Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (105)

classic 

všechny recenze uživatele

U amíkoch, je typické, že sú extrémne zadĺžení, až po uši ! Ich dlh činí neuveriteľných 60. biliónov amerických dolárov !!! , naberú kvantum rôznych úverov, trebárs na dom, ručia ním, ak prestanú splácať, tak príde firma, ktorá ich vysťahuje. To zažije i robotník Dennis Nash, ktorý drie na stavbe, pričom nedostane výplatu, a to nie vlastným pričinením, ale že mu ju zamestnávateľ nevyplatil, kde k tomu, žije s matkou a jeho synom v spoločnej domácnosti. Jedného rána mu zaklope na dvere Rick Carver, za asistencie polície, aby sa vysťahovali z domu, a to v krátkom časovom intervale - 5. minút, zobrať si so sebou, to najnutnejšie. Takže sa pekne krásne odtiaľ poberú z dosahu tej hyeny Carvera, lebo emócie pracujú na plné obrátky, nájdu si lacný motel, kde sa ubytujú, pričom na tomto mieste, sú ľudia, podobní im, vysťahovalci zo svojich vlastných domovov. Dennis si hľadá prácu, aby sa dostal späť do svojho domu. Snaží sa, volá, zháňa, nakoniec príde k realitke Ricka Carvera, kde prichádza za účelom, vrátenia jeho náradia, ktoré mu ukradli jeho chlapi. Vznikne potyčka, ale Carver ich všetkých oddelí s tým, že Dennisovi ponúkne job, lebo sa vyzná vo všelijakých prácach, a tak začne tak, že bude chodiť pracovať na miesta, ktoré dobre pozná ! Začne sa živiť tým, že si zažije na vlastnej koži, ako je to byť v pozícii človeka, ktorý vyhadzuje + vie dobre, aké je byť sám vyhodený. Bude v tejto profesii, výborný, pričom ťažia z nešťastia iných, takto si zarába rozprávkové peniaze, lebo tieto nehnuteľnosti, idú do dražby, a tak tieto baráky, sa znovu predávajú, pričom ponuka, je pestrá ! Matke klame, i synovi, tiež, lož má krátke nohy... Svedomie sa tlačí von, a to je jediné plus na tomto mladom človekovi, ktorý občas ľutuje svoje kroky. Téma je to aktuálna, dá sa v tom nájsť, veľa znakov, lebo toto, nie je žiadna fikcia ! Shannon i Garfield, sú výborní, som prekvapený z predošlého - Spider - mana, ktorý vie kvalitne hrať, lebo celý film visí na jeho pleciach ! Vskutku, pozoruhodný film ! Vynikajúce herecké výkony, na ktorých, je film, závislý ! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Suma sumárum skvělý film, jehož vyznění ovšem nabourává poněkud klišoidní závěr - kolik takovýchto "morálních prozření" jsme už měli možnost vidět? Hlavní hrdina mi tu svým slabým žaludkem a občasnou sentimentalitou připomněl třeba takový "Wall Street". Nakolik je podobné rozuzlení reálné nechť posoudí každý sám. Jinak jsem byl ovšem nadmíru spokojen - kdo viděl nebo ještě lépe četl "Zemi nomádů", nebude okolnostmi americké hypotéční krize překvapen, ale i všem ostatním se v tomto směru dostane náležitého poučení z úst Ricka Carvera, který to Dennisovi vysvětlí pragmaticky a bez servítků - za blbost se platí, tím tvrději, čím naivnější je poražený a čím horší odhad svých možností měl. Bezohlední dravci prostí soucitu číhají na každé zaváhání, vítězí hrabivost a Amerika fandí vítězům - tak prosté to je. Buď jak buď, děkuji Bohu a okolnostem, že bydlíme ve svém, jsme bez dluhů a nemovitosti nemáme zatížené žádnou hypotékou! ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

„Chodíš do kostela? Jsi věřící? Na Noemovu archu se dostane jen jeden ze sta, hochu. A všichni ostatní se utopí.” - V dluhové pasti se může ocitnout skutečně každý, je to celkem jednoduché, ovšem vymanit se z exekuční mašinérie už tak snadné není. Hlavní hrdina snímku 99 domovů tuhle těžkou životní situaci řeší tím, že začne pracovat pro samotného exekutora, u něhož mu velmi záhy dojde, že světu vládnou peníze a mamon. Čím víc však máš, tím víc chceš a tím méně ti stačí. Co se musí stát, abys z tohoto zkázonosného vlaku vystoupil? (70%) ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Rick Carver: „Keď pre mňa pracuješ, znamená to, že si môj.“ Film s dobre obsadenými úlohami, hlavne Michaelovi Shannonovi úloha vyšla. Nič, čo ako divák uvidíte a pochopíte, nie je príjemné. Asi sa budete čudovať, či to naozaj  takto v tej krajine netušených možností a splnených snov môže fungovať. Rick a Dennis vlastne len robia špinavú prácu, ani by ich nebolo za čo odsudzovať, podobne, ako neodsudzujeme vyhadzovača z baru. Lenže je tu príležitosť na machinácie v oblasti realít. A tak sa aktéri musia rozhodnúť, do akej miery sú ochotní pošpiniť si ruky. Strata bodov za nulové prekvapenie, film skončí presne tak, ako si myslíte. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I u nás aktuální téma. Když ne z vlastní zkušenosti, tak alespoň z doslechu nebo z médií už asi každý slyšel o nějakém exekutorském přešlapu, na který doplatili zcela nevinní lidé. Většina obětí z 99 Homes sice není tak úplně bez škraloupu, ale nelidský přístup úřadů a exekutorů je k zblití. Docela by mě zajímalo, kolik reálných vymahačů posvěcených státem trpí výčitkami podobně jako hlavní hrdina. Asi jich moc nebude. Andrew Garfield tady zahrál parádně a i když jsem si ho zpočátku nedokázal představit v roli otce, jedná se dosud o jeho asi nejlepší roli. Michael Shannon umí jakékoliv parchanty a tady potvrdil. I díky nim byl tenhle film značně nasírací, myšleno v dobrém. 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama