Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Recenze (827)

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Film zachycující případ poltergeista jedné anglické rodiny, který byl ve své době hodně medializovaný a známý, i když já jsem o něm slyšela poprvé v životě. Ale to nevadí. Atmosféra je pěkná, dobře propracovaná (je prostě vidět, že James Wan zkrátka umí), kamerové postupy jsou taktéž velmi obohacující a zajímavé. Některé pasáže si hezky hrají se stíny, tmou a počítačové efekty (i když ne ztrhující) jsou také velmi dobré. Bohužel problém je v tom, že jsem se nebála. Nebála jsem se o rodinu, o Janet a vlastně ani o Warrenovy, u kterých se hodně hrálo na jejich divácké sympatie. První půlka filmu je ještě relativně "strašidelná", i když ne tolik, jako první Conjuring, ale z druhé poloviny se stává spletenina akčního, lehce hororového a dokonce romantického, což mi sem prostě nesedne (holka je v nebezpečí života a Warrenovi mají stejně čas na projevování si vzájemné lásky). Akční pasáž je navíc hrozně odbitá, nezajímavá a pomalá. A o démonovi je vůbec škoda mluvit. Asi nejhorší a nejhloupější démon v dějinách všech démonů představených jak touto sérií, tak i ostatními hororovými filmy. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

V pokračovaní prvého dielu Conjuring vidím, že áno, všetka chyba je na zmene režiséra v prípade Annabelle. Pretože ďalší mysteriózny hororový prípad o mocnom démonovi, opäť točil James Wan. A znova dostávame skvelo natočený duchársky príbeh, ktorý je za mňa ešte lepší ako ten prvý. Nie je to len taký obyčajný tupý horor. Áno, ide zase o ducha, démona a nadprirodzeno, ktoré nie je ani trochu uveriteľné. Napriek tomu, že tvorcovia tvrdia, že to je podľa skutočnej udalosti. Verím, že sa niečo podobné mohlo stať, ale realita bola určite viac pri zemi. A nie takéto takmer až fantasy. Napriek tomu ma ten lore okolo tej mníšky, ktorá zabudla na ústnu hygienu, veľmi bavil. Takéto creepy legendy vo filmoch alebo v hrách vždy vo mne prebudia zvedavosť. Keď už som pri slove creepy, tak tentokrát to tak skutočne bolo a určite ma aspoň 2x myklo od strachu. Síce ja som skôr zástanca znepokojivej atmosféry ako prvoplánových jump scare a strašenia, ale budiž. Práca s kamerou je úžasná, hlavne tie dlhšie zábery bez strihu, ktoré vedia navodiť mráz po chrbte. Majstri filmári by ma vedeli doplniť, lebo sa v tom veľmi nevyznám. Skrátka sa na to veľmi dobre pozeralo. Aj vizuálne efekty boli nápadité, aby pôsobili netradične a fakt nepríjemne. Scéna kde sa tvorcovia hrajú s obrazom mníšky na stene alebo ten akoby stop-motion mužíček, boli super. Hlavnými hrdinami je rodina v Británii, ktorej nechce dať pokoj duch pôvodného majiteľa a údajne ich chce všetkých zabiť. Až mi to pripadalo ako recyklácia prvého dielu. Nakoniec prišli také zvraty (aj keď často očakávané), ktoré to nakoniec zmenili na úplne iný problém a záhadu. Tu sa tiež o dosť lepšie pracuje s postavami a to ako s manželmi Warrenovými, tak aj s ústrednou rodinou, ktorá je strašená. Preto vám dokáže na nich aj záležať a viete sa s nimi viac stotožniť, v porovnaní s pôvodným Conjuring. Hudba bola tiež perfektná a na to, že ide o horor, tak sú tu momenty ktoré aj zahrejú pri srdci, keďže sa časť deja odohráva počas Vianoc. Čo je za mňa len a len plus. Takže toto môžem odporučiť ako veľmi solídny spooky zážitok, ktorý je naozaj dobre natočený a nesnaží sa byť len hlúpym strašením. Takýchto dobrých hororov skutočne veľa nepoznám. To je tým, že ich často ani nepozerám. Iba ak to stojí za to a nemusím vyhlásiť hnedý kód :D ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce ústup ze slávy. Dům kdesi na anglickém předměstí se zatopeným sklepem, kde navíc furt leje, a kde se něco divného děje s jednou s dcer, je něčím, co mě navnadilo moc. Bohužel postupem filmu to provedení už není natolik wow jako v jedničce, zvlášť když jsou využívány vlastně totožné postupy - a to už mě prostě nedostalo. Slušná práce, ale zdaleka ne skvělá. 60% ()

Kamy 

všechny recenze uživatele

Technicky a atmosfericky veľmi dobrý film, ale moc ma to nebavilo. Pokiaľ ale máte radi horory, kludne si ešte jednu hviezdičku prihoďte. ()

AnPe 

všechny recenze uživatele

Kvůli první půlce filmu tomu nemůžu dát čtvrtou hvězdu, jelikož to bylo spíše zklamání. Druhá půlka filmu mě, ale velmi mile překvapila a dosahovala úrovně jedničky. Jen místy mi některé efekty přišly zbytečně přehnané a spíše mi kazily dojem z filmu, než aby ho umocňovaly, což v jedničce nebylo zapotřebí. Jinak byl film vcelku dobrý a nelituji, že jsme na něj šli, protože nezklamal :) ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

K tomuto netreba ani nič písať, toto je bez preháňania jeden z najlepších hororov histórie, a je úplne jedno že recykluje minulé nápady, tento jeho štýl sa nedá prekonať, je to kvalita najvyššej triedy. Toto byť natočené pred 40 rokmi, bol by to rovnaký kult ako Exorcista, to je isté. ()

Juuroo 

všechny recenze uživatele

Wanovi už zjavne dochádzajú nápady. Pripadalo mi to ako kombinácia V zajatí démonov 1 a Exorcistu. Niekoľko slušných ľakačiek, fajn retro atmosféra, ale to je z pozitív všetko. Očakávania boli veľké, ale realita je taká, že na film si na druhý deň už nespomeniete. 2* ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Je pravda že to není o tolik odlišné jako od jedničky ale prostě Wan je bůh kterej mě dokáže vyděsit a to se prostě v dnešní době kde nejsou horory nic moc se hodně cení a u mě určo zase boduje. :) 80% ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Wan je borec, o tom žádná, ale nemohu se ubránit dojmu, že tohle pokračování si vydupalo ziskuchtivé studio. Všechno je jak by v hororu mělo být. Možná až příliš pěkně vysoustružené. Ale je to v podstatě pořád to samé co první díl. Nevidím v tomhle pokračování přidanou hodnotu. Není v něm až asi na jednu vyjímku (jeptiška za obrazem) nic co bychom už jinde neviděli. Zamrzí pár do očí bijících nelogičností, digitální křivý muž, přehnaně "creepy" namaskovaná jeptiška nebo naopak málo "creepy" stařec. Jsem možná přehnaně kritický, ale u Wana jsem si zvykl na plnou palbu. Jak jdu byť jen s jednou hvězdičkou dolů, je to už pro mě zklamání. Ale ty čtyři jsou zasloužené. Pořád je to kus poctivé hororové filmařiny. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Jsem ojedinělý sledovatel horrorů, ale pokračování tohoto jsem si po zklamání z Čarodějnice nemohl nechat ujít. Dobře, že jsem to udělal. Tenhle film má všechno co by horrory měli mýt, aspoň teda podle mě. Byli tam lekačky, které jste nečekali, ale taky takové které jste předvídali, aby vás tvůrci si nechali myslet, že to zase tak strašný nebude. Pár krát, jsem ale málem v tom sále zakřičel :D Jediné mínus už byl fakt, že to šlo až moc na scifi, ty oči, to jak se tam procházeli duchové bylo až moc reálné a možná to mohli zahalit trošku do temna, ale z celkového hlediska to tomu filmu až tak neuškodilo. Za mě rozhodně top Horror letošního roku. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Za mne 4 , ač jsem zvažoval plný počet, ten jsem nedal hned z několika důvodů, ve filmech o vymìtání a Demonech určite nelze zakomponovat Elvise, malá holčička Janette chvílema přehrávala a ke konci jsem jí už nevêřil, sentimentální řeči jsou už nudný a omšelý, a znovu Janette na to že jí posednul démon mi několikrát přišla happy a naprosto spokojená, to já bych se asi dal na drogy a nikdy bych z nich nechtel vystřízlivět abych nevedel co se to se mnou kurva děje. ()

Amoen 

všechny recenze uživatele

No, mé pocity jsou opravdu rozpačité. Efekty a lekačky mě potěšily, ale ty časté nelogické situace a vyděšené, překvapené a zároveň komické výrazy Very Farmigy mi dojem z filmu pokazily. Prostě si myslím, že se měl Wan distancovat od tématu domu, ve kterém straší a snažit se tak navázat na úspěšný první díl, a měl vymyslet něco, i když to jde v hororové brandži opravdu těžko, originálnějšího, vzhledem ke svým schopnostem natočit opravdu kvalitní horor. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

První díl The Conjuring považuji za nejlepší horor tohoto století a to se nebojím jít i výše, poněvadž James Wan je geniální v tomto žánru a to, jakým způsobem umí vybudovat atmosféru a strach v diváka je neuvěřitelné a proto jsem se na další pokračování nesmírně těšil. James Wan neustále hraje na stejnou strunu ale i přes to mě dokáže pokaždé překvapit a uchvátit, stejně jako u The Conjuring 2. Tohle dokola opomíjené téma se neustále stává terčem hororových snímků a přece jenom James Wan dokáže přijít a všechny ohromit. Vera Farmiga a Patrick Wilson jsou snad nejlepšími vyšetřovateli jaké jsme tu kdy měli a ta harmonie mezi nimi je naprosto úžasná. Ohromující hudba Josepha Bishara nahání husí kůži a to jenom díky vysokým tónům, které snad nepotřebují ani obraz aby vyděsili diváka, stejně jak v prvním díle. Lekací scény můžou někomu připadat jako klišé a hodně špatný vtip, ale má to neskutečné kouzlo a ta precizní filmařina v rukou Wana je nádherně vidět. Více méně se nejedná o nic nového oproti prvnímu dílu, ale i přes to se jedná o nejlepší hororovou sérii, která tu kdy byla. James Wan je prostě pán hororů a to bez debat, protože nikdo neumí vybudovat tak hustou atmosféru a strach jako on. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se budu opakovat, ale nechápu hodnocení některých uživatelů(nechápu ale přesto respektuji). Co více si u hororu přát ? Atmosféra až dech beroucí, lekačky skvělé. Co na tom, že film postrádá originalitu ? V dnešní době natočit něco originálního jeho kumšt a netýká se to jen hororové brandže. A vinit Wana, za to, že používá něco co pořád stejně skvěle funguje je nepochopitelné. Po 90% filmu jsem měl husí kůži. Duch v podobě jeptišky byl také skvělý. Celé to tedy hodnotím v superlativech a musím uznat, že dvojka změnila můj pohled na Conjuring jako celek(protože jednička mě moc neoslovila). Dvojka oproti jedničce neměla hluché místa, měla větší spád a celkově na mě působila úderněji. Myšleno: ,,Nasypeme do diváka co nejvíce se do něj vejde :) " Tento film mohu jen doporučit. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Wan - aktuálne asi jediný a teda aj najväčší kráľ hororového žánru priniesol pokračovanie svojho skvelého The Conjuring - V zajatí démonov. Rozprávanie o lovcoch démonov podľa údajne skutočných udalostí znovu Wanovi vychýdza a to perfektne. Časovanie jednotlivých lakačiek je nastavené bravúrne, vždy keď ich čakáte neprídu a objavia sa práve keď si myslíte, že už sa nič nedeje, napätie je napnuté na maximum a nepamätám si horor pri ktorom by som mal husiu kožu (snáď vyvrcholenie The Rite ale to bolo pár minút, tu to bolo takmer počas celého filmu). Proste Wanovi ide karta a on to dokazuje aj vo svojich pokračovaniach, čo pri filmoch nebýva zrovna najlepšia voľba (dvojky zvačša stoja za prd). ()

Viny95501 

všechny recenze uživatele

No neviem, váhal som čo sa týka hodnotenia. Wan síce určite nesklamal, ale niektoré scénky boli naozaj tisíc-krát ohrané a niektoré až trapné. (Ako ten krivý týpek) K dobru má akurat tak postavičku jeptišky. Inak všetko ostatné bolo klišé ale pozeratelné, takže za mňa 65/% ()

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama