Reklama

Reklama

Upír na pohovce

  • Rakousko Der Vampir auf der Couch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vídeň na počátku 30. let: Na pohovce Sigmunda Freuda se jedné noci objeví tajemný hrabě, který již nemůže vydržet „nekonečně dlouhý" vztah se svou manželkou. Marnivá hraběnka si neustále stěžuje, že se na sebe nemůže podívat do zrcadla. Netušíc, že hrabě a jeho manželka jsou upíři, představí Freud svému tajemnému pacientovi mladého malíře Viktora, který ve svých portrétech dokáže vyjádřit mnohem víc než zrcadlo. Hrabě však začne jevit velký zájem o Viktorovu přítelkyni Lucy; více než se to Viktorovi – a hraběnce – líbí. Manželská válka je dokonalá a je vedena na ostří špičáků... (Das Filmfest)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len si to predstavte, nemôcť zomrieť, a mať svoju "milú" na krku po zbytok existencie. Veď to by už ozaj bolo na hlavu :) Každopádne, keď sa na "Therapy for a Vampire" pozriem z odľahčeného hľadiska, ako na romantickú komedy drámu, kedy si dvojica partnerov z dlhodobého, spoločného fungovania lezie na nervy (rovnako ako dnes!), respektíve presne naopak, nevie vo svojich počiatkoch spoznávania nájsť súhru, pričom je daná problematika vzťahu obalená do tak absurdného námetu, dávam palec nahor! Bohužiaľ, ako horor samotný snímok vnímať nemožno. Skôr takú fantasy, strašidelnú rozprávku pre dospelých, ktorí nevedia ako ďalej, respektíve mladých, zamilovaných, ako varovný signál do budúcna, že vzťah manželský je záväzok na celý život, ktorý môže byť celkom slušnou hororovou etapou :) - 60 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vzorová komediální upířina je pro mě novozélandský kousek Co děláme v temnotách. Tento má snahu také poměrně dobře humorně najíždět, ale zároveň jsem s ním měl obrovský problém pro jeho nepřístupnost k divákovi. Nejenom postavami, ale i humorem. A když už jsem měl pocit, že se mi tenhle film začínal líbit, tak mě stihl uzemnit hrozně zvláštně, až groteskně, natočenými scénami, ve kterých upíři vraždí nebo jen levitují. Nakonec jsem se ani nestihl rozhodnout, jestli se mi film spíš líbil nebo nelíbil, protože když jsem nad tím začal přemýšlet, tak už byl konec filmu a předemnou se objevily závěrečné titulky. Tři hvězdy tudíž více než zřejmý... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Upírovi nevydrželo tempo i přes krátkou stopáž déle. Roztomile absurdní, ale vtipná zápletka, fajn herci i celková atmosféra. Ano, není to film z nejnáročnějších, ale moc dobře jsem se u něj bavil... 80% ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Upír na pohovce je skvěle natočená filmová jednohubka. Hravá groteska, která si dokáže neskutečně trefně hrát s klišé o upírech, Sigmundem Freudem i až kýčovitě vyvedeným prostředím je skvělá jak v dialozích, v situačním humoru, tak i v detailech kulis, kamery, díky čemuž dokáže na plátno dostat i ryze vizuálně situační humor podporovaný právě způsobem snímání kamery. Groteskní komedie dovedená do dokonalé absurdity. Příjemný film po všech stránkách. 80% (Viděno v rámci Das Filmfestu 2015) ()

Lougle 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se usmál jen jednou, nečekejte film, kde se budete popadat za břicho a nečekejte ani žádný horor. Přišlo mi to spíš jako nějaká divadelní hra. Od filmu jsem očekával něco jiného, ale zklamaný nejsem, protože jsem se dobře bavil. Pěkná stylizace, atmosféra, fajn zápletka.. nenudil jsem se ani chvilku. Je to takový ten druh filmu, který si pustíte ve 3 ráno, když už se vám nechce moc přemýšlet.. nakonec se buď dobře pobavíte, nebo vás to ukolébá ke spánku, což také není ku škodě.. =D ()

Reklama

Reklama