Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Recenze (827)

FuLister 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že ještě lepší, děsivější a propracovanější příběh, než jednička. Je více vidět do jejich práce a stylu uvažování, zároveň i více načrtnut svět démonů. Ústřední dvojice jsou navíc fakt sympaťáci. A jenom taková poznámka: přijde mi zajímavé, jak je vykreslen nuzný život ve skvělé Británii, kde teda v takovém baráku, bych nechtěl bydlet ani kdyby tam nestrašilo. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Ako tak kúpiteľný recyklát. Priznám sa, čakal som horšie. Ale aj tak Wan stále opakuje tie isté chyby. Hneď v úvode filmu hororová scéna. Namiesto toho aby sa film minimálne prvú tretinu rozbiehal celkom nevinne a pomaly budoval napätie, prásk. Hneď na začiatok sa ukáže o čo tu pôjde. Nasmrť vyplašení ľudia sa znovu a znovu vracajú na miesto činu a potichúčky sa prechádzajú v neosvetlených, hrôzostašných chodbách. No mňa by tam druhý krát nedostali ani za celý Babišov majetok. Ale dobre, hráme sa na hru o strašidlách a tá tentokrát až tak zúfalá nebola. Aj s agentami cirkvi, aj s tou akobynič, veselou, kultúrnou Elvis-vložkou v obyvačke, uprostred domu, kde bežne lietajú skrine a postele krížom-krážom. 66 % ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

Tak za mě snad dokonce eště lepší než jednička. Je tu více parádních lekaček u kterých pěkně cuknete, a scary momenty byly za mě eště lepší než v jedničce, postavy byly taky fajn i když ten křik holek mě už někdy lezl na nervy😅. A taky tu byly docela pěkný bubáci a při těch scénách ste fakt docela často v napětí ()

thekalli 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to skoro to samé jako jednička. V záhadném domě někdo umřel, krok zpět od jedničky, kde byl někdo brutálně zavražděn. A tento duch, později zjišťujeme, je v podstatě nevinný stařík, který tam straší. A i přesto všechno se po zdánlivém hoaxu naši hrdinové vrací domů. Po cestě však na něco přijdou a přiklusají hned nazpátek. Kromě lekaček a těm předcházejícím atmosférických scén se to trochu táhne a když je na obrazovce někdo jiný kromě manželů Warrenových a našich "strašidel" je to trochu nuda. 7/10 ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

S těmi filmovými vraždícími domy ať jdou Amerikánňci do konečníku. Tyhle připitomnělé lekačkové půdy a sklepy si schovejte pro ty vaše blbé hulovíny, Santu Klause a tomu podobně. ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Boží stejně jako jednička a navíc s hřejivou vánoční pasáží, kdy by jeden zapomněl, že kouká na horor + nádherný Britský deštivý prostředí! <3 ()

HarryCameron 

všechny recenze uživatele

Tak som sa po rokoch vrátil k tomuto filmu - kedy inokedy ak nie na Halloween :) - hlavne preto, lebo som nedávno videl Mníška 2 (2023)  a chcel som vedieť ako bude horor, v ktorom sa "zrodil Valak" fungovať oproti jeho dvom prequelom.  A ono to fungovalo aj teraz a rozhodne oveľa lepšie ako "jeptišky". Postupne budované napätie, zistenie, že pocit bezpečia vo vlastnej posteli je len ilúzia, skvelo vygradované finále a hlavne charizmatická Vera Farmiga - ktorej som jej prevedenie Lorraine Warren zožral aj s navijakom. Jednoducho James Wan tu zase odviedol skvelú remeselnú prácu a dokázal, že je macher na režírovanie hororov. Snáď len jedna nelogická vec mi vadila : duchovia nosia zubné protezy ? Akože vážne ? ? ()

Seiby1 

všechny recenze uživatele

Wanovy horrory jsou v dnešní době nejspíš to nejlepší, co můžeme dostat. Oproti jedničce přidal lekačky i za dne, a to nemůže být mínus. I když jsem měl pocit, že jsem šel znovu na jedničku. Identický děj, stejný koncept lekaček, ale to mi vůbec nevadilo, protože tenhle žánr mě nikdy neomrzí. Jediný podstatný mínus bych viděl v tom, že jsem s sebou vzal i přítelkyni a ta mě teď chce zabít! 75% ()

Sonjoe 

všechny recenze uživatele

Zacalo to hned z hurta. A dlho trvali len lakacky, ktore boli len o lakani. Nedavali hlbsi zmysel, co zacalo unavovat pomalicky. Potom konecne zacal byt aj dej a davalo to ovela viac zmyslu a pospajalo sa a to to cele zachranilo. Kazdopadne vyborne lakacky, je ich tam ovela viac ako v jednotke, aj ked jednotku to podla mna neprekonalo. Aj tak, vyborna atmosfera. Skvele. 80% ()

jiri.juricek 

všechny recenze uživatele

Horor standart James Wan, i tak by se dal popsat tento horor. Pro mě jakožto věrného diváka co viděl sérii Insidious i předchhozí díl Conjuring však překvapivě nic nového, pár lekaček dost solidních, příběh taky super, avšak předchozí se mi líbil víc. Dám stejné hodnocení jako u předchozího dílu, protože se jedná určitě o jeden z těch lepších hororů a do průměru si myslím, že nepatří :) Určitě si to potom dám ještě v klidu doma potmě se zatáhlíma roletama, protože když je kino plný patnáctiletých holek který do toho pořád kvákají, nebylo to moc ono a myslím si že tím byl můj celkový dojem lehce degradován. ()

Mazma 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda! Film si zaslouží ještě vyšší hodnocení, protože takovouto duchařinu jsem ještě nezažil. James Wan prostě umí o tom žádná. Bravo!!! ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Možná je to to samé, jako předchozí kousky toho génia, ale já nic jiného nečekal. Pořád to velice dobře funguje a jump scaru je tady více než požehnaně a povedených! Takže bez přemýšlení za 5 Vy rejpalové ! ()

NickMaddox 

všechny recenze uživatele

Wan je pán- inak sa to nedá ani napísať =) Krásne gradujúci dej, výborné narábanie s hudbou podľa vzoru starých hororových kúskov bez potreby obracať sa na prvoplánové ľakačky, výborné stvárnenie démov (samozrejme až na Strašiaka). Skutočne neľutujem kúpu lístku =) ()

Selmicka2014 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem byla v kine na tomhle filmu a musim říct že je to pecka supr filmeček horor fakt a to nekecám jsem se bála od začátku až do konce uaaa Výborný triky výborná akce výborný efekty prostě všechno jsem fakt tímto filmem nadšená a všem vřele doporučuju na ten film do kina zajít! ()

catwillows 

všechny recenze uživatele

No málem jsme se v kině s kamarádkami pos....Stojí to za to. Jeden z mála filmů, kde dvojka lehce převyšuje jednotku( alespoň podle mě) ...No dneska spim asi při svíčkách, letní dovolenou ve stanu vynechám a do vody mi nikdo dlouho nedostane:) ()

pavel2315 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fakt vyšel mnohem líp, než ten předchozí, pěkný lekačky, až mi z toho bylo horko. V kině, je to vážně mnohem lepší, když ten zvuk je tak hlasitý a to se pak skoro každý lekne a cukne sebou. Nejdříve se tam toho moc nedělo a byli tam i vtipné scénky, kterým se smál celý sál, ale pak už to začalo. Holčičce Janet se neustále potom objevoval starý pán v křesle a děsil jí. Starý pán byl jen návnada, opravdový démon, byla ta odporná paní v kápii a ta se převtělila do holčičky jménem Janet, ta začala mluvit jiným hlasem a měla i jiné oči, začala házet se stolem, talíři, skříněmi atd.. protože byla snadnou kořistí pro démona. Vyšetřovatelé tomu nakonec přišli na kloub i když to všechno bylo o fous. Vyšetřovatel Ed málem spadl na strom, který byl zlomený, měl se totiž na něj nabodnout, držel přitom i tu 11 holčičku, ale za v času mu přišla na pomoc jeho Farmiga, tedy druhý vyšetřovatel a společně je vytáhla. Fakt velice napínavý film, hlavní je, že dobře dopadl. ()

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama