Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (7)

Volejte Saulovi (2015) 

Když nevíte kudy z nudy, brnkněte Saulovi. On vám to rád a hned zvedne. Teda jestli nebude mít zrovna telefon strčený v poštovní schránce.:-)) To se občas některým právníkům stává:-)). První série seriálu se rozjíždí pomalu a ve srovnání se starším bráchou z toho nevychází úplně nejlépe. Má několik hluchých míst, kdy se děj celkem zbytečně rozmělňuje a natahuje jak žvýkačka Pedro, když jste s ní chtěli být světoví. A pak mu chybí mnohovrstevnatost, což je to, co dělalo Breaking Bad výjimečným. Je zkrátka a dobře vidět, že zatímco příběh BB se rodil pomalu a byl díky tomu do detailu promyšlen, BCS vznikl "na objednávku" po úspěšném a nedostakovém produktu. Přesto to není seriál špatný, ve srovnání se současnou TV produkcí drží laťku pořád ještě zatraceně vysoko a závěrečný díl mě dokonce přivedl na myšlenku, že se možná více vrstev ještě dočkáme. Kdo ví? Po první sérii cca 70% a nechejme se překvapit, jestli se nastavená úroveň bude zvyšovat anebo snižovat. ()

Série 1 (2015) (S01) 

Když nevíte kudy z nudy, brnkněte Saulovi. On vám to rád a hned zvedne. Teda jestli nebude mít zrovna telefon strčený v poštovní schránce.:-)) To se občas některým právníkům stává:-)). První série seriálu se rozjíždí pomalu a ve srovnání se starším bráchou z toho nevychází úplně nejlépe. Má několik hluchých míst, kdy se děj celkem zbytečně rozmělňuje a natahuje jak žvýkačka Pedro, když jste s ní chtěli být světoví. A pak mu chybí mnohovrstevnatost, což je to, co dělalo Breaking Bad výjimečným. Je zkrátka a dobře vidět, že zatímco příběh BB se rodil pomalu a byl díky tomu do detailu promyšlen, BCS vznikl "na objednávku" po úspěšném a nedostakovém produktu. Přesto to není seriál špatný, ve srovnání se současnou TV produkcí drží laťku pořád ještě dost vysoko a závěrečný díl mě dokonce přivedl na myšlenku, že se možná více vrstev ještě dočkáme. Kdo ví? ()

Série 2 (2016) (S02) 

Po nemastné neslané první sérii se tvůrci opět dostávají do formy a stejně jako v BB koření svoje dílko v dokonale vyvážených dávkách. Saulův příběh mě teď už chytnul naplno a oceňuji, že jsme se opět dočkali dokonale promyšlených nečernobílých postav a divák si rozhodně nemůže stěžovat, že by příběh byl předvídatelný. Předvídat se tady dá jedině to, že známé postavy nemůžou umřít.:-)) Pro mě osobně je velmi zajímavý vztah Chucka a Jimiho a jsem zvědavá, proč Chuck na bráchu tak strašně žárlí a nenávidí ho. Přitom ten k němu svým zvláštním způsobem vzhlíží jako ke svatému obrázku. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Mrtví z Breaking bad tu pomaleji, tu rychleji vstávají z hrobu a válka mezi bratry, z nichž jeden je za 18 a druhý bez dvou za dvacet, nabírá na obrátkách. Moc se mi líbí, že nic není černobílé. Jimmy je opravdu malý příštipkář, který hledá svoje zkratky a neváhá občas někoho využít. Narozdil od mstivého nesmiřitelného, i když evidentně nemocného, Chucka má ale měkké srdce a tak , pokud je něco opravdu přes čáru, dokáže to napravit i za cenu své osobní újmy. Každopádně, žít bych nechtěla ani s jedním, a tak jediné, co v seriálu opravdu nechápu, je vztah mezi Jimmym a Kimberly, vždyť ta by s ním nemohla vydržet. Ale co, zkusím zavolat Saulovi, třeba mi to vysvětlí.:-) ()

Série 4 (2018) (S04) 

Ježíšek se narodil v Betlémě a Saul, zdá se, na konci čtvrté série. Ta je po třetí sérii zase víc utahaná, ale šťávu zatím neztratila. ()

Série 5 (2020) (S05) 

Saul se stává přítelem kartelu a nezadržitelně kráčí vpřed ku Breaking Bad. Dokonalý scénář, režie i kamera. Kéž by se tady poučili někteří naši tvůrci. ()

Série 6 (2022) (S06) 

Saul došel na konec svého příběhu a tentkrát hrdě odmítnul jít zkratkou. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama