Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 2
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele Sygi k tomuto seriálu (10)

Volejte Saulovi (2015) 

Po první sérii mohu s klidem udělit plný počet. BCS sice nemá pevnou příběhovou kostru jako BB, ale i tak je jasné, co bude cílem příběhu - ukázat nám, proč se z Jamese McGilla stal Saul Goodman. Přes jeho minulost plnou podvodů a triků se snaží z toho stavu vystřízlivět a stát se poctivým právníkem, jdoucím ve stopách svého bratra, kterého má na starosti kvůli jeho "nemoci". Minulost ho však pronásleduje, ruku v ruce s jeho bratrem, který Jimmymu klade překážky do cesty. P.S. - zakomponování postavy Mika do příběhu byl výborný nápad, jeho dějová linka skvěle doplňuje tu Jimmyho. EDIT: Po shlédnutí dosavadních čtyř sérií seriál neuvěřitelně stoupl v kvalitě. Doplnění příběhu o postavu Guse a celého týmu Salamanců všemu dodal skvělý nádech Breaking Bad, čímž se ale paradoxně BCS dokázal postavit na vlastní nohy a působí jako plnohodnotný "stand-alone" seriál, a ne jen odnož svého předchůdce. Tempo je stále hodně pomalé, ale nevnímám to nijak na úkor kvality seriálu. Jsem s provedením prequelu velice spokojen a těším se na pátou sérii. A občas mám BCS dokonce raději než BB. :) ()

Série 5 (2020) (S05) 

Zdaleka nejlepší řada celého seriálu. ()

Ten správnej člověk (2020) (S05E03) 

Konečně se nám po pěti sériích opětovně propojují osudy Jimmyho a Nacha, které geniálně popisují veškeré pozadí děje nastíněné v Breaking Bad. Po příchodu nám známých agentů DEA jsem si po celou dobu zachovával poctivý úsměv na tváři. ()

Namasté (2020) (S05E04) 

Přiblížení se k polovině sezóny se vyznačuje stejnými obtížemi jako předchozí série, tj. návraty ke starým tématům (Chuck, HHM) a děje sestaveného z prostřihu na sobě nezávislých dějových linek. I tak je to ale lehce nadprůměrná epizoda a doufám tak v silnějšího následovníka. 7/10. ()

S plným nasazením (2020) (S05E05) 

Stále podobná fragmentace příběhu jako u předchozího dílu, linka s případem Mesa Verde se navíc podivně táhne, navzdory tomu, že je do ní zapojen Jimmy jako Saul Goodman na plný úvazek (který přináší potřebný šmrnc, originalitu a vlastní pestrobarevnou kreativitu při práci s právem). Mix Mikeova a Gusova příběhu by potřeboval povzbudit, jelikož se od prvního dílu páté série nachází v mrtvém bodě (skvěle nastavená spolupráce těchto dvou charakterů z předchozí řady je ta tam, čímž aktuálně dochází k dalšímu rozkladu soudržnosti celého seriálu). V dalším díle doufám v návrat Salamanců jakožto nejlepších adeptů na hybatele dalšího děje. ()

Wexler v. Goodman (2020) (S05E06) 

Saul Goodman v plné polní. A nejen proto, že tak už půl dobré řady vystupuje, ale proto, že se nebojí jít přes mrtvoly a zradit své nejbližší. ()

Pochůzka (2020) (S05E08) 

Epizoda, která změnila a překonala všechno. Nejlepší díl celého seriálu. ()

Neodpustitelné (2020) (S05E10) 

S finálemi mám u tohoto seriálu problém po celou dobu jeho trvání. Vždycky jsou taková "OK", ale nevyrazí dech (snad kromě čtvrté série). Jsem zvědav na průtah se šestou sérií, cliffhanger na konci byl totiž slušný. :) jackalsc: Název epizody v překladu neznamená "Něco nezapomenutelného", ale "Něco neodpustitelného". ()

Nippy (2022) (S06E10) 

Díl, jehož vlažné přijetí má na svědomí neskutečný hype okolo výskytu Walta a Jesseho v téhle sérii (a jejich očekávání s každým dalším dílem). S odstupem několika dnů jsem si tuhle epizodu opravdu oblíbil. Je to příjemná změna a poškádlení diváka, který potřebuje neustálé přestřelky, výbuchy a překupnictví drog. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama