Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (105)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda posledních pěti minut, které člověk čuje různými náznaky a střípky už od poloviny a ano, je to průser. Jinak by to byla neskutečná palba. I tak je to ale v rámci tématu "americké ekonomické/realitní/hypoteční krize" ještě o chlup lepší než Big Short, který je zbytečně vrstevnatý, s velkým množstvím nasteroidovaných superbrokerů, užvaněný a pro laika složitý s velkým množstvím nicneříkající změtí čísel. 99 Homes je neskutečně přímý, bezprostřední a syrový film, kde krize nevyniká přes čísla na papíře, ale přes stres a utrpení na ulici, přímo v akci, to když chudáci přicházejí o své nemovitosti a nekompromisní Michael Shannon jen diriguje ze svého nového Range Roveru svoje další démonické galapředstavení, tentokrát materialistického makléře. Tak intenzivní, že se dostane pod kůži. Nebýt závěru, tak je to jeden z nejtvrdších filmů za poslední dobu. A ač jsou protistrany jasně rozvržené a ví se kdo je good guy a kdo je bad guy, nelze v jistých aspektech nechápat obě současně. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zvolená téma a skvele podané konkrétne osudy rodín, ktoré kríza nemilosrdne zomlela. Od momentu, keď sa Nash pridá na stranu nemilosrdného realitného makléra, začína byť film moc predvídateľný a predvádza len klišé, v ktorom je idealista konfrontovaný zo surovým biznisom. Záver bol taký nejaký a okrem toho, že sa nám hlavný hrdina zosypal, nepriniesol prakticky nič zaujímavé. 60% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zajímavý drama, který mě chvílemi fakt dokázalo nasrat a vyhrotit. Spíš jsem občas kroutil hlavou, než abych pocitoval nějakou lítost. Každopádně film si získal moji plnou pozornost a i přes to, že jsem byl několikrát fakt jako nasranej ohledně těch situací, tak mi to přišlo jako zajímavá zkušenost. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapko. 99 Homes je skvelý film s neuveriteľne silnými scénami a fantastickým hereckým obsadením. Dej je tak pútavo vystavaný a prepracovaný, že som počas celej stopáže takmer ani nedýchal. Téma, ktorej sa venuje je v dnešnej dobe maximálne aktuálna a nikdy by som sa do podobnej situácie nechcel dostať. Pri tom prvom vysťahovaní mi až nebolo dobre. Veľmi intenzívna a srdcervúca scéna. Celkovo výborne spracovaná záležitosť. 80 %!! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k mnohým zde s tím, že konec filmu je patrně jeho největší slabinou. 99 Homes je ale jinak skvělé syrové drama. Garfield a Shannon spolu fungují na výbornou. Charaktery jejich postav nejsou černobílé, často je můžete chápat ale i odsuzovat. Ve chvílích, kdy čekáte, že se nějak zachovají (protože přece tahle postava je postavou zápornou) vás překvapí odlišnou, ale o to víc přirozenou reakcí. Samotné morální dilema, které si hlavní hrdina nese celým filmem je pak tím zásadním prvkem, které dodává na tíživosti celému příběhu a dostává diváka blízko k postavám. 99 Homes ukazuje, že větší drama často skýtá boj o střechu nad hlavou, než bitva o záchranu planety. 8/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama