Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Recenze (827)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na to, že si dal Wan s pokračovaním najlepšej americkej duchariny posledných rokov tak načas, je prekvapivo neprekvapivý. Nováčikov musí jeho famózny štýl ohromiť, je zkrátka o triedu vyššie než všetci strašiaci naokolo, ale kto už ho dobre pozná, pre uspokojenie potrebujete scenáristickú pridanú hodnotu. A tá tu nie je. Presun do Anglicka osviežil, ale priebeh riešenia prípadu Hodgsonových robí v žánrových klišé naopak kroky späť. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak co tu máme? Dvě solidní lekačky, ale jinak je to kompilace těch nejprovařenějších hororových propriet a postupů, které jsme mohli vidět v desítkách jiných žánrově spřízněných filmů. Navíc horory ze 70.let, na které Wan odkazuje, to uměly lépe. K tomu se tady operuje se scénářem, který je prostě…..hloupý, až to práská dveřmi hlasitěji, než to uměl ten duch. V první půli to Wan ještě kočíruje s přehledem, druhá půle už je jen festival hlouposti a trapnosti. Při některých scénách, třeba toho výslechu ducha ergo dívky s plnou pusou vody, jsem se za tvůrce až styděl. Ale Wana přesto nezatracuju, pořád umí z „prdu udělat kuličku“, třeba v povedeném prequelu, který byl v mnoha ohledech prostě lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V zajetí mainstreamu. Úplně to samé jako jednička, takže v řemeslně takřka bezchybném hávu zabalené duchařské klišé, kde se nestane nic opravdu zajímavého. Žádné pnutí, žádný nečekaný zvrat, ani žádná extra zajímavá lekačka (lekačky tam jsou, a funkční, ale je to taková ta klasika, nic hravého). Zblízka navíc duchové vypadají dost chabě, nejstrašidelnější mi přišla ta jeptiščina malba. Trvá to zcela zbytečně přes dvě hodiny, což vzhledem k prostotě toho všeho je úplně neadekvátní. Snaha o budování divákova strachu o postavu Eda Warrena přichází vniveč, protože po zkušenosti z minula, kdy se ve výsledku nikomu nic nestalo, je jasné, že se nikomu nestane nic ani tentokrát. Zkrátka takový bezpečný hororový přístav, což je přesně to, co by horor být neměl. Lidem neschopným docenit horory nezávislé, umělecky cennější, hororově ostřejší a divácky náročnější (ťuk, ťuk, ťuk) lze ale bez váhání doporučit, studiový horor bohužel v současnu nic lepšího nenabízí. Napoprvý by mě to bavilo hodně, ale tohle je už, počítám-li Insidiousy, Wanova čtvrtá zastávka v duchařském baráku, a to je prostě moc. Propříště zachovat žánr, ale obměnit subžánr, prosím. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wan už trochu mäkne, ale stále je to v tejto chvíli najlepší hororový režisér, ktorý vám aj chrchlaním nebohého penzistu spoľahlivo naplní trenky blatom. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Wan jede po tisící stejnou notu, ale struny umí napnout pořád famózně, i když k tomu používá stále stejný skřipec a vlastně je vám trochu stydno, že mu to pořád žerete („My home!“). Což platí o první polovině. Ta druhá je trochu zmatený scénáristický bordel, kde nadvládu nadpozemského dětského castingu ukončí hrátky s triky a vypravěčská nerozvážnost. První díl je dramaturgicky sevřenější, byť vypraví vlastně o tom samém. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že James Wan nezanevřel na hororový žánr, jak původně tvrdil, a natočil další tajuplný příběh ze světa za oponou. A upřímně říkám, že jsem ignoroval nelogičnosti, kterých bylo požehnaně a užíval si kvalitní filmařinu, která opět lekala tam, kde bych to nečekal a zároveň odvyprávěla příběh, který je zajímavý od začátku do konce. Také musím dodat, že se mi líbilo, jak režisér nutně neinklinoval k hororu a snažil se i o pár vtipných momentů střižených v poctivém britském suchém humoru. Také pár scén jak z hlavy Tima Burtona mi přišly vysloveně super. Na tento film jsem prostě nekoukal proto, abych se nechal vystrašit. Těšil jsem se hlavně na odvyprávění dalšího duchařského příběhu, které jsou poslední době tak v módě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $102,119,412Tržby Celosvetovo $315,719,412Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,544,448Tržby za predaj DVD v USA $4,869,588║ Ach jaj, škoda, budem sa opakovať ale zas tu máme trošku zbytočné pokračovanie, ktoré už dejovo tak neberie ako prvý diel, prvá polovica ešte ako tak funguje, buduje sa napätie, atmosféra miestami vďaka hudbe príjemne hustá, herci fajn, len škoda že v druhej polovici sa začne viac tlačiť na pílu a dej sa chce niekam viac nasmerovať až zauzľovať, lenže uviazne to v nejakých tých banálnostiach a dokonca niektoré tie ako že odľahčenia nepadnú na úrodnú pôdu a kazia dojem, v podstate sa to akoby pretransformovalo z Exorcistu na neuceleného Insidiousa, kde je ten kameň úrazu, čím tu máme slušný horor ale nie dôstojné pokračovanie. /videl v kine: 75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Lehce pod jedničkou, která byla méně okázalá a explicitní. Prvních pár desítek minut nicméně ukazuje, že Wan je mistr timingu a práce s mizanscénou, kterou se kamera pohybuje s děsivou deformující samozřejmostí. Popravdě po neobyčejně intenzivních a trýznivě natahovaných scénách strašení jsem zvažoval, kolik ještě unesu, na(ne)štěstí nastoupí pasáž patetických konverzací, ódy na křesťanské manželství a zručnost Patricka Wilsona, který stíhá zpívat Elvise, opravovat rozbité odpady a ještě zahánět Satana. Právě adorace manželů Warrenových je tentokrát už za hranou shovívavého úsměvu a říznosti úvodu už film nedosáhne. Přesto spooky satanic extravaganza neztrácí trnové ostny, což člověk nejvíc docení, když večer po projekci zhasne a celé to tzv. dozraje. P. S. Tomu Marilynu Mansonovi to hraje... no jak v časech Antikrista. [70%] ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sto třiceti minutové rutinní žánrové přešlapování na místě, navíc na místě již důkladně udusaném tisícem a jedním filmem o tomtéž (a to doslova; Enfield není zpracován poprvé) i v témže stylu a lépe (a také hůře, to zase ne že ne). Wan má sice řemeslo v paži, ale přesto se nevyvaruje přílišného avizování lekaček (což je jeho již letitý a opakující se problém) čili namísto malé dušičky máte zdvižené obočí "jak si sakra myslí, že mu na to ještě někdo skočí". Navíc olbřímí stopáž uměle vycpává dalším svým zlozvykem; a to sice nevhodnou přeplácaností "jedno přes druhé", kdy chybělo snad již jen, aby na scénu krom démona, strašáka z dětské říkanky, posedlého děcka a poltergeista dorazili i klaun, Ash s motorovkou či Lovci duchů. Na druhou stranu to krom výtečné řemeslné stránky má solidní tempo a několik skvostných pasáží, které to přeci jen drží nad vodou čili ve výsledku Wanův standard, jenom tentokrát o poznání delší a upřímně, kdy naposledy bylo v kinech pokračování horroru, které přes veškerá svá ale je kvalitním filmem? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDÁLOST V ENFIELDU SE STALA TÍM NEJZNÁMĚJŠÍM ÚKAZEM V HISTORII PARANORMÁLNÍCH JEVŮ…“ /// Čím víc dětí, tím víc (hovno Adidas…) horor – to je Wanova přímá úměra, díky který jsem si zase po dlouhý době připomněl, co je to bát se. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) V obejváku nám straší chlápek s ovladačem. 3.) Thx za titule „martanius105“ a „majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Lekačky jsou pro malé holky. Houpající křeslo, třepající postele, blikající světla a holčička s hrubým hlasem. Ohrané! Čekal jsem jen, kdy spadne z poličky prášek na praní...A Křivák s deštníkem? Hrozná animace. Asi došly prachy? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Warner Bros. (New Line) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,356 // Otvárací Víkend v USA: $40,406,314 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wanův Conjuring 2 byl jasným černým koňem letošního roku a byť mi příjde o chlup slabší než první díl, první místo letos nejspíš stejně urve. Wanův rukopis je znát v každém ohledu. Vynikající hrátky s kamerou, působivé interiéry, když má přijít lekačka nepříjde a naopak( Wan je prostě v tomhle výborný) a pochválit musím i samotné záporné postavy( Jeptiška a Crooked man byli tak úžasní, že chci vidět s němi sólovku raz dva) Jeptiška je dokonce už i potvrzená. První hodinu diváka dusí docela agresivním tempem, kde téměř každých 5 minut je divák v napětí netušící, co příjde dále,ale po příchodu Warrenových je docela dlouhá pauza, kde jsem se chvílemi nudil, za což také strhávám plný počet. Finále byť kratší, tak slušné. Vymítání ve sklepě v jedničce však bylo intenzivnější. Co se týká lekaček, tak na mne zapůsobily pouze dvě, ale to je dáno spíše počtem zhlédnutých hororů a odolností vůči leknutí. Nic lepšího v žánru Duchařina není a nebude a to je potřeba si uvědomit. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 8/10, Akce 6/10, Napětí 8/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 7/10. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane si treba vážiť to, čo James Wan robí pre súčasný horor. Žiadne alebo len minimálne a veľmi nenápadné triky, starosvetsky budovaná atmosféra, príjemne "pomalé" scény, dôraz kladený na postavy a tým pádom aj herecké výkony. Dialógy nemá nezmyselné, príbeh fajn a takto by sme mohli pokračovať. Na strane druhej, celé ma to nebaví. Nie je to nič strašné, žiadna smrtiaca nuda, ale skrátka to nie je žiadna bomba, z ktorej by som bol uveličený. Dvojka je približne rovnako dobrá, ako jednotka, ale prikláňam sa k názoru tých, čo tvrdia, že najlepšou scénou je krásne spievanie. mal som slzy v očiach. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám sice pocit, že Wilson a Farmiga spolu vymítají v za poslední roky už asi desátý duchařině a [SPOILER] velmi jsem si přál smrt alespoň jednoho dítěte, ale i tak to byl... zív, slušný horor. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, že tomu Wanovi to furt takhle vychází. Ten samej příběh, ty samý hororový postupy, berličky a fígle. Ale světe, div se, ono to zas a znovu funguje. Vaše předsevzetí toho, že tentokrát vás James už nenachytá, bere rychle za svý, a pokud ne už samotnej úvod z Amityville, tak následující strašení z londýnskýho předměstí vás zcela určitě přesvědčí o tom, že v sadech nebude nablito, nýbrž rovnou nasráno. Opět tu máme naprosto luxusní první polovinu, v níž to do vás režisér klopí ve velkym, přičemž prostoru na oddych vám daruje pouze minimální. Intenzita děsu nabírá na rychlosti a některý lekačky mají skoro infarktovou odezvu. Proto je strašná škoda, že po příjezdu Warrenových to citelně ztrácí tempo a nakopne se až v závěru. Nuda však rozhodně nehrozí - Wilson je sympaťák, Farmiga úžasná milfka a kromě několika odlehčených momentů baví hlavně kamera, která si s prostorem domu hraje opravdu famózně. Stavit tenhle snímek na piedestal Top hororů za letošní rok je samozřejmě ještě brzo, ale je fakt, že lepší konkurenci budete v našich kinech hledat jen těžko. Kvalitativně je to totiž srovnatelný s jedničkou. P.S. Mít doma ten hnusnej obraz, tak nespim. (90%) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mistr recyklace Wan mě svou hororovou derniérou neskutečně překvapil a musím konstatovat, že se bezpochyby jedná o jeho nejlepší horor od doby Insidious. Na V zajetí démonů 2 sice znovu aplikoval svou rigidní hororovou šablonu, podle které jsou všechny jeho kousky jako přes kopírák natáčeny, ale tentokrát je celkové vyznění nečekaně úplně jiné, mnohem hororovější. Přestože se Wan místy opět neubránil zcela nepatřičným humorným odlehčením daných situací a jeho, pro mě již zcela předvídatelné, lekačky na mě zkrátka neučinkovaly, tak se ve výsledku jednalo o řemeslně skvěle zvládnutý horor, na kterém oceňuji zejména opravdu vynikající atmosféru, která o třídu převýšila tu z Insidious 2 i V zajetí démonů. Jakožto hororový expert tedy uděluji silné 4 hvězdy a tleskám této Wanově důstojné hororové rozlučce. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pro znalce hororů nejspíš triviální a neoriginální film, jehož dějový vývoj i zvraty nejsou nikterak překvapivé, avšak pro běžné diváky se může jednat o pravý opak. Známé žánrové vzorce hororu jsou totiž doprovázeny zdařilou režií, kdy se film udržuje ve svižném tempu, má "příjemně strašidelnou atmosféru", která je velice konzistentní po celé dvě hodiny. Žádné zdlouhavé budování něčeho, co rychle vyprchá, děj se plynule ubírá tam, kam chceme a výsledkem je čiré filmové potěšení... 8/10 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Klatě, proč mám tak ráda duchařské hororové filmy, ale zároveň nemůžu najít skoro žádný, který by se mi líbil a doopravdy mi přišel dobrý? Stejně jako v případě prvního filmu mě úplně nejvíc mrzí, jak rychle se Wan zbavil čehokoliv unikátního na zdrojovém materiálu a udělal z toho "hlasitý jump-scare počin Jamese Wana č. 123". Když si člověk najde skutečné nahrávky rozhovorů se skutečnými sestrami, srdce ho bolí z toho, jak zajímavý film by to mohl být, kdyby se tenhle duch objevil na plátně. Skutečné sestry vypadají na jednu stranu jako normální holky a na druhou jsou znepokojivé jak bič. Během rozhovorů s vyšetřovateli jsou uvolněné, usmívají se a vyměňují si potměšilé pohledy dost na to, aby divák pojal podezření, že si to celé vymyslely, ale rovněž produkují dostatek podivných úkazů na to, aby si některé vyšetřovatele omotaly kolem prstu. Zkrátka a dobře, kéž by tohle téma přišlo pod ruky "intelektuálnímu" filmaři a nikoliv hororovému rutinérovi. Ach jo. ()

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama