Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Recenze (105)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda posledních pěti minut, které člověk čuje různými náznaky a střípky už od poloviny a ano, je to průser. Jinak by to byla neskutečná palba. I tak je to ale v rámci tématu "americké ekonomické/realitní/hypoteční krize" ještě o chlup lepší než Big Short, který je zbytečně vrstevnatý, s velkým množstvím nasteroidovaných superbrokerů, užvaněný a pro laika složitý s velkým množstvím nicneříkající změtí čísel. 99 Homes je neskutečně přímý, bezprostřední a syrový film, kde krize nevyniká přes čísla na papíře, ale přes stres a utrpení na ulici, přímo v akci, to když chudáci přicházejí o své nemovitosti a nekompromisní Michael Shannon jen diriguje ze svého nového Range Roveru svoje další démonické galapředstavení, tentokrát materialistického makléře. Tak intenzivní, že se dostane pod kůži. Nebýt závěru, tak je to jeden z nejtvrdších filmů za poslední dobu. A ač jsou protistrany jasně rozvržené a ví se kdo je good guy a kdo je bad guy, nelze v jistých aspektech nechápat obě současně. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana amerického snu. Film pokračující v dlouhé linii Ameriku demytizujících filmů čítajících třeba Kazanovu Tichou dohodu či Mendesovu Americkou krásu. Znepokojivá reflexe nedávné finanční krize i odpověď na to, proč v USA vyhrál volby Donald Trump (což je v kontextu tohoto filmu až Kavkovský paradox)... Další uhrančivá role Michaela Shannona, jehož bezskrupulózní realitní makléř je opravdu skvěle ztvárněný. Režisér Ramin Bahrani mne opravdu překvapil svým pojetím a v nejeden moment jsem měl dojem, že se dívám na film nestora britského sociálního dramatu Kena Loache, který kývl na nabídku Hollywoodu...tak naléhavě vyznění 99 domů působí... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O co více nedokonalý, o to více naléhavý film, který se umí svou nekompromisní syrovostí zadřít pod kůži jako málokterý jiný. Spolu s Margin Call a Big Short tvoří volnou trilogii „Vše co jste kdy chtěli vědět o finanční krizi, ale báli jste se zeptat“. První jmenovaný to bere z pohledu komorního dramatu jedné noci bankovního managementu, druhý zeširoka a ekonomickou optikou v zábavném hávu a tento naturalistickým „pohledem odspoda“ (budoucích) Trumpových voličů. Byť je jasné za koho tvůrci kopou, tak tu není žádná ze stran démonizována (tedy až na finále, ale o tom později). Jede se v začarovaném kruhu, kdy je vina stejnou měrou na nezodpovědných lidech, kteří v době zdánlivého blahobytu naivně (mnohdy kvůli pořízení si blbostí) zastavili své domy, stejně jako na finančních institucích, které s vidinou rychlého zisku nezodpovědně půjčovali nad možnosti své/klientů; jedno zapříčinilo druhé a naopak. Shannon tedy nehraje černobílého zloducha, ale pragmatického pokušitele (on vás neuškrtí, jen vám nabídne oprátku a vy se již zvládnete uškrtit sami), který neváhal jednat. Co filmu podráží nohy je již zmíněné vyznění. Respektive závěrečná čtvrthodinka, kdy se to přepne do moralizujícího módu, který popírá vše předtím. Ono je to i v této angažované podobě o jedné Sofiině volbě dobré, ne že ne, jen to jde proti původnímu vyznění, které nenabízí (a ostatně z podstaty věci neumožňuje) lehká vychodiska. Shannon vynikající, Laura Dern do počtu a Garfield mnohem lepší než byste čekali, byť jeho postava má tolik vrstev, že ne všechny zvládá stejně bravurně. Jednou rolí tedy paradoxně dokazuje, že umí sakra hrát a zároveň, že neuhraje vše. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Exekuce: It's all fun and games until someone pulls out a gun and starts shooting. 70%, jinak Michael Shannon a Andrew Garfield jsou strašně nedocenění herci. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

A možná to ještě zvednu.....Zažila jsem to u známých, kteří se dostali jako podnikatelé do finanční tísně a prožili něco podobného. Věřte mi, nikomu bych to nepřála. Takže mi nedalo moc práce uvěřit tomu, co jsem viděla tady v daleko větším rozsahu. I když tak převratná změna u Dennise byla překvapivá, ale co my víme, kam dokáže takový šok a beznaděj člověka až dohnat. Zahrané to bylo takovým způsobem, že jsem se nestačila ani minutu nudit a toho si cením. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abyste mohli snít svůj americký sen, musí někdo jiný prožít noční můru.. Házet to do jednoho pytle s Margin Call nebo Big Short lze jen v rovině ukotvení do časů výtrysků morální bídy, jinak se to na kolegy příliš nechytá. Nemá to drive, postavy jsou klišovitě černobílé a celé to bloudí v kruhu repetitivnosti, z kterého Garfieldova postava hodlá vystoupit tak, že vrátí hrochovy a kachně některé orgány. Stejně očekávané jako laciné.. Zaplaťbanka za Shannona jakožto generála Zoda realitních šméček. Ten chlap je jako vždy bezchybný.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nemám tyhle ctnostné závěry, á la tupé americké uvědomění si, rád. Do té doby jde svědomí stranou, hlavní je zisk a plnění velkohubých plánů. Snímek na netradiční téma hypoteční nestability má docela fajn tíživou atmosféru, ač si rodinka nikdy nesáhne pořádně na dno, necítíme z nich tu ryzí zoufalost, aneb teď si musím sbalit jen to nejnutnější. Obávám se, že většina lidí (i těch ve sluníčkové Americe) by byla na pokraji zhroucení. Já tedy ano. Oni to tak nějak přijmou. I náhlá spolupráce s realitním mačem není úplně uvěřitelná. Pár zaváhání ve svém hereckém projevu měl i Andrew Garfield, Laura Dern je docela nevyužitá, Michael Shannon znovu velmi přesvědčivý. Velice solidní tři hvězdy. Nebýt takového vyvrcholení, čtyři dám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ten smrad zo sračiek som cítil až k Tatra Banke sídliacej naproti môjho flátu. Nuž systém je neúprosný a verte alebo nie, buďte šťastný, že žijete v Čechách alebo na Slovensku, kde je zákon o odoberaní nemovitostí predsa len viac na strane občana ako bánk. K samotnému príbehu: v zúfalej situácii človek podniká natoľko zúfalé kroky, až podá ruku samotnému diablovi. Ťažko sa hodnotí reálnosť snímku, keď divák nemá ani páru, ako pracuje americký právny systém, alebo sa nepohybujeme v odvetví nemovitostí. Oceňujem však rýchly spád, kedy nuda nedostáva takmer žiadny priestor. Taktiež musím vyzdvihnúť snahu o vyvolanie nepríjemných pocitov, čo sa naozaj v niektorých prípadoch aj podarilo. Čo ma ale núti zamyslieť sa, je vloženie prvku okolo krádeži. To mi predsa len prišlo mierne pritiahnuté za vlasy. Keď sa ozve svedomie, môže ísť o veľmi bolestivú záležitosť. Nemám v obľube americký sentiment, no v tomto prípade prižmúrim očko a tie 4 tomu nakoniec zrejme šľahnem. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Lehce znepokojivé, ale jinak miloučký film, kromě toho, že si banka vezme váš dům, vlastně nic jiného nehrozí. Realitní makléř je jak utržený ze řetězu. Určitě to není nic příjemného ve skutečném životě. Leč dluhy se mají platit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oheň, voda a vystěhování z důvodu exekuce: tři nejhorší noční můry majitele nemovitosti ve 21. století. Kdyby mi někdo před půl rokem tvrdil, že budu trnout hrůzou během scén vyhazování neplatících američanů z jejich domů, asi bych se mu vysmál. Garfield neskutečnej, zírám. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"AMERICA WAS BUILT BY BAILING OUT WINNERS! BY RIGGING A NATION OF WINNERS: FOR THE WINNERS – BY THE WINNERS!" -------------- Michael Shannon vo svojej zrejme najlepšej roli vo filme, ktorý by bez neho nebol pravdepodobne tak fantastický. Film o kríze, americkom sne, absencii/prítomnosti svedomia, veľkých vilách, nesprávnych rozhodnutiach, sile bánk a konexií. 100 nadupaných minút zavŕšených klišéovitými piatimi, na ktoré radšej zabudnem (pachuť zalievam útržkami Partosovho soundtracku). Tak či onak, stále platí to isté – Shannon na trón! ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek a gradace, ale ten konec to docela dost zabil. Zároveň to ke konci už i docela postrádá logiku. Ale námětem, výkony i zpracováním nadprůměr. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Andrew Garfielda a Michaela Shannona! Silná dráma, dobrý príbeh a predovšetkým vynikajúci herci. Bavilo ma to, zaujalo ma to, no ten záver mi akosi nesedel. Úvodná polka bola lepšia ako ta záverečná. 70% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dramatickej a obsahovej stránke výborne rozohraná partia, avšak ktorej došiel na záver dych. Vo filme zaznelo veľa krutých, cynických myšlienok (prevažne z úst M. Shannona), s ktorými sa ale bohužiaľ musí súhlasiť, čo je veľké plus. Čo sa týka hlavného hrdinu, tak pokiaľ sa už na niečo také človek dá, musí byť pripravený operovať v obidvoch priestoroch svojho svedomia, byť pripravený aj na veci, za ktoré sa slušný človek hanbí. Inak to pre dotyčného dopadne veľmi zle. V kontexte pointy na záver teda súhlasím s tým ako to nakoniec s chlapíkom dopadlo, inak ani nemohlo, neprišlo mi to však reálne. Skôr ide len o taký vyumelkovaný pokus emotívne na diváka zatlačiť. Takéto mučedníctvo je totiž, keď už je Rubikon prekročený, nielenže zbytočné, ale aj vo veľkej miere hlúpe. Veci si treba dopredu premyslieť ešte predtým, než sa urobí definitívny krok, potom už treba bojovať až do konca, pretože na spytovanie si svedomia je už neskoro. 75/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

99, 100 a nebo 1000 domů. Čím víc, tím líp. No jasně, že jo. Nehleďme na pravidla, svědomí, nebo snad nějakou čest, hlavně, když se sypou doláče. Tenhle film se nese přesně v tomhle duchu a vzhledem k přesvědčivému výkonu hlavního dua a ze začátku, díky až depresivní atmosféře jsem si tohle drama celkem užíval. To by však muselo mít trošku jiný konec. Na náhlé prozření jsem nikdy moc nevěřil a 99 Homes jsou toho bohužel jasným důkazem. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu jsme svědky nepříjemných situací, kteří si mnozí američané neuvědomují, protože se o tom moc nemluví. Je to takové to vystřízlivění z amerických snů, které vás hodně rychle vrátí do reality, tedy spíše rovnou na ulici. Celej život splácíte markantní sumy za to, aby jste mohli důstojně bydlet a pak jednoho dne bim a nemáte nic. Ono totiž mnoho amerických občanů je natolik důvěřivých podle mně spíše naivních, že si ani pořádně nepřečtou ty podmínky, které jsou napsány malými písmenkami při podpisu ďábelské smlouvy s nenažranými finančními institucemi. A proto všem lidem radím a apeluji na ně, ať své peníze nedávají do těchto asociálních krvavých institucí, ať si je radši doma pěkně zašijou do matrace na které spí se svou věrnou milenkou ráží číslo 9 a ještě si pro jistotu pořídí smečku hladovějících rotvajlerů, kteří se v případě ohrožení postarají o vše potřebné. Hrdina našeho příběhu je takovej ten naivní trouba, kterej párkrát nezaplatil splátku hypotéky na jeho rozpadající se domek a jelikož je neznalý zákonů, tak znenadání jednoho dne u něj zaklepe komando masožravých supů se soudním příkazem, které po něm nechce nic jiného než, aby opustil pozemek na kterém se nachází, protože od té chvíle se nachází na cizím pozemku a to na pozemku bankovní instituce. V tu chvíli s našim hrdinou soucítíte a je vám ho líto, prožívate s ním jeho beznaděj a zároveň rostoucí nenávist. Odstěhuje se s rodinkou do místního motelu, kde potkají velkou řadu obyvatel, kterým se stalo to samé. Jelikož náš hrdina je houževnatý a tvrdohlavý jako beran, tak se nevzdává a za každou cenu chce svůj majetek zpět a je pro to schopnej udělat doslova cokoliv. Spojí se s lidmi, co ho vystěhovali a s těmito realitními šejdíři začne dělat druhým lidem to samé, co se stalo jemu, jen pro to, aby se mu vrátil jeho zabavený dům. Sledujeme zde proměnu osoby a zákulisní boje realitních agentur a hlavně řadu nešťastných osudů lidí, kterým se to stalo. Tento příběh není žádná fikce, jelikož je natočen podle skutečných událostí a takových tragédií se v Americe děje dnes a denně nespočetně mnoho. Za zajímavý a poučný příběh ve kterém exceloval americký herec Michael Shannon v roli realitního šejdíře s kamennou tváří dávám zasloužených 80%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som do toho vstupoval, absolútne ma nenapadlo, že tento film bude tak dobrý. Myslím, že je vždy super, keď má človek možnosť vidieť film, ktorý má dobrý nápad a vie ho správnym spôsobom previesť. Plus všetkému pomáha aj vynikajúce herecké obsadenie, ktoré je v tomto prípade radosť sledovať. Dennis je skvelým hlavným hrdinom, pretože napriek tomu, že jeho konaniu rozumieme, tak s jeho činmi nesúhlasíme. A občas je aj na ňom vidno, že sa mu protiví čo robí, pretože sám bol v tej istej situácii, do akej zrazu dostáva on rovnakých ľudí, ako bol on. Postavy sú skvelé, príbeh je skvelý, dráma skutočne funguje a film má veľa zaujímavých momentiek. Možno sa občas film trošku točí v kruhoch a vysvetľuje veci, ktoré už vieme, ale inak nie je nič, čo by som mohol vytknúť.Dúfam, že sa filmu bude dariť, pretože si myslím, že si to zaslúži. A rozhodne hovorím, aby ste si film pozreli. Rozhodne svoj čas, ktorý mu venujete neoľutujete. "99 Homes" je jeden z najlepších filmov roku 2015. Jednoznačne. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zbaliť si za dve minúty do kufra niekoľko rokov života je celkom sila. Špinavosti sa dejú a čestní ľudia existujú. Shannon bol excelentný a Garfield hral konečne poriadneho chlapa. Za mňa áno. ()

Reklama

Reklama