Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 5

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 46 min (Minutáž: 45–60 min)

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Ben Bela Böhm, Stefan Kapičič, Tony Dalton, Roland Buck III (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V páté řadě seriálu Better Call Saul, která obsahuje deset epizod, povede rozhodnutí Jimmyho McGilla, že v kůži Saula Goodmana bude dále působit jako advokát, k nečekaným a neobvyklým změnám v jeho okolí. V dalších rolích: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Michael Mando, Giancarlo Esposito, Patrick Fabian a Tony Dalton. Během prvních čtyř řad byl seriál Better Call Saul dvaatřicetkrát navržen na Cenu Emmy, třikrát na Golden Globe a třikrát na Cenu kritiky. Kromě toho získal mnoho dalších ocenění. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (53)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do posledního dílu jsem byl přesvědčen o tom, že se jedná o poslední řadu a nějak mi to celé neštymovalo s osudy postav, které neznáme z Breaking Bad. Jsem moc rád, že se dočkáme další řady (po nářezové poslední epizodě to bude veledlouhé čekání), čím více se dějově Saul přibližuje k BB, tím více se vrací feeling a takový ten vyprávěcí tón o situacích, které by v jiné produkci mohly být nehorázně nudné. Ale nudným Better Call Saul ani náhodou není, dávno vyvrátil pochyby o zbytečném prequelu a krom snad černobílých scén ze začátku (až moc velká samohoňka) jsem hltal každý detail a kulišárnu, jež zase Saul vymyslí. Ne všechny díly byly pětihvězdičkové, ale kdy jindy dát plný počet než v momentu, kdy jsem se každý týden těšil na Netflixu na nový díl, což se mi bohužel stává méně a méně...9/10 ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od série k sérii lepšie a lepšie, čím sme bližšie ku koncu seriálu, resp. k začiatku a udalostiam BB. Zatiaľ čo v prvých sériách bolo napojenie seriálu na univerzum čitateľné viacmenej len z formálneho hľadiska, postupné zapojenie starých známych mu dodáva tú pravú šťavu a už sa neviem dočkať definitívnej premeny Jimmyho na Saula se vším všudy. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Prituhuje. Bojím sa o Kim. Dúfam, že ju nečaká nič horšie, než predajca vysávačov... a utešujem sa, že nič horšie by - aspoň zatiaľ - nedávalo veľký zmysel. Nie vo vzťahu ku Saulovi, ako ho poznáme v Breaking Bad. I keď práve pri ňom jeden nikdy nevie... To taký Nacho, ten to má, zdá sa, zrátané... Na každý pád, Gilligan & Gould ťažko hľadajú v seriálovom svete vážnejšiu konkurenciu! ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci čtvté série se konečně zrodil Saul Goodman, a v páté se mu docela rychle podaří dostat se s pomocí své čerstvě obnovené právnické licence do solidních problémů. No a je samozřejmě radost to sledovat. Vztah Jimmyho a Kim začíná být minimálně stejně fascinující, jako býval ten mezi Jimmym a Chuckem, a Lala je extrěmně zábavný sledovat. Bagman je zatím asi nejlepší díl, a vzpomněl jsem si při něm na Pine Barrens - neméně fantastickou epizodu Sopranos. 10/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se jedná o dějově monotónní sérii, ale přesto 'Better call Saul' dokáže neobyčejně překvapit svou obdivuhodnou řemeslnou zručností, která pouze dokazuje, že tento seriál je nejenom pomyslný etalon v rámci televizní dramaturgie/quality TV, ale taky scenáristicky nejvyspělejší seriálový spin-off/prequel, co momentálně běží na obrazovkách. Bob Odenkirk se v 5. sérii ambiciózně až přímo geniálně zhostil grandiózní čtyřrole – Slippin' Jimmyho, Jamese McGilla, Saul Goodmana a Gena Takovice – a nyní jen a pouze na jeho bedrech spočívá, které z těchto alter-eg se zmocní jeho osobnosti. Gracias, Vincento, gracias! ()

Galerie (166)

Zajímavosti (12)

  • Během přepadení v poušti namíří Matador (Kenneth Trujillo) Saulovi (Bob Odenkirk) na hlavu pistoli Heckler & Koch .45 ACP. Po rozpoutání přestřelky použije Jefe (Gabriel 'G-Rod' Rodriguez) pistoli Smith & Wesson M&Pc Compact. Další Kolumbijec (Christopher M. Campos) střílí automatickou zbraní PDW Heckler & Koch MP7A1. Zbývající tři členové gangu používají samonabíjecí pušky Daniel Defense MK18. Jeden z nich (Conrad R. Padilla) vystřelit nestihne, neboť dostane zásah z odstřelovací pušky M40A1, kterou střílí Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks). Tiburón (Corey Michael Eubanks) úspěšně ujíždí, zatímco jeho společníka (Algin Mendez) Mike dorazí revolverem Smith & Wesson Model 629 Performance Center ráže .44 Magnum. (ČSFD)
  • V průběhu toho, co Kim (Rhea Seehorn) řídí své auto v poušti, je záběr kamery namířen na budíky automobilu. Jak tachometr, tak otáčkoměr ale ukazují hodnotu 0, protože při této scéně byl ve skutečnosti automobil táhnut na přívěsu, kvůli zajištění bezpečnosti herečky. (Velicek)
  • Howard (Patrick Fabian) má na SPZ auta napsáno: „Namaste,“ což je také název epizody. (griph)

Reklama

Reklama