Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární série Kosmos - časoprostorová odysea je nový strhujícího třináctidílný pořad producentky a scénáristky Anny Druyanové a producenta Setha MacFarlana (Griffinovi, Méďa). Po více jak třiceti letech, kdy měla premiéru původní série, u nás uváděna pod názvem Vesmír, ve které mohli diváci spolu s Carlem Saganem ohromujícím a ikonickým způsobem prozkoumat vesmír, se Seth MacFarlane spojil s původními Saganovými spolupracovníky, scenáristkou a producentkou Druyanovou a spoluscenáristou a astronomem Stevenem Soterem. Společně pak vytvořili třinácti dílnou sérii, která má být nástupcem původního pořadu, jež získal televizní cenu Emmy a cenu Peabody za význačný úspěch a záslužnou veřejnou službu. Průvodcem pořadu Kosmos – časoprostorová odysea bude renomovaný astrofyzik doktor Neil deGrasse Tyson. Stejně jako původní legendární série je nový Kosmos ságou o objevování zákonitostí přírody a nalezení našich souřadnic v prostoru a čase. Série oživí nikdy nevyřčené příběhy, diváci podniknou cestu do nového světa a napříč kosmem, aby v malém měřítku poznali velkolepost vesmíru. Dokument přichází s novým způsobem vědeckého vyprávění, který odkrývá majestátnost vesmíru a znovu využívá slavné prvky z původní série, včetně kosmického kalendáře a lodi imaginace. Nejdůkladnější vědecké koncepty jsou prezentovány s ohromující jasností, spojuje se skepse s údivem a precizní přírodní vědy se setkávají s citovou a spirituální rovinou, což představuje jedinečnou zkušenost. (National Geographic)

(více)

Recenze (92)

Matli 

všechny recenze uživatele

Sice dost podobně předělanej originál, ale nádhera. V HD jsou efekty naprosto luxusní a informačně to taky nemá chybu. Bál jsem se černýho vypravěče, ale je v pohodě a docela tomu vesmíru i rozumí:-) 90% ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Takový jednoduchý úvod do Vesmíru pro 1. třídu základní. Informací poskrovnu, spíše se to vyžívá v hraných scénách, jednoduchých přirovnáních a oslavách historických objevitelů. Bohužel nemá žádný díl nějakou zajímavou nosnou linku, která by dané informace více sjednocovala. Navíc to nepřináší prakticky nic nového, což je škoda. Animace nadprůměr. Hudba je skvělá, jen mi to místy připadalo na dokument moc pompézní a akční. 60% ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokumentárny seriál o vesmíre, o živote vedcov a ich objavoch, globálnom otepľovaní, histórii vedy a podobne. Veľmi zaujímavé sú animácie, ktoré sú úžasne prevedené a celkovo spracovanie tém a ich vizualizácia. 100% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Videl som zatiaľ len jeden diel, ale prakticky nemám čo vytknúť. Dvakrát som si skontroloval, či to nerobila BBC :) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nebyť tých siahodlhých príbehov o slávnych vedcoch minulosti, ktoré boli v podstate zbytočné, a miesto nich viac zaujímavých faktov o vesmíre a jeho fungovaní, idem na maximum. Technicky vycibrené, výborne odmoderované a plné najnovších poznatkoch o veciach, čo ma vždy zaujímali podaných spôsobom pochopiteľným aj pre laika (hoci miestami to bolo riadne na hrane). Niektoré témy boli zaujímavejšie ako iné, niektoré informácie sa opakovali alebo sa nevysvetlili do takej hĺbky ako by som chcel, ale aj tak je to dokumentárny cyklus, ktorý som vždy chcel vidieť. 8+/10 ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Super! Tvorcovia školského systému by sa mali zamyslieť nad formou, ktorou sa dnes u nás vzdelávajú deti. Cosmos by som s kľudným svedomím zaradil do vyučovacieho procesu, pretože je zaujímavý, pútavý, čo najjednoduchšou formou vysvetlený a hlavne si človek oveľa rýchlejšie zapamätá keď niečo vidí ako len počuje. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som to už kdesi videl. A vlastne áno, pred 34 rokmi sa k nám prihováral geniálny Carl Sagan. A (asi najskôr) na jeho počesť vzniklo pokračovanie jeho seriálu Cosmos. Teda, pôvodne som od toho veľa neočakával, a mienil som to pozerať len na pozadí ako podmaz, ale to nešlo... Ono sa tam toho človek veľa nového nedozvie. A o to ani nejde. Ide tu o ten vizuál, pardón VIZUÁL ktorý vás posadí na zadok. Videl som snáď všetky dokumenty o Vesmíre, ale toto je po vizuálnej stránke "magnificent". Možno trošku preefektované, ale čert to vem. Ako inak donútiť ľudí, aby zdvihli hlavy k oblohe? Jo a dávam 5*, to inak ani nejde... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Přihodil jsem na 5 hvězd, seriál je opravdu skvělý. Dnes jsem shlédl další díl, tentokrát magnetismus, elektrika a fyzik Michael Faraday. Např. Faradayovu klec snad známe všichni! Seriál má opravdu velkou informační hodnotu a velmi hezky udělanou grafiku, přitom to dělají amíci. 90% ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle není co dodat špatného. Úžasný dokument a vždy se těším, o čem tentokrát bude. Nádherné zpracování, super téma, vesmír a cokoli co k tomu patří, mě fascinuje. Vesmírná loď, která se plaví vesmírem, zastaví na místech, o kterých je zrovna téma, vize do budoucnosti i kreslená minulost. Toto je můj televizní orgasmus. ()

Kucino 

všechny recenze uživatele

Milujem Cosmos :)..najlepší vedecký seriál, aký som kedy videl :)..nikdy neomrzí:)..slova nestačia treba vidieť ;)..(je pravdou, že pôvodný Saganov Cosmos som nevidel, ale myslím, že efektami určite neprekoná jeho novšiu verziu ) ()

J0man 

všechny recenze uživatele

Absolutna TOP zalezitost od prveho az po posledny diel, jeden z najlepsich dokumentov aky som kedy videl - 100% ()

pomalonozka 

všechny recenze uživatele

Když si pustím díl tohoto seriálu, je to jako bych se přemístil někam hodně daleko od našeho společenského, každo-denního života a začal prozkoumávat něco opravdu neznámého a tak moc zajímavého, že mi to nedá spát. Pro "ves-mírné laiky" a naopak i pro nadšence musí být tento seriál opravdu vzrušující. Mistrovské zpracování a vysvětlení zá-had vesmíru, ve kterém se nacházíme, diváka vtáhne do děje a nutí ho přemýšlet ještě dlouho po shlédnutí. Za mě určitě 100% i díky skvělému Neil deGrasse Tysonovi. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Každé téma je vždy hezky pomalu a názorně vysvětleno a rozebráno. Samozřejmě, že se mnohé oblasti prolínají a navazují na sebe což je tu ukázáno. Neil je dobrý vypravěč/průvodce daným tématem. Hodnocení: 94/100. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Jeden z najpútavejšie prevedených dokumentov, ktoré som doposiaľ videl :) Prvý krát v živote sa mi stalo, že som po spončení polotého dielu takéhoto štýlu pocítil husiu kožu. V 1080p je to neskútočný zážitok, hoci treba spomenúť, že pre tých vzdelanejších, ktorí sa tejto tematike venujú tu toho nebude veľa k objaveniu. // Doposiaľ najlepší dokumentárny seriál, aký som kedy videl. Vizuálne spracovanie faktov v spojení Tysonovho monológu s príjemným hlasom a hudbou, ktorá dokonale ladila vo mne vzbudzujú nutkanie, dať Cosmosu viac ako 5 hviezd. Neuveriteľný zážitok. Pilot: 90%, 1. séria: 120% ()

Související novinky

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama