Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (105)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zajímavý drama, který mě chvílemi fakt dokázalo nasrat a vyhrotit. Spíš jsem občas kroutil hlavou, než abych pocitoval nějakou lítost. Každopádně film si získal moji plnou pozornost a i přes to, že jsem byl několikrát fakt jako nasranej ohledně těch situací, tak mi to přišlo jako zajímavá zkušenost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana amerického snu. Film pokračující v dlouhé linii Ameriku demytizujících filmů čítajících třeba Kazanovu Tichou dohodu či Mendesovu Americkou krásu. Znepokojivá reflexe nedávné finanční krize i odpověď na to, proč v USA vyhrál volby Donald Trump (což je v kontextu tohoto filmu až Kavkovský paradox)... Další uhrančivá role Michaela Shannona, jehož bezskrupulózní realitní makléř je opravdu skvěle ztvárněný. Režisér Ramin Bahrani mne opravdu překvapil svým pojetím a v nejeden moment jsem měl dojem, že se dívám na film nestora britského sociálního dramatu Kena Loache, který kývl na nabídku Hollywoodu...tak naléhavě vyznění 99 domů působí... ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný thriller o zvráceně fungujícím trhu s nemovitostmi. Zpočátku dva rozdílné pohledy na typický boj dobra proti zkorumpovanému podnikání, dostávají díky smlouvě s d'áblem jiný rozměr. "99 Homes" je citově hodně manipulativní film, ve kterém režisér šikovně pracuje se soucitem nad člověkem, který ztratí domov, ale hned vzápětí dokáže ohnout páteř a zařadit se právě mezi ty lidi, kteří jeho rodinu připravili o bydlení. Přesvědčivý Andrew Garfield pohybující se mezi kladnou a zápornou postavou vs. nemilosrdný a bezcharakterní Michael Shannon. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Andrew Garfield, byl pro mne jako hlavní hrdina strašně nesympatický element příběhu. Na druhou stranu, se ale po většinu děje pohyboval na samém okraji kladného hrdiny a v určitých scénách to byl už ale vyloženě záporák. Takže mu jeho zjev budiž odpuštěn, příběhu to dozajista vyloženě svědčilo. Co k samotnému filmu napsat? Sám to ještě teď rozdýchávám, jaká to byla syrová jízda. Za posledních pár týdnů musím říct, bude film až v nejvyšších příčkách mé soukromé topky! Je neuvěřitelně realistický a v dobách ekonomické a hypoteční nestability, ze strany klienta bank, jde i o vyloženě současný a aktuální příběh. U nás snad naštěstí tak drastická exekuční praxe neexistuje, nicméně možnost nakouknout západním sousedům pod pokličku, dává příležitost vidět, že ten často zmiňovaný americký sen, nežijí v drtivé většině ani samotní američané. Myslím že právě naopak. Na druhou stranu, se tam s tím úřady nepářou. Šup s dědou na chodník na židli a starej se. V jednu chvíli koukáš v obýváku na telku a za hodinu sedíš na ulici se dvěma taškama a sleduješ, jak ti sousedi rozebírají na ulici vystěhovanou domácnost. A nikoho nezajímáš. Kruté a zároveň drsné, přesto ale asi účiné. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapko. 99 Homes je skvelý film s neuveriteľne silnými scénami a fantastickým hereckým obsadením. Dej je tak pútavo vystavaný a prepracovaný, že som počas celej stopáže takmer ani nedýchal. Téma, ktorej sa venuje je v dnešnej dobe maximálne aktuálna a nikdy by som sa do podobnej situácie nechcel dostať. Pri tom prvom vysťahovaní mi až nebolo dobre. Veľmi intenzívna a srdcervúca scéna. Celkovo výborne spracovaná záležitosť. 80 %!! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na Floride a tiež v ďalšom americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama