Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Internetová kultura násilí! Velmi vkusný a ojedinělý found footage, který se vám zaryje pod kůži! Hlavní hrdinka je velmi sympatická, tempo je dynamické, atmosféra je adrenalinově silná, že vám při sledování bude skákat krevní tlak nahoru a dolů, nechybí i slušné gore plus parádní kamera. Tenhle flick v mé letošní topce určitě chybět nebude. 80% Zatím nejlepší horor roku. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nezkrotné virutální teenky, které na sebe s minutovými intervaly na asku práskají aktuální přírůstek jejich koz ve vývinu, přes instagram je ilustrativně vyblejsknou, na facebooku na ně upozorní ve statusu a na omegle o tom ještě pro sichr pokecají se záběrem pumpovaného anonymního pedo péra, které jim u oduševnělých monologů o jejich kozách na oplátku ukáže svůj stařecký výron, ty jistě ocení tento místy až výsměšný film celé této zdegenerované generaci. Nadrženou slinu ale utře i běžný stalker a americký bojovník za demokracii a svobodu z NSA, který při závěrečných titulcích zváží zda místo Zuckerberga raději neplatit tyto řemeslné online vrahy. Na poli found footage je to totální krok mimo. Natáčení v situacích, ve kterých by nikdo nenatáčel zde nabírá zcela nový rozměr. Přesto je to v rámci hodně tolerantních mezí celkem efektivní a baví to od začátku až do konce. Nyní mě omluvte, jdu si pohonit na omegle. 60% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kamera, akce!!! Tak jsem se přeci jen dočkal. Po kvalitním FF Megan is missing jsem dostal další, ještě o třídu lepší snímek, zachycující nástrahy internetu, obzvláště video chatů. Film se rozjíždí takmér od 15 minuty, takže není čas na kraviny. Hlavní protagonistka je vážně kus, ale čekají ji krušné časy. Kamera se konečně netřepe, snímek vypadá opravdu reálně a je tam i pár scén, které potěší nejednoho diváka. Přiznám se, že jsem se jednou i pořádně cuknul. Film jede na plné obrátky, takže se těšte na atmosférický začátek, který směřuje ke skvělému, adrenalinem nabitému konci. Bomba! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ale jo! Tento krát rád prižmúrim jedno oko. Sprvu som chcel „Den-u“ napáliť nekompromisné dve hviezdičky, ale ono to napodiv až také zlé nebolo. Rozhodne jedna z tých lepších „direct-to-video“, resp. skôr „direct-to-web“ noviniek za posledné obdobie. Celý found footageje síce už nadmieru opotrebovaný a podobné snímky začínajú pôsobiť čoraz lacnejšie, avšak Den sa aspoň z časti snaží tento subžáner nápadito osvieť cez zábery skrz video chat, komunikáciu cez skype, e-maily a pod. Jednoduchý námet o študentke, ktorá chce vypracovať štúdiu o webových chatoch dokáže bez problémov utiahnuť celú stopáž a aj keď má film dosť pomalý rozjazd a v prvej polovici sa tam mnoho nedeje, tak to prekvapivo nie je až taká strašná otrava. Hlavná hrdinka si postupne získava sympatie a následne film ponúkne niekoľko skutočne infarktových ľakačiek a slušne napätých momentoch. V záverečnom akte sa navyše uberá nie až tak očakávaným smerom – síce sa nekoná nijaké zvlášť prekvapenie (a pri zamyslení nad celým dejom sa dostáva na svetlo aj hromada nelogickostí), ale rozhodne som čakal oveľa viac „obyčajnejšie“ zakončenie. V závere sa tak rozbehne slušná brutalita a celkovo po skončení zostane pocit slušnej odvedenej prácičky. Vo výsledku tak neškodná nízkorozpočtová thrillerová/hororová jednohubka s jednoduchým námetom, ale účinným spracovaním. Dopomáha aj veľmi striedma stopáž, ktorá sa nesnaží film naťahovať dlhšie ako je potrebné. CELKOVO: 2,5* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pozor spoilery: nejdřív jsem si myslel, že tam jsou 2 zakuklení vrazi - nějací psychopati a hackeři. No docela mě překvapilo, že se z toho vyklubala rozsáhlá sekta, která natáčí vraždy a uploaduje je na vlastní webové stránky. Za zhlédnutí videa si samozřejmě nechávají zaplatit, takže docela dobrý kšeft a hlavně zajímavý námět. Na to, že je to režisérův debut, tak má ode mě velkou pochvalu. Problém těchto filmů je v tom, jak obhájit nutnost vše natáčet. 75% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V súbore, do ktorého si Elizabeth (Melanie Papalia) zapisuje vykonané videochaty, je zapísaná aj osoba z Českej republiky. (Marceloo)

Reklama

Reklama