Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 1
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze (433)

Don82 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 1. sérii: Rozhodně nejde jen o dobře vyladěný spin off pro věrné fanoušky. Better Call Saul má všechny dramatické, scenáristické a režijní vychytávky jako Breaking Bad, jen je "dávkuje" poněkud jinak. Celková dynamika děje je ještě pomalejší, za to si ale Gilligan dává hodně záležet aby byl divák napnut po celých 50 minut. Na začátku série jsem si nebyl úplně jistý, jak mám k seriálu přistupovat, přeci jen první epizody nebyly nejpřesvědčivější a ono kolísání tempa a nálady postav tomu taky nepřidalo. Ale se závěrem sezóny to začíná vše krásně zapadat do sebe a tvůrci se nechali ještě hodně materiálu do 2 řady. ()

fincik 

všechny recenze uživatele

První série spin-offu vůbec nezklamala, naopak. Pevně věřím, že se to v další sérii více rozjede a na to se hrozně těším. Očekávám, že v budoucnu budu moct s klidným svědomím změnit hodnocení na 5*. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Začátek pomalejší. Až si člověk říkal, že se vše přiživuje jen na Perníkdědkovi. Pak se to ale rozjelo a Bob započal svůj herecký koncert. Výborné. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Jako je to dobře zahrané, je to dobře udělané, ale chtě nechtě to člověka nutí srovnávat s BB a tady to prostě nevyjde, protože je to dobré, ale ne skvělé jako BB... Jednoduše BB byl pomalý, ale přesto skvělý a měl směr a dějovou linku... Tady směr sice známe taky, ale možná právě proto, že víme kam to směřuje, to už prostě není ono a nějaká ucelenější dějová linka tady hodně chybí a asi proto se to zdá být pomalé až moc... BB jsem dal 5 hvězd, ale tady musím jít níž... ()

departed 

všechny recenze uživatele

Kdo zbožňuje původní Breaking Bad (a není mezi námi moc lidí, co ho nezbožňuje), tak pro tuto sortu lidí je Saulův prequel spin-off povinnost, stejná povinnost jako čistit si každý den zuby, aby Vám jednak nesmrdělo z držky a druhak abyste měli zuby krásně bílé a zdravé. Jsem rád, že se zrodil seriál, který zobrazuje začátky důležité postavy z jednoho z nejkvalitnějších dramatických seriálů na trhu. Styl vyprávění je tu trochu jiný, i přestože se jedná o stejné tvůrce. Není tu totiž zakládáno na šokujících zvratech za pomocí zbraní, krve či výbuchů, ale spíš na zvratech slovních, což znamená, že se tu víc mluví. Bodejť by ne, když jde o právnickou sféru. A že pro Odenkirka je to role šitá na míru, což ostatně už předvedl v BB, ale tady to jen potvrdil. Nejde o žádnou pecku, kterou byste museli vychvalovat každýmu na potkání, ale je to hodně kvalitní seriál, na kterém ztěží najdete vadu, která vám zážitek ze sledování nějak zkazí. A jestli tam vady budete hledat nuceně, tak jste hňupové. Hodnoceno: 1 série. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Příběh Jimmyho McGilla se rozvíjí snad ještě pomalejším tempem než tomu bylo u Waltera Whiteho, což ale nic nemění na tom, že se pod zdánlivě komediální skořápkou skrývá stejně pronikavá a mrazivá studie rozličných odpudivých lidských vlastností, úpadku a korupce, jakou byl Gilliganův nejslavnější televizní počin. Skvěla napsaná, zahraná i natočená, a v konečném důsledku také neméně děsivá. A dokonce bych řekl, že navzdory zjevnému komediálnímu talentu Boba Odenkirka mi úsměv na rtech tuhne mnohem častěji než tomu bylo u "Breaking Bad" (což platí dvojnásob zejména u aktuálně běžící třetí série). ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale Saul se moc nekoná. Pouze ucouraný chudobný advokátek, který se snaží, ale většinou nic nedokáže, občas si vykřikne, že teď už toho bylo dost a s poctivostí je konec, ale kde nic, tu nic. Ani druhá sezóna mě o ničem jiném nedokázala přesvědčit, takže mi to připadá jako parazitování na Breaking bad se zklamanými očekáváními. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jimmy. Jimmy. Always Jimmy.“ Na seriál o bezskurpolózním právníkovi z Breaking Bad jsem se těšil, už když jsem ten první teprve rozkoukával. Saul je totiž v Breaking Bad výborně napsaná postava a herecké podání Boba Odenkirka mu dalo pořádný šmrnc. O to víc jsem byl překvapen, když první série není o Saulovi, ale o nějakém poctivém uťápnutém šmudlovi jménem Jimmy. Nicméně po chvíli jsem si zvykl a musím říct, že dějová linka prvních třech sérií o bratrských svárech je mimořádně zajímavá a dává divákovi čas, aby se dostal postavám pod kůži. Postava Jimmyho partnerky Kim, respektive jejich vztah nevztah mě ale vytáčely, bylo to chladně napsané, neživotné a bez energie. Jednotlivé série mají různé tempo vyprávění, trochu třetí, ale hlavně celá čtvrtá série je ale nastavovaná kaše čekání na konečný přerod našeho hrdiny v postavu podle které je seriál nazván. To je od tvůrců trochu rána pod pás a já doufám, že pátá série nám konečně nabídne Saula, na jakého se všichni těší. Z vedlejších postav jsem si překvapivě nejvíce zamiloval herce Patricka Fabiana, který dokonale ztvárnil namyšleného, elgantního, ale přesto zaníceného a lidského slizského manažera právnické firmy. Jonathan Banks jako likvidátor Michael byl v původním seriálu mým nejoblíbenějším, ale tady působí trochu amatérsky a jeho počínání je v rozporu s jeho předchozím vystupováním velmi neopatrné až hloupé. Moje nízké hodnocení je ovlivněno především množství vaty ve čtvrté sérii, kdy tvůrcům asi před proměnou Jimmyho na Saula došel dech, jinak je totiž seriál svým zpracováním velmi podobný kvalitám seriálu Breaking Bad. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Seriál, který začíná pozvolně a pomalu, ale jistě vykresluje postavy a buduje vztahy mezi nimi. To, co zpočátku působí jako nenápadný a vlastně možná zbytečný spin off k tolik populárnímu Breaking Bad (které dle mnohých redefinovalo možnosti, stanovené formátem televizního seriálu), se s každou řadou víc a víc vtírá pod kůži diváka a graduje tak skvěle, až budete sedět jako na trní a postavám tu neskutečně fandit, abyste je pak zase začali nenávidět. Geniálně napsaný, zahraný a naprosto nepředvídatelný (což je u prequelu k ukončenému seriálu až neuvěřitelné) seriálový zážitek, jehož konec mě bude sakra mrzet. Vince Gilligan je mistr svého řemesla... ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Nikdy som neľutoval čas strávený s Jimmym/Saulom a série 1 až 5 som dokonca očumel viackrát, keďže ozaj dobrý seriál dnes človek hľadá ako čestného človeka v parlamente, ale nielen preto, hlavne pre náladu ktorú dokáže navodiť a donútiť diváka sympatizovať v zásade s podkutým kriminálprávnikom, ktorému nie je nič nesvaté. Jeho „životný scenár“ od malého podvodníčka cez začínajúceho právnika bez morálneho kompasu, obhajcu zločincov, stareniek a priateľa kartelu až po pád na vedúceho cukrárne iba vďaka úplne zmenenej identite, nie však osobnosti, je parádne napísaná, zrežírovaná a sčasti aj zahraná jazda horskou dráhou cez všetky možné žánre filmového kumštu. Komentár píšem pred odvysielaním poslednej časti 6-tej série, ktorá má jeho osud zavŕšiť, ale nemôžem inak. Posledná, 6 séria totiž všetok lesk dobrodružnej pozitivity predchádzajúcich sérií stratila a divákovi je jasné, že všetky postavy to majú definitívne zrátané. Čiernobiele pasáže z obdobia po Breaking Bad na tento trpký koniec diváka pripravujú už dlhšiu dobu a hoci je to trochu smutné, aj tvorcovia vedia, že prestať sa má v najlepšom a s maximálnou parádou. Viem si predstaviť, že najtvrdšie jadro fanúšikov bude dúfať v ďalší spin-off s Gene Tacavicom na čele, ale neviem či je to len naivné, zbožné alebo zúfalé želanie. Či už tvorcovia napísali Saulovi koniec definitívny alebo nejasný, aby nechali priestor štúdiu s právami do budúcnosti, poslednej sérii uberám jednu šerifskú za onen smutno-sivo-depresívny opar väčšiny dielov signalizujúci definitívu, možno aby sa aj koniec zaryl divákom do pamäti viac, než ktorýkoľvek predtým. Ale nakoniec..., ktovie? ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Před pár dny vyšel poslední díl a celé finále. Já hrdě můžu napsat, že tohle je poprvé a pravděpodobně naposled, co dávám známku 11/10. Výjimečné dílo. ()

Trybak 

všechny recenze uživatele

Když má člověk problémy se zákonem a bydlí v Novém Mexiku, tak mu zbývá jediná možnost a to je zavolat právníkovi, kterej si dal přezdívku Saul Golodman. On vás z těch vašich průšvihů dostane tou svoji nevymáchanou, ulhanou a výřečnou hubou a společně se svými vypečenými kamarádíčky se pomalu, ale jistě propracujeme až k postavám a příběhům, který na tento seriál navazuje a to je samozřejmě všem dobře známý Perníkový Táta. ()

maramashi 

všechny recenze uživatele

Nikdy som si nemyslel že tento seriál budem vôbec pozerať nie to ešte aby som si ho dal do mojej top 10, nakoľko (kto čítal moju recenziu na Breaking Bad) vie že Saul bola jedna z mojich najneobľúbenejších postáv. Seriál ma tak dostal že som ho pozrel celý za cca mesiac (čo je pri mojom tempe pozerania seriálov dosť rýchlo) a seriál my ušiel ako voda aj napriek pomalšiemu tempu. Pôvodne som od toho moc neočakával a ani sám neviem prečo som si zo zapol ale rozhodne toho neľutujem. Plno zvratov, nových postáv, odkazov na BB, ikonických scén a omnoho viac. Postavy sú úžasne vystavané a strašne ma bavilo pozerať sa na ich rozvíjanie. Finále je skvost kinematografie sám o sebe a úžasné ukončenie ságy. Kvalitovo je BB a BCS na rovnakej úrovni. Určite odporúčam všetkým fanúšikom aj nefanúšikom Breaking Bad 100% ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Momentálne rozhodne nenájdete komplexnejší a kvalitnejší seriál. Za mňa dokonca možno lepšie ako BB, ale chápem, že to nie je až tak mainstreamovo príťažlivé, preto to nikdy nebude až také obľúbené. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama