Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 5

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 46 min (Minutáž: 45–60 min)

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Ben Bela Böhm, Stefan Kapičič, Tony Dalton, Roland Buck III (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V páté řadě seriálu Better Call Saul, která obsahuje deset epizod, povede rozhodnutí Jimmyho McGilla, že v kůži Saula Goodmana bude dále působit jako advokát, k nečekaným a neobvyklým změnám v jeho okolí. V dalších rolích: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Michael Mando, Giancarlo Esposito, Patrick Fabian a Tony Dalton. Během prvních čtyř řad byl seriál Better Call Saul dvaatřicetkrát navržen na Cenu Emmy, třikrát na Golden Globe a třikrát na Cenu kritiky. Kromě toho získal mnoho dalších ocenění. (AMC Czech)

(více)

Recenze (53)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Pátá série aneb z 0 na 100 během tří epizod. Zatímco čtvrtá série ještě stále byla jakž takž dohra toho, kde se vzal a co přecházelo Saulu Goodmanovi - tedy pasáž, která byť scénářem i režií vysoce kvalitní, mě tempem a dějem fakt nijak zvlášť nebavila, počínaje pátou sérií se najíždí na těžký Breaking Bad vibes, zejména z pozdějších infarktových řad, a najednou to celé dává zase o něco větší smysl. Užíval bych si od Gilligana a Goulda spin-off o mexických kartelech s Lalem a spol. víc? Asi jo. Na druhou stranu ta zločinná sféra v kontrastu s čím dál zajímavější postavou Kim Wexkler má taky něco do sebe, a byť panáček Saul v centru všeho dění není zdaleka tak cool figurka, jako byl svého času Heisenberg, je to paradoxně skvělý výkon Boba Odenkirka, který to celé zdánlivě nesourodé vyprávění pojí krásně dohromady. Fakt si to užívám a nájezd na šestou závěrečnou sérii je tu více než slibný. 9/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do posledního dílu jsem byl přesvědčen o tom, že se jedná o poslední řadu a nějak mi to celé neštymovalo s osudy postav, které neznáme z Breaking Bad. Jsem moc rád, že se dočkáme další řady (po nářezové poslední epizodě to bude veledlouhé čekání), čím více se dějově Saul přibližuje k BB, tím více se vrací feeling a takový ten vyprávěcí tón o situacích, které by v jiné produkci mohly být nehorázně nudné. Ale nudným Better Call Saul ani náhodou není, dávno vyvrátil pochyby o zbytečném prequelu a krom snad černobílých scén ze začátku (až moc velká samohoňka) jsem hltal každý detail a kulišárnu, jež zase Saul vymyslí. Ne všechny díly byly pětihvězdičkové, ale kdy jindy dát plný počet než v momentu, kdy jsem se každý týden těšil na Netflixu na nový díl, což se mi bohužel stává méně a méně...9/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekanej a dost šokující přerod jedné z hlavních postav, to je asi hlavní nezapomenutelná deviza letošní sezóny, která je zase dokonalá. Navíc obsahuje zdaleka nejlepší epizodu ze seriálu ever, a v té příští dorazí tolik nasranejch mexikánců z drogovýho kartelu, až se obávám, že s kecama jsme protentokrát nadobro skončili. Příští Saulův rok by totiž mohl být nämlich tím samým, čím bylo pro Waltera jeho posledních 6 hodin v televizním světě Breaking Bad. Tady už na vykecávání a táhlý kamerový záběry moc prostoru nebude. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se jedná o dějově monotónní sérii, ale přesto 'Better call Saul' dokáže neobyčejně překvapit svou obdivuhodnou řemeslnou zručností, která pouze dokazuje, že tento seriál je nejenom pomyslný etalon v rámci televizní dramaturgie/quality TV, ale taky scenáristicky nejvyspělejší seriálový spin-off/prequel, co momentálně běží na obrazovkách. Bob Odenkirk se v 5. sérii ambiciózně až přímo geniálně zhostil grandiózní čtyřrole – Slippin' Jimmyho, Jamese McGilla, Saul Goodmana a Gena Takovice – a nyní jen a pouze na jeho bedrech spočívá, které z těchto alter-eg se zmocní jeho osobnosti. Gracias, Vincento, gracias! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Prituhuje. Bojím sa o Kim. Dúfam, že ju nečaká nič horšie, než predajca vysávačov... a utešujem sa, že nič horšie by - aspoň zatiaľ - nedávalo veľký zmysel. Nie vo vzťahu ku Saulovi, ako ho poznáme v Breaking Bad. I keď práve pri ňom jeden nikdy nevie... To taký Nacho, ten to má, zdá sa, zrátané... Na každý pád, Gilligan & Gould ťažko hľadajú v seriálovom svete vážnejšiu konkurenciu! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoká škola rozprávania. Funguje tu všetko. Všetko je správne zmotivované a postavy majú správne nuansy. Oficiálne je pre mňa Breaking Bad (ktorý mám strašne moc rád) prekonaný. Takto by sa mali robiť seriály. Gould a Giligan nesklamali. Kim je najlepšia ženská postava za posledných 20 rokov a ten feeling, ktorý z toho ide ma dokáže každý krát zas a znova odrovnať. 5.séria - 100% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey, you're alive. Focus on that." Klobúk dolu, Better Call Saul sa stáva každou ďalšou sériou lepším a stále viac sa približuje svojmu staršiemu bratovi, miestami mám dokonca pocit, že Saul je ešte kvalitnejším a prepracovanejším seriálom, ako kedy bolo BREAKING BAD. Ak keď sa v tejto sérii toho veľa neudialo, vôbec to nevadí, pretože aj bez toho bola táto kapitola Saulovho seriálu veľmi návyková a vydarená... Naozaj nedokážem nájsť jedinú vec, ktorú by som tu mohol vytknúť. Už od prvej časti sa na túto sériu neuveriteľne dobre pozerá a mne osobne prišlo veľmi zaujímavé pozorovať, ako sa Jimmyho premena na Saula Goodmana už pomaly, ale isto blíži k záverečnému štádiu. V tretej a štvrtej epizóde bolo výborné opäť vidieť starého známeho Hanka spolu s jeho kolegom Gomiem, ktorí si tieto dve časti ukradli úplne pre seba (a absolútne oprávnene 😄) a dokonca aj dejová linka s večne mrzutým tvrdohlavcom Ackerom ma veľmi pobavila. Bezkonkurenčne najlepšou časťou bola epizóda č. 8 s názvom Bagman, ktorá bola ako vystrihnutá z BREAKING BAD (nemohol som uveriť tomu, že sa pozerám na Saula) a tiež kde bola využitá geniálna a neprekonateľná kamera, na niektoré zábery som dokonca pozeral s ústami otvorenými dokorán. No, a finále, kde na plnej čiare zahviezdil Lalo bolo niečo pre mňa dovtedy nepredstaviteľné (scéna v podzemnom tunelíku bola pecková 😎), ani na chvíľu som neváhal a Better Call Saul som si pridal medzi obľúbené seriály. Ak to takto pôjde aj naďalej, tak potom budem schopný s čistým svedomím povedať, že Better Call Saul je lepšie ako BREAKING BAD. Piatej sérii Saula dávam 10/10, bolo to vynikajúce, už teraz sa nemôžem dočkať veľkého finále... "What's so funny?" "You wouldn't get it." ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice pořád starý dobrý Better Call Saul, ale po čtyřech sériích mu buď chybí zajetá dynamika Jimmy-Chuck, nebo už začíná trochu unavovat. Tak jako tak, typicky nekritické nadšení, které u mě panovalo u předchozích sérií tady po několika prvních epizodách opadlo. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim, jestli mi opetovna delsi pauza od serialu prospela anebo je to zkratka a jednoduse lepe napsany, ale pata rada byla naprosto super. Saul Goodman se zformuje ve svoji titularni postavu (ackoliv je videt, ze je misty stale moralne rozpolozen), Mike uz je na pul cesty k tomu, aby se stal Fringovym hlavnim muzem, a nova zaporacka postava je spravne creepy a nevyzpytatelna. Nema cenu do detailu rozebirat co a jak, ale nese se to stale v tom samym kabatku - epizoda zacne necim WTF a pak zjistujeme v prubehu dilu, jak a co k tomu vede. Jsem z toho nadsenej a uz se tesim na posledni radu a finalni rozuzleni osudu vsech postav. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

chvilku to trvalo, ale Saul je konečně tady a pátá série má ten správný Breaking Bad feeling a je zatím jasně nejlepší sérií. Karty na závěr jsou rozdány velmi zajímavě, nicméně šestka to bude mít sakra těžké aby se tomuhle Gilliganovskému majstrštyku vyrovnala...90% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BCS sice sleduju už půl roku v kuse a stále nejsem hotový, nejspíše by na něj nebylo příliš času, i kdybych nesledoval paralelně jiné kousky. Na tenhle klenot televizní tvorby posledních let se ale vyplatí si počkat, předposlední řada už totiž nedokáže nabídnout jediný díl, na který byste nechtěli vzpomínat. Díl s názvem Pochůzka ve mně nabudil silné emoce z epizody BB Ozymandias a od té doby vím, že už to bude jen jedna velká jízda. Tak hurá do poslední série! [viděno na Netflixu] ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti Breaking Bad je Better Call Saul pomalejší, nikam nespěchá, ale i přesto se dostal s 5 sérii na úroveň svého staršího bráchy. Scenáristická dokonalost. Opět jako v případě Breaking Bad, výborný vývoj jednotlivých charakterů. Saul, Kim, Nacho, Mike, a Lalo si kradou moji pozornost. 5 řada ukázala i po technické stránce špičku, dle mého to oproti předchozím řadám posunula výš. Závěrečné 3 epizody jsou DOKONALÉ. Očekávání od závěrečné 6 série jsou velké a já mám pocit, že nás čeká podobná jízda jako v závěrečné 5 řadě Breaking Bad. :-) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jen otázka času. Je to jenom otázka toho, jak se vše vyvine. Už jdeme do finále. Syrově atmosférického finále, jak to všichni z těchto rukou známe. Ono se ani nedá mluvit vyloženě o tom, že by šlo o zázrak, ale oproti posledním dvěma sériím, kdy došlo i na menší zklamání, tak už jde nyní do tuhého. Je otázka, zda Gillian plánoval udělat tolik sérií a nebo chtěl jet skoro do nekonečna. Moc to totiž v tom všem promyšleně nevypadá. Vše ale ladně odsýpá a jde ke svému apokalyptickému konci. Menší kvalitní návrat před velkým finále. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Je naprosto dokonalé, jak seriál nikam nespěchá. Jak opět dokáže roztáhnout na několik epizod banální případ, jak banka chce vystěhovat staršího pána ze svého domu, a dokáže z něj udělat strhující souboj několika lidí. Člověk čím dal více oceňuje první sezóny, které jsou daleko od toho, jak jsme si představovali origin Saula Goodmana, ale ukazuje se na nich, jak je to celé promyšlené jako cokoliv, když dlouhé minuty Mike dělá něco banálního, a nelze se od něj odtrhnout. BAGMAN je jedna z nejlepších televizních epizod všech dob. ()

Reklama

Reklama