Reklama

Reklama

Obsahy(1)

9. května je brutálně zavražděna středoškolská studentka. Důvody vraždy nejsou zcela jasné. Sedm podezřelých z tohoto činu je postupně unášeno a vyslýcháno podivnou skupinou sedmi lidí, na první pohled připomínajících teroristy. Pomalu začnou vycházet najevo nejrůznější skutečnosti. Násilné jednání teroristů ovlivní nejen unesené. (tif.eret)

(více)

Recenze (3)

Drolin 

všechny recenze uživatele

Ildaeil se nejspíše nestane důležitým snímek ve filmografii Kim Ki-duka. Z poslední trojice filmů, společně s Pietou a Moebiem, působí nejméně sladěně a jeho obsah je spíše sbírkou podobných událostí (výslechů) a pár nerozvedených témat. Mimo jiné je tu až přemírá násilí (a to i v kontrastu s výše zmíněnými tituly), a samotné vyústění spíše připomene současné korejské thrillery než autorský, Kimův, film. Jako celek však Ildaeil funguje a nabízí to, co od něj šlo před zhlédnutím očekávat - tedy kvalitní film. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Kim Ki-duk je už nepochybně jednou nohou v psychiatrické léčebně, přesto stále točí filmy, na které se, ač jsou velmi podivné, dá stále dívat. Zde se nepochybně jedná o kritiku korejského kapitalizmu, který ve společnosti podporuje korupci, strach a další nepříznivé jevy. Jen jsem však nepochopil, co mají ti mučitelé představovat. Zachránce demokracie? Těžko. Mstitele? Možná. Nebo také třeba Američany, kteří mají trýznit Koreu (Všimněte si, že ti chlápci a holka jsou navlečeni do mundůrů americké armády), i když to by nedávalo moc smysl. To prostředí okolo našich (anti)hrdinů je jasnější - všude vládnou peníze - holka se nechává mlátit (ne)přítelem, protože jí dává prachy; kluk, kterému bratr zaplatil studium v Americe, ale nyní je nepoužitelný atd. atd., nebudu to tady prozrazovat všechno. Při sledování jsem využil dosud nejnovějších a prý i nejlepších anglických titulků, avšak ani ty nejsou bůhvíjaké. 70% ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Kim Ki-duk jako ho máme rádi, zajímavé pojednání na téma zlo, trest, pocit viny či náprava světa. Celou tu dobu jsem si kladl otázku, proč ta školačka musela zemřít... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama