Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 4

(série)
Trailer
USA, 2018, 8 h 15 min (Minutáž: 42–60 min)

Kamera:

Marshall Adams

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Michael Mando, Patrick Fabian, Jerry G. Angelo, Luis Bordonada, Vincent Fuentes (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve zbrusu nové seriálové řadě se stává Chuckova smrt katalyzátorem přeměny Jimmyho McGilla v Saula Goodmana. V důsledku jeho ztráty se Jimmy sbližuje se světem zločinu, což může ohrozit jednak jeho budoucnost jako právníka, jednak jeho vztah s Kim. Chuckova smrt se hluboce dotkne bývalých kolegů Howarda a Kim a v bitvě rozpoutané bratry McGillovými zase jednou zavede každého z nich na opačnou stranu. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Cartmof 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od minulé série už jsme na velmi pozitivní vlně, kdy si seriál drží tempo a zábavná témata. 1. a 2. série měly takový zajímavý tón, kdy se vše pomalu budovalo, postavy se představovali a už ke konci 2. série se začalo dít nějaké DRAMA. 3. pak tohle DRAMA řešila a Jimmyho nám poslala do celkem zajímavé pozice. Více prostoru dostala i Kim. No a tady, ve 4. sérii už se nám jak právnická stránka s Jimmym, tak kartelová s Nachem a Mikem, celkem rozjíždí. Každá epizodá má takzvaně "drive" a do děje jste zainteresovaný od začátku do konce. Velmi povedené, opravdu se zatím jedná o to nejlepší, co vám seriálový průmysl může nabídnout. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé epizody čtvrté sezóny prequelu Perníkového táty se hravě vyrovnají tomu nejlepšímu, co kdy Vince Gilligan napsal. V jádru naprosto běžné konverzační drama o třech hlavních postavách se sice ke své očekávané proměně posouvá velmi pomalými kroky, síla sáhodlouhých dialogových výměn s nečekanými pointami nicméně dokáže strhnout jako leckterá tarantinovka. I zde samozřejmě platí všechna pozitiva předchozích sezón, s blížícím se „koncem“ jsou však všechny problémy závažnější, a o to více zdrcující (což se týká obou paralelně se odvíjejících dějových linií). Nejlepší epizoda: Wiedersehen (9) ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych bral třetí sérii jako pokles v kvalitě (což neberu, i když je jediná, které jsem zatím nedal 10/10), byl by tohle návrat do formy. Jimmyho roční pauza od právničiny přinesla spoustu nápaditosti a skvělých momentů, vztah mezi Jimmym a Kim je tady mnohem propracovanější, než dřív a dějová linka o přípravě konstrukce meth laborky byla stokrát zajímavější, než bych čekal. Závěr byl dokonalý a dost zdrcující, ihned jdu na další sérii. 10/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veci sa začínajú pomaličky kryštalizovať a komplikovať. Fantastický nápad je pozerať sa v tejto sérií na Jimmyho cez oči Kim. Jej pozorovacie schopnosti a zmysel pre spravodlivosť tu na každom kroku prechádzajú zaťažkávajúcou skúškou. Formujú jej charakter ako postavy a vytvárajú alternatívne pohľady na hlavného (Anti)hrdinu? Posolstvo je podávané pomaličky. V malých dávkach. Funkčné práve preto, lebo to veľmi logicky smerovalo do poslednej minúty tejto série. Scenáristický skvost, ktorý je možno odsudzovaní za to, že sa tu toho až tak veľa nedeje. Aspoň s porovnaním s BB. Ale opak je pravdou. Emočná škála je omnoho väčšia. Fantastické na tom všetkom je práve to, že sme v štvrtej sérií a stále presne nevieme čo si máme o kom myslieť, a práve táto nejednoznačnosť to posúva na veľmi originálnu a pozerateľnú úroveň. Aspoň pre mňa. 4. séria - 90% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že absence Chucka mi vůbec nevadila, ba naopak. Měl jsem v minulých sériích pocit, že už se téma bratrské rivality vyčerpalo. Líbí se mi postupná přeměna Jimmyho na Saula, i když zde ještě není úplně dokončena. Nicméně více prostoru tu dostává zejména narkomafiánská linie a to je dobře, protože ta mě i v předchozích sériích bavila nejvíc. (Netflix 4k, orig.) ()

Galerie (211)

Zajímavosti (12)

  • Teaser byl natočen ve filmu, aby odpovídal kvalitě Perníkového táty (od r. 2008), na rozdíl od digitálního, ve kterém byla natáčena většina Volejte Saulovi. (Petrmachovec)
  • V epizodě je v jedné scéně restaurace „Dog house“, jedná se o restauraci ze seriálu Perníkový táta (od r. 2008). Též je zde vidět auto, které patří Jessemu Pinkmanovi z již zmíněného seriálu. (Petrmachovec)
  • S trváním 60 minut se jedná o nejdelší epizodu seriálu, stejně jako nejdelší epizodu v universu Perníkový táta (od r. 2008). Do této epizody byl nejdelší epizodou pilot Perníkového táty (58 minut). (Petrmachovec)

Reklama

Reklama