Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 2

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Recenze (68)

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem to pobral. NATO, abych si zabil svého velbloudomrda stačí, abych byl vykropenej pilot, kterému by nesvěřili ani práškovacího Čmeláka, nebo Mistr světa ve smažení libovolných válečných simulátorů. V CIA (Christians In Action) berou oba modely, nebo jejich kombinaci. Začnu tím, že si dám panáka a opráším Doom. Třeba se ozvou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mentálně nevyvážený Propan smaží přes hodinu a půl na iksboxu Volání dutých: Moderní Vrrfrr a čumí u toho na džihádistické péčko, až mu z toho kapku jebne, pročež pošle do piče, pardon, chtěl jsem říct "k mamince", svojí starou, co se mu to snaží výchovně zatrhnout. No a ta se sbalí a opravdu se tam vydá. Něco natolik strhujícího jsem fuckt vidět nechtěl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, Andrew Niccole, vždyť jsi vždycky měl na víc než na standardní průhlednou politickou moralitu. I když nepopírám, že je vždycky fajn mít možnost podívat se i jinde než v prostém dokumentárním filmu dovnitř sofistikovaně zadrátované unimobuňky, ze které se odpalují Pekelné Ohně na druhém konci světa, aby poslaly "nepřátelské kombatanty" k tomu jejich Alláhu Akbarovi ideálně ještě předtím, než se dostanou na dostřel k někomu z "našich". Zvlášť když to svým vysokým standardem doprovodí Ethan Hawke s Brucem Greenwoodem. Ale proč proboha ta zoufalá náplň s vyhořením, rozpadem manželství, a dvěma fešnými ženštinami? Tohleto všechno už jsme viděli mockrát, a jediné, co je tu jinak, jsou právě ty drony. Takže za mě víc než jen mírné zklamání. Solidní řemeslo, ve kterém dobří herci nemají moc co hrát - a to je na režiséra Gattacy a Obchodníka Se Smrtí setsakra málo. 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Niccol se vrací do hry. Problém bezpilotních letounů a jejich nasazení v moderních ozbrojených konfliktech ve smyslu zbabělosti států (ok státu - USA), které dští z nebe pekelných oheň byl vždycky nakousnut jen zlehka. GOOD KILL nás posadí přímo do klimatizované krabice sledovat zvěrstva páchaná, obhajovaná i zpochybňovaná spolu s rozpadem slušného člověka, který celý život jen plnil rozkazy. Přesný Ethan Hawke, fantastická drone-like kamera. Není to posranej PlayStation. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Verbal to tentokrát shrnul velmi trefně a já to zmrdám ještě o něco víc. Máme tu k dispozici více než solidní téma, ale zpracování je neodpustitelně povrchní a odfláknutý. Doufal jsem v nějakou odvážnější kritiku Jú Es And Ej zahraniční politiky (nejdřív střílet, potom klást otázky) ale dostal jsem jenom emočně nevyrovnanou story plnou zbytečný vaty kde je vyfuckování starostlivý émerický ženušky opravdu vrcholem celýho filmu. No vážení něco je tu špatně. Toho lákavýho námětu se film drží jenom okrajově a skutečně (ironicky míněno) objevuje Ameriku. Na druhou stranu nevím co jsem vlastně čekal od režiséra takový sračky jako je Hostitel... V půlce filmu jsem odešel na cajgo a poslední půlhodinu nemilosrdně proklikal. Ztráta času.15% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér A. Niccol robí zaujímavé filmy, jeho Gattaca ma zaujala a aj v iných filmoch ponúka neotrepané a originálne príbehy. Predpokladám, že s hercom E. Hawkeom sú priatelia. Good kill je pomerne malý a komorný film, určite zaujímavý, ale celý čas čakáte, že teraz sa niečom stane, minimálne v závere sa to všetko zmení...Ono sa naozaj niečo stane, no to čo pilot Tom Egan nakoniec urobí je divákovi jasné od prvého momentu, čo sa problém nadhodil. Takto mi to prišlo, že vrchol filmu urobili z niečoho, čo v iných filmoch riešia ako úplne bežné veci. Samozrejme, že tento prístup je podstatne reálnejší, ale potom to chcelo možno ešte viac sa zamerať na jeho nie celkom vydarený rodinný život. Celkovo fajn, ale čakal som trochu viac. 60%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Položme si otázku..Když je přestaneme zabíjet, přestanou zabíjet oni nás? Nikoliv. Proto je zabíjeme a budeme zabíjet...'' ---- Další ze zajímavých pohledů na současnou válku proti terorismu. Syndrom vyhoření a poválečný stres se nutně nemusí týkat jen přímo nasazených vojáků v tom či onom konfliktu. Tom Egan každý den řídí bezpilotní drony, novou mocnou zbraň USAF. Vydrží ve vzduchu sakra dlouho a jsou těžce ozbrojené. Budova či Pickup s bubáky pro něj nejsou problém. Tommy má problém, ne vždy se podaří zasáhnou jen konkrétní cíl. Často dochází k civilním obětem. On je navíc bývalým pilotem, který byl uzemněn. Létání s dronem se F16 nevyrovná, je to jako přesednout z Ferrari do Fiesty. Práce ho pozvolna stále více deptá, je nekonečná. Ačkoliv každý den zabije nějakého bubáka s AK47, další den má nové úkoly a nové cíle... Chlastá, doma mu to neklape a do toho všeho v rámci spolupráce zařadí jeho jednotku pod velení CIA. Langley má dost často nevojenské cíle což u Egana vyvolává vztek a odpor k tomu co dělá. Rozkazy jsou rozkazy, ale co když jsou to rozkazy proti lidskosti? Opravdu velmi dobrá záležitost. Ethan Hawke to dal skvěle, ta depka s únavou z něj přímo čišela! 4 laserová navádění. * * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Ani se mi do tohoto projektu moc nechtělo. Trailer mě moc neoslovil. Přesto jsem si to jednoho dne bezmyšlenkovitě pustil a ono mě to do toho vtáhlo a celkem i chytlo. Rozhodně to není žádná velká pecka, přesto nejsem nějak pohoršen. Ty 4* bohužel dát nemohu, ale přesto se to celkem vyvedlo a na to 1 až na max 2 shlédnutí je to obstojná či odpočinková zábava. Příběh je prostý nebo snad žádný – jedno z toho. To ale není vůbec žádný problém. Sice se ve filmu děje furt to samé. Kdy se sedí hezky v teplíčku a odstřelují se protivníci. Může to působit nudně a nezáživně. Mě to přesto bavilo. Rozhodování a kladení otázek proč máme zaútočit na bezbranné a tak. Takže tu bylo celkem dost zajímavých scén, kdy bylo úkolem zlikvidovat i na oko nevinné lidi. Hlavní herec filmu Ethan Hawke to zvládl dobře. Jeho herecký výkon sice nebyl využit úplně na plno, ale ke konci snímku to už bylo trochu znát. Něco víc se začalo dít až když už se schylovalo ke konci, což je škoda. Kdyby to mělo svižnější tempo, trochu víc doladit scénář, mohlo to být ještě lepší. Hudba zde moc nebyla, ale nebylo jí moc třeba. Co k tomu dál dodávat ? Nenáročný film, který mi sedl. Výrazných chyb je tam minimum. Zázrak to není, ale to přece neva. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niccol boduje najmä pri scénach, ktoré hovoria obrazom. Čiže najmä panoramatické zábery Las Vegas v jeho okolí, prípadne Thomasov pozemok. Tie evokujú miesta terčov na pomerne rozsiahlom území blízkeho východu. Bohužiaľ, aby film a jeho posolstvá pochopil každý, dostavuje sa doslovnosť. Postavy sa zase rozprávajú, ako keby vo svojom zamestnaní robili prvý týždeň a objavovali jeho "nečakané" úskalia. Ale beriem to, pretože ide o závažnú a najmä veľmi aktuálnu tématiku, aká tu ešte nedávno nebola. Niccol sa rozhodol, že nenakrúti film o jednej akcii (viď napínavejšie Oko v oblakoch), dramatizácia ho nezaujíma a ja to beriem. Len mi tento artovejší prístup neladí so spomínanou doslovnosťou. Bolo preda jasné, že o trhák nepôjde. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol má své světlé chvilky, (Obchodník se smrtí, Gattaca) ale v poslední době to s ním jde z kopce a reputaci si nezachrání ani tímto nezajímavým filmem, který však mohl být filmem velice dobrým, protože v rámci tématu, měl co nabídnout. Bohužel se nepodařilo naplnit očekávání. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je v mojich očiach veľmi inteligentný scenárista aj režisér a nezmením to ani po tejto "filmovej samovražde", pretože tak divácky unfriendly film som už ozaj dlho nevidel. Téma je viac než zaujímavá a mohla byť poňatá oveľa viac "sexy" alebo jednostrannejšie, vyhrotenejšie, KOMERČNEJŠIE...Niccol išiel svojou tvrdohlavou cestou a ja som mu to zjedol, aj keď nemôžem povedať že som si film užil v tom pravom slova zmysle. Ale celkový dojem, filozofický aspekt vojny, dronov, psychológia "vojaka" a pod. bol podaný tým najlepším možným spôsobom, aby interpretácia bola na divákovi a veľa vecí nepopisovala, ale nechávali sa otvorené zadné vrátka. Preto aj tá čtvrtá *, respect. A ako external soundrack k filmu odporúčam tematicky spriaznený album Drones od Muse:))) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Představte si, jak se asi cejtí bejvalá prodavačka v Tesku, která teď může akorát dohlížet na provoz u samoobslužných pokladen. Pořád slyší to omamný pípání zboží a sem tam někomu pomůže správně vsunout kreditku do přístroje, ale už to zkrátka není vono. Chudák Tom Egan to má možná ještě horší. --- Andrew Niccol je navzdory zdejšímu hodnocení zpátky ve vrcholný formě a jeho alternativní výklad vybraných akronymů (Christians in Action) nemá chybu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke vstane, jde do práce, rozstřelí pár ručníku a jde domu. Druhý den vstane, jde do práce, rozstřelí pár ručníků a jde domu. Třetí den vstane............ a tak pořád dokolečka. Jo, občas mu to zaskřípe s manželkou, sem tam se najde nějaká pochybnost, proč to všechno vlastně dělá a pořád ho provází deprese z toho, že jako pilot už může řídit jenom drony, ale to všechno se děje jakoby mimochodem a ústředním motivem je ta rutina. Alespoň mě to tak připadalo. A koukat hodinu a třičtvrtě na to, jak někdo chodí do práce, to mě fakt nebere. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Komorní zpracování mi nevadí, přeci jen to k podobnému tématu sedí a nedokážu si představit, co takové těžké, ale v podstatě strašně srabácké činy s člověkem dokáží udělat. Prokreslené je to fajnově, dronové akce vypadají parádní a postupně to hezky graduje. Konec jsem čekal jiný - na to jak byl zbytek filmu uvěřitelný, zakončení na mě působilo spíše opačně. Navíc, Ethan Hawke se po celý film tváří, jako kdyby měl zaražené prdy a i když ho mám jako herce docela rád, tady mi jeho herecký výkon přišel místy podivný až nepřirozený. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento film s prostředí dnes populárních dronu bude mít pro mnoho lidí hodně pomalé tempo a možná se tam v konečném výsledku pro ně nic nestane,ale pro mě byla zásadní ukázka toho jak se už po několikáté i v jiných filmech vypořádávají vojáci s tím,že někoho musí zabít a v tomto snímku je to o to zvláštnější,protože bojují pomalu jako vy na pc když hrajete hry a přesto přes půl zeměkoule umírají lidé.Za mě celkově 70 % a čtyři hvězdy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet o vojakoch-pilotoch dronov, ktorí sedia zatvorení kdesi na základni v USA a iba na diaľku rutine cez počítač zabíjajú potenciálnych teroristov. Skutočného boja sa nikdy nezúčastnia, nezabíjajú kvôli pocitu ohrozenia, ale iba plnia rozkazy. Good Kill sa zameriava na jedného takého vojaka (opäť dokonale presný Ethan Hawke), ale nie je ani dostatočne psychologicky prepracovaný, ani dramatický, ani nijako emotívny, ani sa nesnaží o výraznejšiu kritiku americkej protiteroristickej politiky (zabíjanie nevinných za účelom zabránenia terorizmu). Je to pomerne rutina, kde Ethana Hawkea stretávame už v naštrbenom psychickom rozpoložení a tak sa nekoná prerod zo statného vojaka do psychicky zničeného človeka. Film tak po celý čas sleduje opakujúce sa udalosti, kde Ethan ide práce, na diaľku vypáli pár rakiet, má pochybnosti, doma mu to čoraz viac nefunguje s manželkou a tak dookola, až sa to vyhrotí jednou znepokojivou hádkou v spálni a rozmlátením obrazu. Je to trochu málo a namiesto eskalovania udalostí alebo zobrazenie čoraz väčšej depky hlavnej postavy je tu plno zbytočnej vaty. Po technickej stránke je to natočené viac menej v poriadku (napríklad také zábery z dron-kamery sú dostatočne prehľadné), ale ako zobrazenie úpadku jedného vojaka toho folm ponúka málo. Vo výsledku tak asi najslabší Niccol doteraz (pokiaľ si odmyslím jeho povinnú hollywoodsku zákazku The Host). CELOVO: 2,5* (5/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film,o tom žádná, ale ten rozpad člověka "prostě jen plnícího rozkazy" mohl být vyobrazen trochu lépe. Přišlo mi, že tady jsme Ethana potkali až poté, co to pro něj už dávno nebyla "jen válka". ()

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama