Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (149)

larelay 

všechny recenze uživatele

priznam sa, nie som clenka klubu otrlych divakov a parkrat som veru musela stopnut film, ist sa napit vodenky, trosku priotvorit okno a potom sa k tomu s velkym "ach jesus" zase vratit. nebolo mi vsetko jedno. ten zaver ma sklamal, radsej by som prijala verziu "one crazy man show", ale no dobre. takze mile deti, internet je fuj fuj fuj, ruky prec, ak chcete prezit do rana! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mé pocity ohledně found footage / mockumentary subžánru by se daly shrnout slovem "únava". Pořád se ale mezi filmaři najdou světlé výjimky, které jsou schopné uchopit tento dnes již takřka skrz naskrz prozkoumaný subžánr poměrně kreativním způsobem. No a debutant Zachary Donohue je se svým The Den jednou z těch světlých výjimek. Tematicky se film zaměřuje na nebezpečí na internetu (podobně jako např. Megan is Missing). Nebudu řešit, zda je opravdu technicky možné, aby internetový útočník prováděl hrdince všechno to, co jí tu provádí, na to nemám technickou znalost. Každopádně neprovádí jí nic pěkného a tvůrcům se docela pěkně podařilo zachytit tu beznaděj, která z oněch anonymních internetových útoků plyne. Minimálně polovinu filmu tvůrci důsledně dodržují koncept snímání skrze webkameru, a je až s podivem, jak hladce jsou tímto omezujícím způsobem schopni srozumitelně vyprávět příběh. Za to poklona. V závěru pak snímání přes notebookovou webkameru mizí a nahrazuje jej něco jiného ... on ten závěr všeobecně sklouzne do míst, která by člověk v úvodu tak úplně nečekal. A za to taky palec nahoru. 7/10 za sympatie zaokrouhleno nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UPOZORŇUJEME, ŽE DENCHAT.COM NENÍ ZODPOVĚDNÝ ZA TO, CO UVIDÍTE, NEBO ZA OBSAH JEHO UŽÍVATELŮ.…“ /// Filmy točený rukou třesavou šíleným epileptikem už prej trapný sou. Dalším levelem tak je webka a telefon (chytrej ty chytrej!). A tak se pipina Elizabeth vrhne na průzkum. Brzo se ukáže, že frajer s nickem Pyagrl*16, je celkem vhodnej objekt ke zkoumání. Což je fajn, páč jinak by mě z těch keců s idiotama, co vytahujou bimbase, jen když svítí červený světýlko a všema vostatníma, jeblo. A tak zjišťuju, že dneska už každej chodí s kamerou běhat, na návštěvu (to je snad samozřejmost!), spát (a co děláš večer ty?) a neustále všechno nahrávaj a nahrávaj a … no to je jedno, je jiná doba, kterou hold my ze století páry… - no a právě pro vás mladší je tenhle film. Taková kokotina s trochou kreténismu, sadismu, a která nakonec i postraší. Na poselství se vyser. Důležitý je, kam to všechno směřuje... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Počítač se mi zapíná sám vod sebe. 2.) Z internetu mi začali mizet přátelé. (Klikni LIKE!) 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Internetová kultura násilí! Velmi vkusný a ojedinělý found footage, který se vám zaryje pod kůži! Hlavní hrdinka je velmi sympatická, tempo je dynamické, atmosféra je adrenalinově silná, že vám při sledování bude skákat krevní tlak nahoru a dolů, nechybí i slušné gore plus parádní kamera. Tenhle flick v mé letošní topce určitě chybět nebude. 80% Zatím nejlepší horor roku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné vizuálne spracovanie (pre každého, kto nevidel napr. Odobrať z priateľov). Ľahký nadpriemer: relatívne sympatická hlavná hrdinka, spomínaná originálna „četová stránka veci“, občas znepokojivý krvavý výjav (je toho málo, ale to, čo tu je, stojí za to, je to intenzívne a naturalistické), nekompromisný koniec a viacero tvrďáckych nápadov. Za mínus by som označil rôzne dramaturgické naschvály od scenáristov, ktorí si evidentne radi uľahčujú robotu (takže v celom meste všetko rieši jeden jediný policajt a niečo zlé sa stane práve v tej sekunde, čo hrdinka na dve sekundy odvráti zrak od monitora) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Silná trojka pro silné poselství. Sice ne první svého druhu (jistě si vzpomenete na příbuznou "Megan is Missing"), ale i v budoucnu bude jistě patřit do té lepší poloviny stejně smýšlejících hororových thrillerů, upozorňujících na nebezpečí sociálních sítí na internetu. The Den, narozdíl od Megan, se však moc nefláká, protože teror hlavní hrdinky začne celkem brzy. Její život se rychle a systematicky hroutí a snuff videa s jejími přáteli se stále množí... Forma všudypřítomných kamer z webů nebo mobilů je šikovně zpracována a obzvláště v poslední třetině přispívá k téměř adrenalinovému zážitku. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nezkrotné virutální teenky, které na sebe s minutovými intervaly na asku práskají aktuální přírůstek jejich koz ve vývinu, přes instagram je ilustrativně vyblejsknou, na facebooku na ně upozorní ve statusu a na omegle o tom ještě pro sichr pokecají se záběrem pumpovaného anonymního pedo péra, které jim u oduševnělých monologů o jejich kozách na oplátku ukáže svůj stařecký výron, ty jistě ocení tento místy až výsměšný film celé této zdegenerované generaci. Nadrženou slinu ale utře i běžný stalker a americký bojovník za demokracii a svobodu z NSA, který při závěrečných titulcích zváží zda místo Zuckerberga raději neplatit tyto řemeslné online vrahy. Na poli found footage je to totální krok mimo. Natáčení v situacích, ve kterých by nikdo nenatáčel zde nabírá zcela nový rozměr. Přesto je to v rámci hodně tolerantních mezí celkem efektivní a baví to od začátku až do konce. Nyní mě omluvte, jdu si pohonit na omegle. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ako tému svojej práce do školy si Elizabeth vyberie online chatovanie a správanie užívatelov na internete. Pracuje s pomocou nového systému The Den, ktorý používajú ludia z celého sveta. Dosť často ale zabúda na pravidlá bezpečnosti na internete, čo sa jej čoskoro stane osudným. - Po prvom zhliadnutí som dal päť hviezd, ale teraz hodnotenie trochu znížim, pretože to, že som tomu dal plnú, bolo dôsledkom toho, že som predtým ešte podobný horor nevidel. Medzičasom ale v Cyberploitation subžánri vznikli viaceré kúsky na velmi vysokej úrovni a preto The Den nepôsobil tak výnimočne. To ale nič nemení na tom, že ide o velmi dobrý horor. Melanie Papalia je v hlavnej úlohe výborná, mystérium okolo zla funguje a masky sú presne podla môjho vkusu. Na radu sa dostane aj riadna dávka krvi a ten všadeprítomný nepríjemný pocit z toho, aké indivíduá sa na internete skrývajú, vytvára dosť hustú atmosféru. Poteší aj krátka stopáž, kvôli ktorej som si to dnes vybral, a záverečné intenzívne a neočakávané rozuzlenie. + Bill Oberst Jr. + herečka z Smiley a Extraterrestrial + herečka z The Love Witch + herec z 13 Cameras + herec z Havenhurst ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Fešanda pracujúca na štúdii o internetových webcam chatoch, v tomto prípade konkrétnom; zvanom "The Den" sa postupom času dostane do hľadáčika psychopatického užívateľa. Ten ju najprv zaujme vražedným videom, ktorého reálnosť sa však nepodarí overiť, no všetko okolo nej následne eskaluje do nepríjemného internetového teroru, ktorý sa časom presúva až do bežného života. Found footage horory snažiace sa zdôrazniť nebezpečnosť internetu tu už boli, ale tento pridáva až slasherový charakter, zabudovaný do modernej témy so snahou o realistické spracovanie. A celkom mu to aj vychádza; sprvu sa toho síce moc neudeje, no na hlavnú hrdinku sa aspoň dobre pozerá a keď sa dianie rozbehne, tak to napriek istej predvídateľnosti ponúkne niekoľko príjemne napínavých scén a obstojné hororové vyvrcholenie. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to tak dlouho co jsem hodnotil Unfriended a nečekal bych, že dílo na podobném principu mne dokáže opět zaujmout a ve výsledku možná pobavit ještě více. Kuprospěchu hraje především délka, neboť to vážně odsejpá a člověk se tak ani na chvíli nenudí. Již zmíněné Unfriended mělo možná lépe vybudouvanou temnou atmosféru, ale co The Den postrádalo v ní, si vynahrazovalo grafičností a nápaditostí akčních záběrů. Také hodnotím kladně mnohem větší přehlednost toho, co se zrovna odehrává na obrazovkách. A i když některé záběry natočené na nekvalitní kamery mobilních telefonů byly paradoxně chaotičtější, zpravidla to ničemu nevadilo a vlastně to spíše přispělo k autentičtějšímu prožitku. 90% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Elizabeth pracuje ako testujúci užívateľ novej "web chate" siete, "the Den". Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Nakoľko je polícia bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. Odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitá v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa, tvárou tvár, narušenému psychopatovi? Pomerne originálny "found footage" nie tak celkom splnil čo si predsavzal. Nie, že by dostatočne vďaka pár slušným gore scénam či priemerným lakačkám nezaujal, no nebola to zas taká pecka, z ktorej by divákovi padla sánka. Každopádne, "milé" osvieženie pre nudný podvečer - 60%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pomerne skorý screenlife film ešte z čias, keď tento formát nemal svoje pomenovanie – termín o rok neskôr všeobecne zadefinoval Timur Bekmambetov. Tiež prišiel skôr, ako bol o tieto filmy väčší, hmatateľnejší dopyt, ktorý nastal po úspechu Unfriended a do mainstreamu "subžáner" jednoznačne poslal až neskonalo famózny John Cho so Searching, ktorý sa zároveň tešil aj veľkému pozitívnemu ohlasu kritikov. Ale naspäť "k veci." The Den ponúka štandardnú šablónu, ničím nevybočuje, zápletka je čisté sedliacke govno o retardovaných únoscoch a mučiteľoch, ktorí tvoria krvavé šou pre deep web, čo ale viac-menej len reflektovalo v tom čase stúpajúcu popularitu a záujem verejnosti o túto porciu internetu. Dnes otravné a neoriginálne, v dobe vydania pre mnohých skôr atraktívna téma. Pre mňa otravné vtedy aj dnes. Útechu nachádzam len v obsadenej herečke, ktorú som v hlavnej role chcel vidieť už pekne dlho a bolo dopriate x) (6.2014) (23.11.2021) (9.2.2022) ---------- #1 Collingswood Story musel byť jak k*rva nadčasový, keď s týmto formátom prišiel už v roku 2002?! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle kousek velkým překvapením. Vcelku originální podívaná, které rozhodně nechybí napětí. Závěr trochu crazy, ale dejme tomu. Čtyři hvězdičky se zamhouřenýma očima. 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zcela neskromně bych si troufnul říct, že moje slovní zásoba není z nejhorších. Znám slov tři prdele, ale nenapadá mě ani jedno jediný, který by se hodilo k tomuhle...k týhle...k...no, vidíte, co tohle jako vůbec bylo? Jak mám napsat něco o něčem, co vlastně ani nevím, co je? Nejšpatnější na tom všem mi přijde, že se to snaží sdělit děsivě silný poselství. Teda, jestli jsem to správně pochopil, ono kdo ví, že jo? Co je to jako přesně za poselství? (Asi přijdou spoileři) Že když si budu chtít natočit domácí porno, mám vytáhnout router ze zásuvky? Že když mně zmizí holka, nebudu jenom čumět na monitor, ale půjdu ji hledat? Že nebudu klikat na odkazy s nápisem "klikni na mě!"? Hele, kdyby se udělal průzkum, jestli se lidi koukaj víc kam šlapou nebo na co zrovna klikaj na internetu, co asi tak vyhraje? Když se rozhlídnu kolem sebe v metru, všichni čuměj do telefonů jako kdyby po tom ženskejm rostly kozy a chlapům šulini, turisti už na památky neukazujou prstem, nýbrž tabletem, dokonce vím o lidech, co s počítačem choděj i na hajzl. Tak o co tady jde? Myslí si někdo, že něco změní? Vyserme se na to a pojďme radši točit filmy. Takový, který se daj normálně hodnotit a na který se především dá normálně koukat. Jedna hvězdička za krásně pletený pytle na hlavu. Škoda, že na mě jeden nezbyl, hned by se na to dívalo líp. P.S: Simčo a Verčo, nebojte, tímhle tipem naše kamarádství nekončí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Found footage a trošku na jiný způsob, což tomu vůbec neškodí. Ze začátku jde spíše o takové mírné seznamování a řekl bych, že převažuje spíše nuda. Od druhé poloviny se začne přiostřovat a až do závěru je co sledovat. První krveprolití, které se odehraje na webkameru je geniální, takovou nechutnost jsem opravdu nečekal. Takové videa mi připomínají Mexickou válku na stránce Návrat do reality, měl jsem z toho úplně stejně hnusný pocit. Díky délce a dost nadprůměrné druhé polovině nemůžu jít s hodnocením níže. Od FF stylu už moc nečekám, protože je to v této době dost zatěžovaný hororový subžánr, ale tento je zpestření, za které by měl být každý divák rád .. 6/10 = 68% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Den určite patrí medzi lepšiu sortu "chat room hororov" s celkom zaujímavou a záhadnou skupinou vrahov a sympatickou hlavnou hrdinkou. Scenáristicky by sa dal film určite v mnohom vyladiť, ale vzhľadom na krátku stopáž boli menšie chyby vrátane niekoľkých klišé celkom odpustitelné. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedené FFko, které bych obsahově a vesměs i kvalitativně přirovnal k Megan is missing. Prostředí filmu se zde docela svěže opírá o internetovou komunikaci a stalking, což se tvůrcům povedlo zpracovat jako found footage velice dobře a neotřele. Pozitivem budiž také jak nominálně, tak standardově vysoký body count, kde se na rozdíl od konkurence nemusíme protrápit 90 minutama kvůli jednomu ubezdušenýmu. Co mi přišlo místy hodně slabé, byla atmosféra, která hlavně ke konci dost pokulhávala, a taky absentující objasnění, které by si vzhledem k "záporákovi" film zasloužil. V subžánru FF to na 4* s přehledem stačí. 75% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokud se někomu podaří dostat přes úvodních 30 minut, které jsou víc než jen úmorně nudné, objeví poměrně dobrý příběh se slušným nápadem a dokonce i fungujícím prostředím. Ovšem tohle všechno v podání strašných herců, bídné režie, nulové atmosféry, nepředstavitelně otravného sekání kamery a o tuposti postav ani nemluvně. Další z podprůměrných hororů, kterých je každý rok více než dost. /35%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto nie, nezdieľam nadšenie ostatných z filmu, tentoraz pôjdem tvrdo proti prúdu. Na FF som dosť náročný, nie je to moja šálka kávy, ale ani sa mu celkom nevyhýbam. Málokedy ma na tomto poli dokáže niečo zaujať, ale keď sa tak stane ide o hotový filmový sviatok, teda aspoň pre moju osobu. To však rozhodne nie je tento prípad. Vidno, že tu sa už trocha pokročilo a ručná kamerka sa vymenila za webku, ktorej vizuálny výsledok je samozrejme ešte horší ako v prvom prípade. K rozmazancom a roztrasencom sa pridalo ešte aj zasekávanie, ako inak, práve v tých najzaujímavejších momentoch. Dialógy sa skoro celý film odohrávajú na podklade nejakého internetového chatu, čo tiež nie je nič extra, chvíľu ma to bavilo, po čase ma to však už začalo otravovať, neviem, asi som v tomto smere konzervatívny. Napätie bolo ako letný vánok, možno trocha viac ho bolo na začiatku a na úplnom konci, inak hlboký podriemer. Vzhľadom na chatovací obsah bola dejová linka hrozne jednoduchá a bez šance niečím zaujať, to všetko samozrejme vyústilo do pointy na záver, ktorá už prozaickejšia hádam ani nemohla byť (tiež aj ľahko predvídateľná). Od zívania a hroznej nudy som si skoro vykĺbil sánku. Jedna hviezda za bubáka v skrini toho chlapca z úvodu, druhá za jednu-dve podarené ľakačky. 30/100 ()

Reklama

Reklama