Reklama

Reklama

Kouzelné bylinky

(pořad)
všechny plakáty
TV spot 1
Publicistický
Česko, 2014, 26 min

Obsahy(1)

Receptář věnovaný bylinkám a jejich využití v každodenním životě.
Naučný pořad, který zábavnou formou pojednává o problematice bylinek a názorně ukazuje, jak je pěstovat, jak je využívat pro své zdraví i jak je používat v kuchyni. Každý díl obsahuje 5-8 epizod (příspěvků), které seznamují diváky s vybranou bylinkou a dále podrobněji pojednávají o jejím pěstování, významu a využití. Podstatou pořadu je přesvědčení, že i lidé, kteří se této problematice nevěnovali, se postupem času naučí využívat bylinky v každodenním životě a někteří se mohou stát i zkušenými bylinkáři.
Moderátorkou je Simona Tancerová, zdravotní sestra - specialistka na TCM a čínské bylinkářství a rovněž také cvičitelka jógy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (14)

viax 

všechny recenze uživatele

Povšechný pořad, nezabíhá do žádných detailů, jen informuje, nic nenaučí. Koukat, jak se někdo někde prochází a pak řekne, že to se musí vidět, no, kde jsme? V cestopisu? Když dám název Kouzelné bylinky, očekávám smršť rad, jak pěstovat, jak používat, kde najít, jak sušit, a ne exkurzi po zahradách s komentářem: "To se musí vidět." Chtějí to natáhnout na třicet sezón? Nevadí. Klidně budu poslouchat třicet minut jen o rozmarýnu nebo bazalce nebo medvědím česneku. Ne snad? ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je mi jóga vzdálená - vyznávané to téma paní Simonou, bylinky mi nevadí. A přiznávám, že když je člověku ouvej, pro nějakou vždy sáhne. Nejsem typ co při měsíčku trhá na slatích lístky rulíku, ale nějaký ten šípek či lístky meduňky jsem už také párkrát sušil, nemluvě o oregánu a bazalce :-). Takže souhlas s uživatelem 6th Sun. Nedozvěděl jsem se nic nového, uvádí to ale slušná MILFka a je navíc z mého milovaného Krumlova ! :-) . Tři snítky tymiánu. * * * ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zpracování mocně pokulhává za nápadem. Pořad o bylinkách by byl jistě užitečný, ale muselo by to mít větší dynamiku a tah na branku. Tak například v prvním díle „Na kašel a virózu“ jsem čekal, že se dozvím, které bylinky je vhodné použít při nachlazení. Téměř celý díl se však točil kolem zázvoru na různé způsoby. Nechápu proč, stačí přeci ukázat jeden recept a přejít k bylině další. Zmíněn byl už jen šípek a výluh z cibule. Trochu slabé na pořad s názvem „Kouzelné bylinky“. Hlavně, že jsme museli pozorovat, jak se krájí mrkev, nechat se provést po zahrádce moderátorčiny kamarádky a dozvědět se, že v hospodě na Kleti dělají až 900 polévek denně. Výkon samotné paní moderátorky mě taky neoslnil. Pořadu dám ještě šanci, ale zatím nezbývá než doporučit daleko zábavnější Herbář. EDIT 8.3.2017: S dalšími díly zmizela počáteční nejistota a kvalita šla nahoru... nebo jsem si na to prostě zvykl :-) ()

solnicka13 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to byť trošku svižnejšie, ale ja som spokojná. U mňa je jednoznačne veľkým plusom pán RNDr. Václav Větvička (pravidelne sa objavuje v jednotlivých dieloch, botanik). Jeho hlášky mi zakaždým vyčaria úsmev na tvári a má veľmi sympatický humor. Relácia nie je len pre bylinkárov, určite odporúčam širokej verejnosti a všetkým vekovým kategóriám kvôli pomerne širokému spektru záberu a nenáročnému príjemnému spracovaniu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama