Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Recenze (827)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi prišla o chlp lepšia, ale ani toto nemohlo pod Jamesom Wanom dopadnúť zle. Lakačky sa opäť podarili, herci sú späť a pozmenilo sa akurát tak prostredie a samotný príbeh, ktorý ma znova silu a opäť dokáže pár ľudí pekne vystrašiť. James Wan je špička v tomto žánri, ale to už dávno všetci vieme. Týmto to len znova potvrdil. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wan už duchařskou munici očividně vystřílel. Vizuálně sice opět atakuje atmosférické mistrovství a imaginaci Guillerma del Tora, ale obsahově zoufale nudí a utápí se ve scénách, které už jsou vzhledem k nedávným žánrovým létům zkrátka pasé. Z přemrštěné stopáže čpí snaha o navázání co nejvřelejších sympatií s oběťmi i Warrenovými, což se dá pochopit, jenže hororová výplň je tentokrát tolik nevýrazná, že zbudou spíše kreativní úmysly nežli skutečně "duchaplný" a nervy drásající zážitek. Den po projekci si, vyjma povedené závěrečné čtvrthodinky, skoro nevybavuji jediný opravdu děsivý moment - jednodušší a přímočařejší Zhasni a zemřeš mi zůstalo trčet v hlavě nesrovnatelně výrazněji... 50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No ty krávo... Honza Wan mi dluží trenky, protože tohle už nikdo nevypere. Nechci nikomu kecat do života, ale dva dny před projekcí stojí za to hlídat si jídelníček a manikůru klidně přeložte na další měsíc. Rozdíl mezi hororem a hororem od Wana není ten, že by do nich Wan dával něco suprnovýho, on prostě jen ví, jak se to dělá. A já už naštěstí taky, takže příští jeho film budu sedět na kýblu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V zajetí démonů 2 je pokračování hitu z roku 2013 který se ihned po premiéře stal mým neojoblíbenějším filmem od Jamese Wana než James Wan natočil geniální rozloučení s Paulem Walkerem ve filmu Rychle a zběsile 7 (i když mu za zády dýchal Vin Diesel). James Wan se ale předtím než natočí Aquamana rozhodl natočit V zajetí démonů 2. Začnu tím, že v Zajetí démonů 2 je lepší než V zajetí démonů a film Annabelle (který se mi ale taky celkem líbil). Hodně pěkný je opět vztah manželů Warrenových ale největší pozornost na sebe strhává mladičká herečka Madison Wolffe. Celkově se mi poslední dobou líbí že jsou čím dál tím lepší mladí herci v čemž V zajetí démonů 2 hezky pokračuje. Jak jsem tedy řekl Patrick Wilson a Vera Farnigga jsou pěkný pár. Dobrá je ale i Frances Connor která je v té roli úžasná. Annabelle 2 bude příští rok (té se bojím) a V zajetí démonů 3 nemá režírovat James Wan (toho se bojím ještě víc). Ale pokud nastupující režisér bude tak geniální v navodění atmosféry jako jeho předchůdce bude to určitě úžasné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S viac ako dvojhodinovou stopážou, rozvetveným dejom s množstvom rôznych démonov a s maskou "skutočných udalostí" je The Conjuring 2 dokonalý príklad toho, keď tvorcovia vo vidine nakrútenia zásadného príspevku do žánru precenenia vlastné schopnosti. Jeden by si aj pomyslel, že dnes proste nemožno nakrútiť seriózny horor o posadnutí démonmi či duchmi, no letmá spomienka na The Pact, Lights Out, či božský Hereditary odhalí priemernosť série The Conjuring. Áno, je to určite lepšie než hociktorý diel Insidious (menej ľakačiek a lepší vizuál), no The Conjuring 2 nie je ani tak monumentálnym epickým hororom, na ktorý sa hrá, ako skôr tisíckrát videnou nudou a klišé, kde ultimatívnou zbraňou na démona je (SPOILER) jeho vlastné meno, ktoré predtým dobrovoľne povie. Ha ha ha! (/SPOILER) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně dobrý jako jednička. V prvním díle mi sice byla asi o trochu sympatičtější ta šikanovaná rodina, ale duo Patrick Wilson / Vera Farmiga si stejně krade film pro sebe. Atmosféra funguje, líbí se mi Wanovo použití dobový hudby v daný době a lekačky fungujou (akorát jsem čekal větší finále s Valakem). Kvalitni horor. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

James Wan je zpátky a co dokázal u Conjuring 2, tím vyrazil dech. Dvě hodiny dlouhý horor je unikát a jakým stylem dokáže zasadit diváka do sedadel, nad tím zůstává rozum stát. Od první minuty skvělý rozjezd, který trvá až do závěru. Wan nám nedá ani na minutu vydechnout. Napětí, lekačky, atmosféra a vše ostatní, co kvalitní horor má mít nám nabídl a nejen to. Na každém detailu si dal záležet a já to oceňuji. Nevzpomínám si na horor, z kterého bych odcházel s takovým nadšením. Chvílemi mi hrůzou chlupy na rukou stály. Není moc se zhanit a za sebe mohu jen doporučit .. 10/10 = 100% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Conjuring 2 aneb Espresso lungo taky chutná pokaždé stejně. Marilyn Manson si nasadil klerikální hábit a vyrazil bez Mikuláše a anděla nadělovat uhlí. A docela ho nasírá, když známe jeho skutečné jméno a ne jen pseudonym. Starobylá filmařina triumfuje a mě by zajímalo, kolik jsem spálil kalorií. A proč ten hábit? A proč byl Marilyn tak zlej? Možná proto, že mu nezahráli jeho písničky, ale Elvise a Bee Gees. Wanův styl se prostě neokouká, bude-li mít silný příběh. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neviem či hodnotím druhú časť lepšie než jednotku z dôvodu, že som ju videl v kine, kde ma film viac desil a zaujal, alebo mal druhý diel v sebe niečo, čo mi v prvotnom Conjuringu chýbalo. V každom prípade som sa viac krát stihol zľaknúť, dokonca aj zasmiať (Ed, Edward.. Eddieeee), oceniť niektoré naozaj originálne lakačky a hrôzunaháňajúceho démona Valaca v podobe mníšky a Crooked Mana. Návštevu kina neľutujem, bol to skutočne atmosferický zážitok (P.S. bežne na horory do kina nechodím, ale myslím, že začnem - ak budú porovnateľne kvalitné ako v Zajatí démonov 2). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Než abych kňučel, že je to zas to samý, což nepopírám, ale ani nic jinýho jsem nečekal, sem radši plesknu pětku, protože hororovej fanoušek, kterej by v suchu letošního roku pil jak suchý hrudy, vyleze i po klišoidním Wanově odleženým elixírku z kina nalemtanej jak Zeman z arménskýho sklepa s kořalkama. A když tady můžou být v červeným trapný komiksáky na jedno brdo pětkrát do roka, může tady být červenej Wan na jedno brdo jednou za tři roky. Doporučuju (a repete si dám pak pěkně sám doma)! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Perfektní příklad toho, jak pěkně se dá poučit z předchozích chyb. Nuda provázející první díl je tatam, některé lekačky jsou vážně brutální a Valar je nejděsivějším hororovým "monstrem" současnosti. Ten happy-end mě (jako vždy) neskutečně deptá, Wanova hra se světlem a stínem ale nemá obdoby.;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie ako nudná jednotka a to i napriek tomu, že dejová linka nepriniesla so sebou nič nové. Väčšina negatív, ktoré mi vadili v jednotke sú tu odstránené, takže som si mohol vychutnať pomerne slušnú porciu strašenia a veľký prídel ľakačiek (škoda, že sa väčšina dala očakávať). Wanovi keď sa chce, tak s atmosférou dokáže robiť zázraky a to aj napriek tomu, že jeho horory si idú podľa takmer rovnakej šablóny. Čakám na zmenu, snáď raz príde. 80/100 ()

pornogrind

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale The Conjuring ( oba díly ) šly mimo mě. Nesdílím názor většiny. Mě to prostě nebavilo. Dvojku nebudu ani hodnotit, protože jsem ji nedokoukal a vytuhl jsem u ní, což se mi u filmů co mě baví nestává. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Shlédnuto v kině. Konečně! James Wan je zpátky. A tím myslím, zpátky s jeho nejlepší parketou, a sice: Duchařské horory s mými oblíbenými lekačky. Takže tyhle obdobné duchařiny, co by současné horory, které ne každého nadchnou, mě opravdu žerou. Především od Wana. První dva Insidiousy a první V zajetí démonů – to jsou pecky. Třetí Insidious, coby prequel k předchozími dvěma díly se totálně nepovedl (hmm, to je jasné, Wan za kamerou nestál). V současné době mě zaujme dost novodobých hororů, ikdyž za poslední dva roky se jejich kvalita tak nějak snižuje. No a zde máme po třech letet návrat skvělého Wana k tomuto žánru. Rozhodně jsem očekával hodně, ale přesto jsem měl obavy ze dvou věcí. 1) Přeci jenom jsou tahle témata už poměrně dost ohraná, tak aby snímek nepostrádal určité aspekty. Aby se Wan stále udržel ve svém tempu. No, naštěstí to bylo naopak – vše skvěle šlapalo. 2) Poměrně dlouhá stopáž 134 minut. Dlouhé filmy mi nevadí, když tam není nuda (nezáživné dialogy atd …) Tahle obava také krásně odpadla. Film nenudil ani na minutu. Abych dále pokračoval. Co se týče lekaček, tak těch bylo opravdu požehnaně. Rozložené po celou dobu snímku. Atmosféra byla místy opravdu tíživá. Nápady tu také byly. R-ko bylo přiměřeně využito. Krev tu skoro vůbec není, jen v úvodu. Spíš to bylo asi trochu děsivé, malá holka občas tvrdě přelítla přes místnost proti zdi, takže asi tak. Kamera byla výborná, s tou si opravdu Wan rozumí. Bishara zvládl hudbu opět skvěle – hodila se do každé scény. Příběh tu je poměrně jednoduchý, zaujme od slušného úvodu až po konečné rozuzlení, které mě tak nepřekvapilo, mohlo to být k závěru šokantnější a nápaditější, ale to je detail. Finále nebylo ale špatné, o napínavost tu nebyla nouze. Herci uhráli své postavy výborně. Nejvíc mě samozřejmě bavila dvojice Vera Farmiga a Patrick Wilson. Postava malé dcerky, co zažívala peklo, se také vyvedla – sehrála to uvěřitelně. Takže asi není co dodávat. Nějaké věcičky bych vylepšil, ale to jsou opravdu už jen pouhopouhá minima. Wan nezklamal, doufám, že ještě někdy podobný horor natočí. Loňský trhák Rychle a zběsile 7 se mu pochopitelně povedl, na jeho budoucí počin Aquaman se také těším, ale přesto tohoto rejžu budu vždy znát pod přezdívky typu: Mistr novodobých duchařských hororů. ;-) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Radši jsem se na to vůbec netěšil, jelikož jsem čekal na jistotu hraný vývar (podle mě výborné) jedničky. Ovšem nakonec se z toho vyklubalo jedno z nejfajnovějších pokračování za poslední dobu. Sice to víceméně opravdu je jen recyklát, ale nedá se svítit - James Wan umí lekačky jako málokdo (minimálně u třech z nich mi projel mráz snad celým tělem). A to lekačky jako takové čím dál tím víc nesnáším, protože je považuji za nejsnazší a nejlacinější způsob budování napětí a strašení... 70 - 80 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

James Wan je asi nejlepší současný režisér hororových filmů a v pokračování Conjuring to jenom dokazuje. Dokáže skvěle budovat napjatou atmosféru, líbí se mi, že kromě občasných lekaček používá o poctivější metody (například první scéna s "jeptiškou" je vynikající, stejně tak scéna s rozmazaným křeslem v pozadí). Navíc dokáže vytvořit postavy, na kterých vám záleží, a tudíž se o ně můžete bát - nejen manželský pár Warrenových, ale i o britskou chudou rodinku. Ale... ty nedomyšlenosti. Proč se démon objevil zrovna v onom domě? Co vlastně konkrétně chtěl (posedlou holčičku mohl zabít kdykoli)? Dobrý hororový film, ale nic, co by se zapsalo do historie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dechberoucí jedničce se moje očekávání vznášela výše, než Ronaldovo ego po letošním triumfu na Mistrovství světa. Zimomriavky se proháněly po mém těle i tentokrát. James Wan opět nezklamal a připravil pro nás velice chutnou hororovou nálož. Naložil nám v podstatě totéž, jako tomu bylo v prvním díle. Jen tomu nahodil malinko odlišný kabátek. Hned samotný úvod byl super. Kamera se nám nádherně projíždí po děsivém domečku, atmosféra by se dala krájet a napětí každým okamžikem houstne. James Wan má vymazlený každičký záběr. Vše do sebe krásně zapadlo a několik lekaček zafungovalo taktéž. Ústřední démon byl dost dobrý. Díl se jinak nesl v rytmu strašení gerontů, což překvapivě fungovalo velice dobře. Billův hlas byl opravdu hrůzu nahánějící. Inspiraci skutečnou událostí přikládám pramalou váhu. Ono to vše tehdy bylo zřejmě dost jinak, ačkoli se nám závěrečné titulky, které jsou mimochodem moc pěkně zpracovány, snaží nakecat, že se tvůrci drželi dost pevně reálných podkladů. Všichni herci a herečky se skutečně lidem, které měli ztvárňovat dost blízce podobali. Snad s výjimkou manželů Warrenových, kteří byli ve skutečnosti tak neuvěřitelně odporní, že odchylku od skutečnosti maximálně chápu a s radostí vítám. Jinak je to samozřejmě velice šikovný páreček. Především pán je neskutečně multitalentovaný. Nejenom, že efektivně zbavil dům duchů. Dokonce zastal v domě i instalatérštinu, truhlařinu a ve volném čase dětem zahrál na kytaru a zazpíval. Takového manžela by si jistě přála nejedna paní. Stihl jsem se i letmo pozastavit nad trošičku jednoduchým závěrem, respektive způsobem odstranění hrůzostrašného démona, kterému stačilo prakticky povědět jeho jméno. Dnes by jeho odstranění byla naprostá brnkačka. Stačilo by si jej vyfotit, podle obrázku vygooglit a velice elegantně zneškodnit. Nebylo by to ovšem ani zdaleka tak efektní. Výlet do Londýna se mi celkem líbil. Dokonce na diváka dýchly i tamější Vánoce. Celkově to vidím na ošklivější 4 kousky. První díl byl svoji kvalitou přeci jen malinko jinde. V rámci hororu však to nejlepší, co nám současná scéna nabízí. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Horor roku 2016! Bezpochyby to nejlepší, co se za rok 2016 ve světě duchařského hororu natočilo! Nevím, proč někteří rádoby kritici a uživatelé ČSFD brečí nad ohranými hororovými klišé duchařských hororů. Když mě to sakra baví a sledování filmu si užívám plnými doušky, tak mi může být úplně ukradený, že něco podobného se obejvovalo v jiných duchařinách! Ba naopak, druzí Wanovi Démoni mi upřímně přišli daleko více originálnější, než první díl. Mělo to šťávu a grády od samotného začátku, až po závěr, což se v dnešní době u hororu moc nevídá. Za mě tedy velká spokojenost a poměrně velké překvápko. PS: Madison Wolfe by si zasloužila nějaké ocenění! Její výkon byl vskutku okouzlující! :-) ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když si na začátku všeho uříznete půlku čerstvě grilovanýho kuřete s tím, že ho v průběhu budete udlabovat a v závěru zjistíte, že je pořád celý! Ano, James Wan vrací horor tam, kde byl před třiceti čtyřiceti lety - do dob Poltergeista, Věci, Osvícení nebo Přichází satan. To, že jeho filmům chybí originalita a že využívá stále stejný postupy a klišé, dokáže dokonale kompenzovat formou a prací s napětím, kamerou, herci, hudbou a světlem, přičemž tady je evidentní i slušnej scénář (právě tak tomu bylo i kdysi). I kdyby mělo pod jeho vedením vzniknout dalších deset dílů, budu mu to pořád žrát! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Opět epické. Opět strhující. Opět naprosto dokonalá atmosféra. Opět výborné herecké výkony. Opět skvělá maskérská práce. Opět výborné efekty. Opět napětí, které by se dalo krájet. Opět skvělá podívaná. Opět doporučuji. ()

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama