Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skleněný zámek: Evelyn (Michele Morgan) je žena berlínského soudce, Rémy (Jean Marais) je francouzský zástupce společnosti. Seznámili se spolu v Itálii a Rémy si okamžitě uvědomil, že narazil na ženu svých snů. Ale ona je vdaná a on má přítelkyni. Milenci se rozhodli, že se setkají ve Francii. Nenadálé okolnosti donutí Evelyn vzdát se svého úmyslu a dokonce se i přiznat svému muži. Ale její srdce ji stále táhne do Paříže k Rémymu. Jsou opět spolu, ale Evelyn je stále vdaná. A tak se znovu vydává do Itálie, aby se konečně rozvedla. Ale zmešká vlak a musí tedy letět letadlem. (Snorlax)

(více)

Recenze (2)

Flego 

všechny recenze uživatele

Snímok je rozhodne zaujímavo natočený, aj vďaka dovtedy minimálne používanemu flashforwardu (skok dopredu, opak retrospektívy), takže divák vidí v zábleskoch sekvenciu deja, ktorá sa ešte len stane. Pravdou je, že tento zvolený technický spôsob vyžaduje väčšiu sústredenosť diváka a môže pôsobiť kontraproduktívne. Inak ide o romantickú drámu dvoch ľudí, ktorých priťahuje náklonnosť napriek tomu, že má každý svojho partnera. Film má pomalé tempo s dôrazom na detail a dialóg, hlavným atribútom je atmosféra. Hlavní predstavitelia získali v roku 1951 v Cannes ocenenia za výkon a zrejme právom. Piate hodnotenie a druhá recenzia. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nad banální, zanedbatelný příběh bych vyzdvihl atmosféru, dokonale budovanou přesvědčivou hrou, vnímavým kontaktem postav s jejich prostředím, ladem hudby a obrazu. Za čirou věcností, obestřenou rozmanitými emocemi, jsem vytušil víc, než mi Clément předložil, a co jsem zatím nepojmenoval. Snad polyfonii života, rozeznatelnou v každém jejím hlase, je-li ten na ní plně účastný? ()

Reklama

Reklama