :) Mam presto dve vytky - uvodni a zaverecna epizoda. Ta prvni byla docela zklamanim, nebavila me ta zmena v Jimmym, ackoliv jsem ji chapal. A ta zaverecna epizoda byla naprosto citelna.. vlastne jsem to rozuzleni tusil uz pri konci toho predchoziho dilu. Jimmy je dobrak a bylo naprosto jasny, ze to dopadne tak jak to dopadlo. I nadale plati, ze Jimmymu fandim, ackoliv tusim, ze asi chciju proti vetru. Prislibem budiz linka s Mikem, ktera konecne predznamenava pravdepodobny navrat Guse Fringa. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zhruba do poloviny mě druhá řada přišla slabší a bavila mě o něco méně než ta první. Jenže pak začne vystrkovat růžky Saul a víc prostoru dostane Mike a hned je to o poznání lepší. Better Call Saul nekupí zvraty na zvraty, nemá moc situací hrajících na nervy a ani se nesnaží překonat Breaking bad, ale i přes mouchy a slabší momenty je prostě fajn být zpátky v tomhle světě...70% ()

Elvisjagger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se mi první série hodně líbila, byla v podstatě dlouhou expozicí. Druhá řada už tuto vyšlapanou cestičku naplno využívá a její vyprávění tak působí o chlup konzistentněji. Napěchovaný děj se bez jediného hluchého místa nebo výplňové scény žene nezastavitelně kupředu. Tvůrci se, i přes větší dávku akce, stále zabývají právnickými morálními dilematy a otázkami etiky, které fungují jako pevné filozofické podhoubí. Gilligan nešetří malými útržky z minulosti postav, jež velmi pečlivě rozsypává napříč oběma sériema. Začínám si být pomalu jistý, že se po kompletním zhlédnutí dočkám detailní a provázané fresky s odzbrojující katarzí. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nemastné neslané první sérii se tvůrci opět dostávají do formy a stejně jako v BB koření svoje dílko v dokonale vyvážených dávkách. Saulův příběh mě teď už chytnul naplno a oceňuji, že jsme se opět dočkali dokonale promyšlených nečernobílých postav a divák si rozhodně nemůže stěžovat, že by příběh byl předvídatelný. Předvídat se tady dá jedině to, že známé postavy nemůžou umřít.:-)) Pro mě osobně je velmi zajímavý vztah Chucka a Jimiho a jsem zvědavá, proč Chuck na bráchu tak strašně žárlí a nenávidí ho. Přitom ten k němu svým zvláštním způsobem vzhlíží jako ke svatému obrázku. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

me to proste nebavi..nejaky pravnicky hovadiny s nesympatickou blondatou nanou a dementnima lidma s dementem co se porad prikrejva alobalem a chodi v noci...jedina zabavna cast je kde je Majk to je typek..nebavi me to..zacal sem 3serii 3dily uz to preskakuju nuda vole radsi bych se nechal znasilnit japonkama.,.asi se na to vyseru.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá štace nejukecanějšího seriálového právníka na mě působila trochu slaběji než jeho počátky, navzdory tomu ale i tahle série obsahuje pár opravdu neskutečných momentů, pro jejichž následky budu s velkou chutí sledovat dál. Mám toho teď rozkoukáno poměrně dost, ale žádná zvědavost mě nežene tak kupředu jako právě ta u Jimmyho cesty ke stvoření Saula Goodmana. [viděno na Netflixu] ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako u seriálu Breaking Bad, tak i tady je další série lepší a propracovanější. Líbila se vám první série? Tak u té druhé není o čem mluvit. Vince Gilligan a spol. jsou zkrátka frajeři, kteří moc dobře vědí, jak pracovat s dějem a hlavně s postavami. Nejvíc mě bavil Mike, který se zapletl s Hectorem Salamancem. Jimmy, Kim a Chuck velmi dobrý, jsem zvědavý kam to Kim dotáhne. S tímhle seriálem jsem velmi spokojen, a vlastně očekávám to stejný, jako v případě Breaking Bad. Každou další sérií lepší a lepší show. Jen tak dál :) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, prostě to nejde. Ať se snaží sebevíc (pro lásku Kim či zdraví svého bratra), právničina sešněrovaná korporátními předpisy a/nebo firemní hierarchií Jimmyho dusí – vždyť vždycky lze (i v zájmu dobré věci) něco obejít, ohnout, umluvit, či si naopak zkrátit cestu přímo. Na obrátkách také nabírá linka "dědy" Mikea, který se ke své nelibosti zaplétá s brutálním šéfem kartelu, Hectorem Salamancou. Vlastně si plné hodnocení jen alibisticky schovávám pro další řady, jinak jsem naprosto spokojený – se scénáři, režií, hereckým nasazením, psychologií… ()

Reklama

Reklama