Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 2

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (68)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film s prostředí dnes populárních dronu bude mít pro mnoho lidí hodně pomalé tempo a možná se tam v konečném výsledku pro ně nic nestane,ale pro mě byla zásadní ukázka toho jak se už po několikáté i v jiných filmech vypořádávají vojáci s tím,že někoho musí zabít a v tomto snímku je to o to zvláštnější,protože bojují pomalu jako vy na pc když hrajete hry a přesto přes půl zeměkoule umírají lidé.Za mě celkově 70 % a čtyři hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Verbal to tentokrát shrnul velmi trefně a já to zmrdám ještě o něco víc. Máme tu k dispozici více než solidní téma, ale zpracování je neodpustitelně povrchní a odfláknutý. Doufal jsem v nějakou odvážnější kritiku Jú Es And Ej zahraniční politiky (nejdřív střílet, potom klást otázky) ale dostal jsem jenom emočně nevyrovnanou story plnou zbytečný vaty kde je vyfuckování starostlivý émerický ženušky opravdu vrcholem celýho filmu. No vážení něco je tu špatně. Toho lákavýho námětu se film drží jenom okrajově a skutečně (ironicky míněno) objevuje Ameriku. Na druhou stranu nevím co jsem vlastně čekal od režiséra takový sračky jako je Hostitel... V půlce filmu jsem odešel na cajgo a poslední půlhodinu nemilosrdně proklikal. Ztráta času.15% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty vole,Ethane,v poslední době hraješ v takovejch posranejch utahaninách,že to neni k vydržení.Andrew Niccol mě zaujmul jen Vyměřenym časem,jinak chlapík z průměru,a i tahle filmová žvejka,co se táhne ,mě docela slušně nudila.Což vo to,z toho způsobu poprav arabů z dronu,kdy střelci seděj v maringotce z plechu,a pak sednou do auta,a jedou domu,běhá slušně mráz po zádech,ale jinak děs .20%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol již zaválel s mnoha úspěšnými filmy jako například Gattaca, a proto mě zajímala opět jeho spolupráce s Hawkem. A na film jsem se podíval ještě z důvodu srovnání s Eye in the sky, které se zabývá podobným tématem a zmiňovaný film jsem viděl nedávno. Ethan Hawke na mě jako herec působí velice sympaticky. Pouze potvrdil to, že je kvalitním hercem v této branži. Některé scény mi přišly trochu zdlouhavější a nudnější. Příběh určitě nebyl špatný, ale měl opravdu jednoduchou zápletku. Ale závěr se povedl na jedničku. V porovnání s Eye in the sky dopadl film trochu hůře. Solidnější tři hvězdy. Hodnocení:70% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to zrovna thriller, ale spíš komorní válečné drama vojáka, který bojuje na dálku s nepřítelem a na blízko sám se sebou a vlastním okolí. Hawke už standardně zvládá role psychicky nevyrovnaných postav, ale už by to možná chtělo trochu změnit parketu. Nicméně film je to zajímavý a celkem i k zamyšlení, ale přesto to není kdo ví jaká filmová událost. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Novém Mexiku v USA. (rafix)
  • Film debutoval na filmovom festivale v Benátkach, kde mal veľký ohlas. (chesterko)

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama