Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Recenze (827)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca prva polovica filmu je zial ubita tou druhou, kde filmu uplne dochadza dych. Wan vie, ale tu to prepiskol aj so stopazou, pretoze skvela forma na viac ako dvoch hodinach jednoducha nedokaze zakryt absentujucu materialnu rovinu. Ale urcite nie zle, to ani nahodou, dvojka ma len smolu, ze je "dvojka" a od Wana ma uz clovek trosku inak nastavene ocakavania. 3,5/5* ()

ic 

všechny recenze uživatele

Když máte doma staré křeslo, ke kterému se vztahují paranormální jevy, víte že v něm někdo zemřel a vy na něm pravidelně sedáváte (a jak je na konci řečeno za 40 let po první smrti v tom samém křesle zemřel další člověk) … není to už trochu prasára? Nebylo by lepší ho prostě vyhodit? A není to souprava, je to křeslo naprosto nezávislé na ostatním nábytku, staré, děsí děti, umřeli v něm lidi… vyhoďte ho a seďte na zemi, OMG. Je těžké se vžít do děje, když se lidi chovají tak strašlivě hloupě, že vás to neustále irituje. ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

1) Film - Natočil muj brat Wanko opět strašnej horrrror? Asio, asi určitě jo. Sedím tu na zastávce celý spocený bo kurva uplně čekám jak na mě naběhne ten zmrd Valok aka znesvětitel aka rouhač aka markýz hadů. Dope přezdívky, to mu nechám, ale esli ho někdy potkám ty vole (což, jak se znám, je nevyhnutelné), tak se stěhuju na Saturn! Fuj kurva zmrd hnusny. 2) Shrnutí strašidel - a) Valok - no ježíšku na křižku táhni do píči ty zlotřilec zlotřilej!!! b) Crooked Man - nebohabojný kanonýr, se kterym bych aj pofelil c) Děda Lebeda - s dědkama nefelim! 3) Vzkaz pro Verku Farmigu - TAKE MY HAND, TAKE MY WHOLE LIFE TOO. 'CAUSE I CAN'T HELP FALLIN IN LOVE WITH YOU!!! ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

James Wan nás už po čtvrtý ubytoval do baráku plnýho zasranýho démonismu. Člověk by normálně řek, že to znovu fungovat nemůže a že všechny lekačky už zná. Jenže Wan je mistr načasování a má najetý úplně všechny druhy hororovýho klišé. Díky tomu bubáci vždycky vylezou naprosto odjinud, než je divák čeká. Co ale nejvíc člověka drží v neustálym napětí, jsou záběry na obyčejné předměty, kdy čekáte, že se něco stane a trnete pod dekou a vržete zuby. Jenže ono vůbec nic nepřijde a Wan si jen tak s váma hraje a prostě straší koženým křeslem, kuchyňským stolem nebo obyčejným oknem. Díky tomu vytváří tak hustou atmosféru, která v novodobym hororu nemá obdoby. Prvních padesát minut se intenzita děsu skoro nedá vydržet a vy neustále poskakujete po sedačce s polštářem na obličeji a strachy skoro brečíte. Jenže je to tak dokonale natočený, že se toho zároveň nemůžete nabažit. Kamerové průlety skrz dům a lámání obrazu širokoúhlými objektivy způsobují skoro závratě, hudba je silně nepříjemná a zvuk vám roztřese vitríny po celym bytě. No a pak teprve začne film. Intro totiž trvá skoro hodinu a vy si myslíte, že všechny běsy máte za sebou. Režisér ale pouze připravil zázemí pro ultimátní finále, který trvá další hodinu. Diváka má už zaháčkovanýho a tak si může dovolit úplně všechno. Třeba animovanýho strašáka pomocí stop motion, kterej vypadá jak z Mrtvý nevěsty Tima Burtona a leze po skříních, nábytku a deštníkem mlátí hlavní hrdiny po hlavě! Celej děj je z části docela přesná rekonstrukce toho, co se v sedmdesátých letech v Enfieldu opravdu stalo. Spousta věcí je ale také vymyšlena. Warrenovi například v tom domě byli pouze jeden den a vymýtit ho, se povedlo až jednomu anglickému knězi o několik týdnů později. Je o tom halda článků, stačí zadat Enfield. Každopádně pokračování Conjuring je nejintenzivnější hororovej nářez od Vymítače ďábla. Po zkouknutí se radši přivažte k posteli, ať se náhodou neprobudíte na stropě … 9/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Žánrová špica. Lekačky, mrazení, napětí, strach a hutná atmosféra napěchovaná do parádních dvou hodin temnoty :-) Supr. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Malo hororu, u jednicky jsem se teda bal vic. Ale celkove jsem se u filmu slusne bavil, plus bod navic za paradni britske prostredi. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

A možná i o kousek lepší než skvělá jednička. Jistě tomu dopomohl Wanův um a cit pro žánr a také zajímavější případ. Takhle má vypadat moderní horor! 4 hvězdy. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Před vstupem do sálu bych nevěřil jak budu odcházet spokojenej.. Jo je to pořád to samý, ale hlavně že to funguje.. několik infarktových lekaček, postupně budovaná atmosféra, pochmurnej Londým s deštivým počasím.. James Wan je nejlepším haunted house režisérem posledních 10ti let, jednim filmem překonal všechno.. paráda ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pri jednotke ste sa dosrali už pri úvodných titulkoch, tuná to nehrozí. Nefungujú ani tie bu-bu efekty. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Jamese Wana obdivuju, ale jeho série Insidious a V zajetí démonů mě nezaujaly nebo nezaujaly to by se nedalo říct, ale je to něco na co se rád podívám je to kvalitně zpracováno, jenomže to není můj styl. Horory mě většinou musí něčím šokovat a u tohoto filmu se to nestalo. A myslím si že je to tak něják mainstream což mi nevadí, ale příjde mi že to možná Jamese Wana trochu zabíjí, ale to je jen můj názor. ( 5.9.16/MAC ) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Dá se říci to samé jako první díl, jen s jinou rodinou a jiným barákem. Lekačky občas nefunkční občas velice povedené, atmosféru Wan držet umí, takže ta se tlačí dopředu až neskutečným tempem. Wan opět nesklamal, jenby to chtělo změnit duchařinu opět v jiný subžánr. Přeci jen už je to pátý zářez od Wana co se týká duchařin. Rozhodně ale neuberu hodnocení jen kvůli tomu, že už to tu bylo. Já to zkrátka opět žral. // 90% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to asi ještě o chlup lepší než jednička. Zvuková a obrazová lahůdka. Je radost se koukat na ty vycizelované záběry, nájezdy kamery, starý nábytek. Moc se mi to líbilo. 85% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Batman nebyl nikdy děsivější! Jasný důkaz, že se dá bubat opravdu velmi vkusně i bez snahy o zbytečnou originalitu, ba přímo vykrádačkově. Na což ovšem ve výsledku klidně nakálet. Tedy zde spíše neklidně a téměř doslova, pročež jsem raději dohleděl za denního světla a s poněkud staženým hlukem, aby mi zase nestoupla spotřeba pracího prášku (ano, jsem holt starej skrblík). Asi nikdy jsem ještě více neváhal, zda 4 nebo 5, přičemž pátá tentokrát uniká opravdu pouze o hrůzou zbělený vlásek. P.S.: Když jsem si ex post ze zvědavosti vyhledal představitelku vrchní bubákyně, tak můj svěrač schytal snad ještě brutálnější nápor, než při sledování samotného filmu! Přijít paní Aarons na svět v cca sedmnáctém století, nepochybně by vešla do dějin jako historicky první kosmonautka, která žel v sedmnácti uhořela při startu experimentálního dominikánského vesmírného korábu a omejkapována byla ve filmu patrně jen proto, aby si v kinematografech nevytrhávali oční bulvy a nechytali infarkty i protřelí hororoví degustátoři. Brrrr... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

První věc, jeptišku hraje Marylin Manson, ne? To si teda James Wan s vymýšlením vzhledu démona moc práce nedal... Jinak je to v podstatě stejné jak první díl, aspoň mě se to slévá v jedno. Není to nic, co by něčím vynikalo. Tvůrci jeli hlavně podle scénáře, že když se děje něco dětem, je to strašidelnější. Já si před filmem řekl, že během sledování budu na chvíli v duchy věřit, abych si to zkusil líp vychutnat. Nepomohlo (asi jsem tu víru v duchy nedal). Sice nějaké ty zimomrjavky boly, ale nič moč. Jeptiška (nebo jeptišák?) mi byl spíš k smíchu. Nešlo mi do hlavy, že tam všichni dycky tak tvrdě spí, i když kolem jsou zvuky, co by vzbudily i narkoleptickou babičku v kómatu. Není tam vysvětlený, proč se jeptiška Manson přesunula z Amytiville do Anglie. "Skutečná" nahrávka před závěrečnými titulky - vsadím se, že to je fejk jen pro film a že je skutečná, je jen pro efekt. Pokud tohle byl nejhorší případ zla z ranečku manželů Warrenových, myslím a doufám, že o nich už nic nenatočí. Výběr herečky do role matky - opět špatná volba, jak v prvním díle s Lili Taylor. Pro mě dost nudnej film o něčem, čemu nevěřím (holt, nepřesvědčilo mě to). ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ED, THIS IS AS CLOSE TO HELL AS I EVER WANT TO GET! Proč to dělám? Proč se sám, potmě a s baseballovou pálkou v ruce, koukám na film, díky kterému je mé srdce sužováno neustálou sklíčeností? Atmosféra je opět hrůzostrašná a nejvíc jsem se vylekal, když se děda Bill objevil u TV s tím, že je to přece jeho dům. Hned bych pádil pryč a už se tam nikdy neukázal. Co film trošku sráží a není strašidelné, tak jsou některé moc okaté CGI. Takový pokřivený muž nemůže nikoho vyděsit, když vypadá jako z videohry z 90 let. Jinak pecka. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Přemejšlím nad tím, zda se jedná o lepší pokračování, než byl samotný první díl. A musím uznat, že ano. Není to zastak patrný rozdíl, ale přesto tu je. Jak první, tak i tento; druhý díl by si neměl nechat ujít žádný milovník hororů. Prostě JAMES WAN JE BŮH! ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ten odpad není jen za encyklopedii všech možných klišé, ale především za dvě anomálie, které se v tomto typu hororů objevují docela často a které už mi lezou krkem fest. První je klasická absence pudu sebezáchovy, kdy CELÁ rodinka naprosto jasně ví, že u nich straší, ale přesto pořád v domě zůstává jak parta retardů. V jedničce to bylo vyřešeno tím, že bylo rodince řečeno, že duch je s nimi spjatý, takže i když by se odstěhovali kamkoliv, stejně byl by stále s nimi. Ale tady? Do háje, dokonce i policajti vidí na vlastní oči, jak se tam sám od sebe pohybuje nábytek, DISTANCUJÍ SE OD TOHO a scéna na druhý den, jak ta kráva blbá jde z nákupu suverénně do stejného domu, to už mě málem trefil šlak!!! Oni se to ještě snažili nějak okecat, že nemají peníze na bývání jinde... takový ubohý, nesmyslný alibismus. No ale ta druhá věc je ještě horší. Pohodlně se usaďme, zapněme mozkové závity a pojďme se společně dobrat k tomu, co nejspíš celou dobu při sledování těchto duchařin nevnímáme/ ignorujeme. A to - duchova motivace ZPŮSOBU STRAŠENÍ. Jasně, můžeme ještě odbočit k motivaci duchů obecně, tedy o co konkrétně jim jde. Co se týče pohybování předmětů, tam je to jasné: Nějaká ztrápená duše neodešla do nebe, zůstala na místě úmrtí a potřebuje pomoct. Nechce nikoho cíleně strašit, ale jen na sebe upozornit, což udělá tím, že sebere všechny své možné síly a způsobí přesun nábytku, padání předmětů atd. OK, povolá se kněz, vysvětí místo, duše je osvobozena a putuje do nebe. Zvonec konec. Tady už jde ale o cílené strašení. Pokud by šlo duchovi o posednutí člověka, tak logiku strašení by jsme taky vyřešenou měli, v jedničce totiž mluvili lovci duchů o fázích, které zahrnovaly oslabení člověka a ovládnutí, dá se tedy argumentovat, že duch potřebuje člověka oslabit, což udělá strašením a pak jej snáze ovládne, jenže tady mu o posednutí nejde. Trochu si bokem rýpnu do jedničky a vlastně všech vymítačských hororů - pořád mi uniká pointa posednutí člověka duchem, smysl toho trošku padá na držku, ale nebudeme tyhle typy duchů ztrapňovat (a že by to šlo) a věnujme se čistě tomuhle. Proč tedy straší, je mi záhadou. Nechce osvobodit, není to ani velký kápo satan, který sbírá duše do pekla, nebo se jimi živí, to by dělal ve velkém a úplně jinak, ale dobře, bylo tam řečeno, že chce aby umřeli, tak proč to neudělal hned? Mohl po komkoliv vrhnout nůž, schopnosti na to měl, ale kašlem na to a pojďme už konečně k jádru pudla. Proč tenhle duch (stejně jako duchové v mnoha hororech) straší TAK, jak straší?!! Proč, do prdele, jede jako stín postavy po zdi, dojede k obrazu, na kterém je zobrazená jeptiška od hlavy po ramena, vezme ten obraz do rukou, blíží se k hlavní hrdince a drží ten obraz před sebou tak, že ramena ducha jsou zarovno s rameny jeptišky, z pohledu hlavní hrdinky jde tedy o zrakový jev, že duch s hlavou jeptišky na ni kouká skrze prázdný rám. Proč taková komplikovaná EFEKTNÍ ŠAŠKÁRNA?!!! Jako vážně si zkuste představit sebe v pozici ducha, jak jste v místnosti: "Tak co dneska udělám, včera jsem si hrál na schovku a ukazoval se jako starý dědek na křesle a pak u televize, nebudu se pořád opakovat, tak já nevím, třeba tu holku přilepím na strop, bude bžunda, no a teď co s ní, už tam visí, nějak mě to nebaví, tak ji posadíme zpátky na zem, já nevím, co třeba... co třeba otočit kříž na stěně, ale je jich tu plno, tak otočím všechny, ale néé všechny naráz, to by byla nuda, pěkně postupně je budu otáčet... hmmm... pojedeme zleva doprava --- a jak je otočím všechny, tak uděláme na holčičku velké baf!" /// Kurva, proč?!!!! To jako tomu duchovi z toho stojí péro, roztírá si po svém těle ectoplasmu a masturbuje:"Oh, to jsem byl ale dneska efektní a nápaditý!" Tak nějak? Nebo po tom, co skončí, řekne těm lidem: "Vypadalo to dobře? Lekli jste se? Nebylo to moc stereotypní? Tak nic, nechme si něco na zítra, čau." /// Tak já vám odpovím zrovna, proč prostě jen nezařve někomu do ucha a zmáhá se tak pracně s takovým divadýlkem. On chce být totiž efektivní PRO DIVÁKY. Aby se nenudili a neodešli z kina třeba. Samozřejmě o žádných divácích vědět nemůže. Jenže filmaři se už v tom strašení tak zaplantali, že ztratili soudnost a jejich čím dál víc efektnější strašení v daném světě úplně postrádá logiku. Proto budu mít vždycky radši ty primitivní tahy na bránu v podobě toho, že prostě chce někdo někoho sežrat, hotovo, dvacet. A když už duchařiny, tak podané jinými pravidly viz např. Silent Hill, ale ne tyto rádobyinteligentní pičárny. A to i když budeme chtít přijmout pravidla čím dál víc otravnějších Wanovek, pořád zůstávají megakiksy jako ten, že duch chce zabít chlapa s holčičkou, má takovou sílu, že s ženskou běžící na pomoc, mrdne silou o stěnu, ale ty dva visící z okna prostě nepopostrčí a nepopostrčí. Demence. Jistě, řeknete si - ale takhle detailně můžeš pitvat každý horor, abys mu podrazil nohy, jenže tady jde o to, jak si tahle šaškárna strašně hraje na realitu jakože podle skutečné události a podobné kydy, takže: Chceš realitu Wan? Tady je. Prásk odpad! () (méně) (více)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama