Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Recenze (827)

Kothy 

všechny recenze uživatele

James Wan to opět dokázal. Jako jeden z mála režisérů dnes umí natočit pořádný horor. Líbilo se mi to víc než 1. Atmosféra je skutečně skvělá. Děj se přesouvá do Anglie. Dvojice Warrenových sem přijede zachránit mladou posedlou dívku. Je to ale komplikovanější než obvykle. Stále netuší, jestli to není podvod. Lekačky tu fungují skvěle. Z filmu jde skutečně strach. Jsem zvědavý na propojení s dalšími filmy. Ta jeptiška mě vážně děsí. "Řekni mi své jméno!" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Opakoval bych se jako u prvního dílu. Perfektní. Duchařiny a démony vůbec nemusím, ale Wan je mistr a ukázal mi, že to prostě jde ! Opět viděno v jednu ráno :o) ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak jako každý úspěšný film si žádá pokračování, tak se dočkal i Conjurning. Po skvělé jedničce, přichází ještě lepší dvojka. Pustil jsem si film hezky večer. Ležel jsem a ani nedýchal, jak hutná byla ta atmosféra. Někdo na mě z pod postele v tu chvíli máknout, tak jsem se zaručeně posral. James Wan je novým Mistrem děsu. Opět totiž ukazuje, že umí. A když se vydařil první díl, proč ne druhý. A když je druhý lepší než první, stává se to velmi mocným. Za pár let to bude legendární počin, stejně jako mnoho snímků předtím. Kde pokračování, bylo lepší než původní film. Je to mysteriozní, je to brutální, je to děsivé, je to nervy drásající a tak temné. A vlastně naprosto dokonalé. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička, protože se to nese více ve stylu moderního hororu typu Babadook a hodně věcí opakuje. Ale - a to je pro mě hlavní - Wan je naprostý mistr napětí a drží tenhle žánr momentálně při životě. Opět je tu řada parádních lekaček, old school atmosféry jako vystřihnuté z The Exorcist nebo The Omen a skvělé výkony Very Farmigy a Patricka Wilsona. A právě jejich postavy filmu dávají srdce a spoustu citu. Ten konec ve mě vyvovalal nejednu slzu a to je něco, co u hororu moc nečekám a právě proto je tahle série tak skvělá. Budu spokojená ať už se objeví pokračování nebo ne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem měl jeden velký problém, a tím je, velký a tím myslím velký množství klišé. A tím pádem i lekačky moc nepomáhají. Teda dost jsem sebou cukal když někdo zakřičel ale nebylo to ono. Navíc v hodně duchařinách se buduje napětí na nějaký děs a pak z toho nic není, tady se buduje napětí a pokaždé je tu nějaký bafnutí což mi přišlo dost zbytečné. Nicméně se tu najde dost dobrých nápadů. Samotný příběh je hodně solidní a pár scén je naprosto dokonalých. Třeba scéna s obrazem. Sice nechápu kdo by si tohle pověsil na zeď ale tahle scéna fungovala dokonale. Konec je hodně silný a scény kdy se hrálo na city fungovaly. Mnohem lepší než první díl, nicméně jednou stačilo. BTW dokážu si představit že Wan by dokázal natočit hodně solidní remake či pokračování Amityvillu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

James Wan je poslednej dobe jediný človek, ktorý vie točiť poriadne duchariny. Dokázal to v 2013 svojím prvým The Conjuring ako aj v trilógii Insidious. "The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist" nie je vôbec výnimkou a opť len potvrdzuje pravidlo. A som tomu rád. Po tom, čo som minulý aj tento rok videl neskutočné množstvo zlých duchárskych hororov (Poltergeist, Sinister 2, Poltergeist Activity, Annabelle, The Dead Room a naposledy The Darkness) je tento film absolútnou ukážkou ako sa robia horory správne. Žiadne falošné ľakačky, veľmi dobre gradovaná atmosféra, veľmi dlhé momenty, kde sa reálne niečo deje a je to maximálne nervydrásajúce a hlavne úžasná hudba v doprovode skvelých hereckých výkonov. Plus úžasná ukážka, ako môžu duchovia pôsobiť strašidelne. A nie je to len o skákacích ľakačkách. Sprvu som mal pocit, že film rozpráva príbeh o dvoch duchoch, a potom sa budeme sústrediť len na jeden, no nakoniec sa ukáže, že majú spoločné viac než sa zdá. Pre mňa je toto jeden vynikajúci horor. Človek po ňom nemá úplne nepríjemné pocity, ktoré chce zo seba zmyť ako napríklad pri The Witch (ktorý si jednoznačne zasluhuje vyšší rating, než mu ľudia na tejto stránke venovali), ale stále je to veľmi silný a efektívny hororový film, ktorý stojí za to vidieť. Má výbornú atmosféru, skvelé momenty a človek neustále očakáva čo sa bude diať ďalej. Úprimne film odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

V zajetí recyklace....Uměle a nuceně vytvořený pokračování, které nabízí dvě skvělé scény u kterých se přiznám jsem se fakt bál....ale ten zbytek? to už je lehce zaměnitelný tuctový psudo horor, kterejch Hollywood nasere za rok kýbl. Atmosféra nuda, akce nuda, prostě už to není ono, ale bohužel, jak to v dnešní době bývá, dokud má kráva mléko, musí se dojit.... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Že se na to Wan nevysere, jeho Rychlosti a Zběsilosti, lze ještě tak nějak chápat že kluk v něm se chce vyřádit a já přiznám, že sem tomu také podlehl a bavil se. Ale tady to nevyšlo, tohle je taková rodinná hororová komedie, a dokonce se dostaví i Jack Skellington z pohádky Ukradené Vánoce, ano všichni máme rádi Tima Burtna. Wan ve filmu vlastně nepředvedl nic nového, holka levituje, holka mluví člen metalová skupiny Korn, kříže se obrací a stěhuje se nábytek a to docela často. Sorry, ale stěhování skříně na ponožky, mně fakt nevyděsí, ale jak koukám na hodnocení tak dost lidí z toho asi nespalo a modlilo se za ráno. Ale je fajn, že se to odehrává v době kdy nebyl žádný Facebook, myspace, twitch, Yahoo, Twitter, YOLO, LOL, facepalm, trolling a taky žádné csfd, což je super, postavy nevytahují tablety o průměru tácu a nevolají si, jak že je na piču být obtěžován úchylným démonem. Úchylným démonem který nikomu výrazně neublíží, a ještě je na tolik blbej že to co ho dokáže zastavit, vykecá statečné hrdince. Na druhou stranu co by komedie, je to fakt povedené, to jak odemykali ten pokoj, to bylo legrační, soused co dva dny seká do dveří, Patrick Wilson spravuje dům aby ho následně mohl rozbít a pak zkouší napodobovat krále, tady pozor Wilsone, král je jenom jeden !!!! Je hezké že od začátku filmu, se furt něco v baráku děje, ale chtělo by to trošku červů, trhaní obličeje, rozteklé hlavy a nějaká ta sekyra v hlavě by taky neuškodila. Ono celkově těmhle filmům, chybí styl ala Winchester, on za to ani tak Wan nemůže, splnil to co po něm studio chtělo. Ale chtělo by to aby zase točil horory, který mají koule, být nechutný a děsivý zároveň. Určitě sem po tomhle na Wana nezanevřel, stále se těším, na jeho Rychlé a Zběsilé lidi co se snaží dokázat světu, že jim je dvacet a když natočí nějaký, ten menší horor, tak bych byl úplně spokojený. Zakončuji moderní lekačkou bu bu bu bu jestli vás to vyděsilo, tak pak se můžu uplatnit jako hororový expert, co analyzuje horory a čuchá u toho svoje vlastní prdy, protože kdo jiný, by mohl být odborníkem na horory, než li já ? ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Paranormální (z)jevy po wanovsku podruhé aneb tohle všechno se vážně stalo, děcka!" Tento mnou navrhovaný český distribuční název by zřejmě neprošel, nicméně dokonale zejména ve svém závěrečném oslovení přesně vystihuje samou podstatu "epického hororu" pana Wana. Tři, protože se, ač to nerad přiznávám, stále cítím osloven. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

První díl mi nijak výjimečný nepřipadal, takže mě docela překvapilo, že jeho pokračování mi přišlo mnohem lepší. Ne že by snad ve scénáři bylo něco nečekaného, ale tentokrát to prostě mělo lepší atmosféru. Buď je Anglie přirozeně strašidelnější, nebo je to tím, že si James Wan odskočil k úplně jinému žánru a s o to větší intenzitou se vrhl zpět do vod, kde je jako ryba. Dokonce i elvisovské číslo Patricka Wilsona pořád vypadá jako ze stejného filmu a nijak z příběhu netrčí. Takže výjimka, kdy se mi pokračování zamlouvá víc než první díl. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

O triedu horšie ako jednotka. Kým sa Warrenovci aktívne pustia do riešenia prípadu, uplynie hodina (!) reálneho času a pak nasleduje už iba prepálený jump-scare-fest. The Clash milujem, ale ukotvenie deja do metropole UK peckou London Calling považujem za otrepané klišé a na krucifix ako ultimátnu zbraň proti silám zla som vyslovene alergický. Čo ma ale naštvalo najviac: medzi dobovými zábermi z britskej TV ani sekunda z šou Bennyho Hilla. Neodpustitelné! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No nevim, první díl mi přišel děsivější, Insidious v tomhle případě vede a ta zbytečně dlouhá stopááž fakt být nemusela. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Drtivá většina celkem schopných hororů a snaživých tvůrců tu bývá kritizována a podhodnocována, zatímco stále stejně točící Wan který už 6 let nepřišel s ničím novým tu dostává procenta prakticky za nic.Jednička Conjuring byla velica schopná a děsivá, pro mě však vykradená rutinna, kterou jsem sice ohodnotil spíš kladně a zaokrouhlil nahoru, ale na prdel jsem si z toho nesedl a to samé platí i o druhém díle.Wanovi se daří atmosféra, díky skvělé kameře a kompozici umí postrašit i obyčejným nasnímáním ''prázdného stanu'', příběh tentokrát neobsahuje jen duchy ale i démony, čímž se malinko přiblížil Insidious a lekačky jsou kolikrát doslova infarktové...tak jak to prostě Wan umí a dělá to už dvacet let.Stopáž je zbytečně natažená a občas se až příliš moc mluví na úkor strašení a ani tomu Bisharovi už to nefidlá tak, jak fidlalo.Nepokrytecky přiznám husí kůži a tři náběhy na infarkt, proto opět zaokrouhlím o stupeň nahoru, ale co si budeme povídat, Wan má talent a na točení hororů v USA prakticky monopol, ale nikdy nenatočil horor na 5*, nikdy ze sebe ještě nevymáčknul maximum (nebo možná už právě vymáčknul) a u mě jednoznačně vede pořád série Insidious (nepočítám třetí díl). Občas dám raději šanci nějakému hororu který má 50% a sleduji případný vývoj tvůrce, než se rozplývat nad tím, že Wan točí pořád dokola stejné, leč prostě pořád nadprůměrně dobré horory, jen už mě to ale tak netankuje.Dokonce jsem se i jednou ironicky smál, protože ty CGI efekty bubáka křivého pána byly vážně trapné.Ani nám tentokrát Wan neřekl nic o Démonovi Valakovi a celé to přes pár lekaček tak nějak bez hloubky dofinišoval, 4* dám jen proto, že mě to bavilo víc než jednička co se týče příběhu i když je mnohem plošší, ale není tak vykradený jako v prvním díle a démon jeptiška Valak byl perfektní.70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ešte lepšie ako jednotka. Skutočne dobrý horor so správne naladenými ľakačkami a nepríjemnými situáciami. Mnohokrát príde nečakané a naopak, mnohokrát je niečo čakané a nepríde nič. Navyše scenár s pointou, nejde len o prvoplánové strašenie. Páči sa mi, že podobne ako v jednotke, ani tu tvorcovia nestrácali ani minútu a hneď začali s kvalitnými hororovými scénami. Veľmi chválim a teším sa na trojku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Wan jede a i s druhým dílem přináší to nejlepší co novodobé horory nabízejí. Problém je hlavně v tom, že ačkoliv dokáže opravdu vyděsit, vše se s přibývajícími minutami začne opakovat a divák už je na každé leknutí připraven. Pořád se ale s přehledem jedná o nejlepší horor od dob prvního "V zajetí démonů". Jen zde chybí moment překvapení nebo něco nového. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Film začína strhujúcou úvodnou sekvenciou, zasadenou do R-E-T-R-O šatu, do domu Amityville horror, do polovice 70. rokov, keď tu vyčíňal vrah, ktorý vyvraždil celú svoju šesťčlennú rodinu, volal sa Ronald DeFeo, do ktorého sa prevtelí Lorraine Warren. To je mimoriadne progresívna, bravúrne zrežírovaná scéna, za prispenia perfektnej kamery, ( Jimovi prospela výmena kameraman, lebo Don, je starým - známym, Boba Zemeckisa ), zvukových efektov, hudby a strihu, vidno, že režisér, James Wan, ROZUMIE svojmu REMESLU, cítil som sa dosť oklieštený, že som mal reálny dojem, že sa nachádzam v tomto dome. To je fenomenálny úvod. Potom, postupne sa filmové tempo začína trošku meniť, prelínať sa s Warrenovcami a rodinou v anglickom Enfielde, kde Hodgsonovcov čakajú krušné časy. Chvíľu sa dej orientuje z Ameriky, strihom do Anglicka, kde postupom času sa záhadológovia Warrenovci dozvedia o problémoch enfieldskej rodiny Hodgsonovcov, a tak im prichádzajú na pomoc s nedôverivým postojom samotnej, Lorraine. Problematika sa týka, dcéry Janet Hodgson, cez ktorú rozpráva Bill Wilkins, viac ako 70. ročný mŕtvy dôchodca, ktorého čosi trápi, pointa sa bude meniť, klasickým hollywoodskym klišé, aké je dnes - prirodzené ! Tvorcovia vsádzajú všetky svoje KARTY na prekvapenia v podobe skvelých scén, t. j - pripravte sa, aby ste mali pevne našponované nervy, že nedostať INFARKT v podobe zástave SRDCA, bude zázrak, niekoľko výnimočne dobre nakrútených pasáži, za doprovodu vlastností, ktoré som zmieňoval v úvode recenzie. To sa jedine oplatí vidieť v kvalitnom KINE. Áno, s tým súhlasím, s týmto nemám problém. Naopak, čo mi vadilo, je nedostatok hustej atmosféry. Legendárny EXORCISTA - jej má, až neúrekom !!! Tu mi to očividne chýba ! Film je v prvom rade cielený na široké SPEKTRUM divákov, pre ktorých je dostupnosť, od mladých liet, od trebárs, 13. rokov, tak preto, ani nečakám, že by sa film vymanil zo škatuľky - klasických, na jedno KOPYTO. Dal by sa snímok určite i lepšie nakrútiť, ale kto by bol toho schopný, ak nie, Jim Wan ? Bádať v ňom pátos, klišé, občas nudu, ale aj ZIMOMRIAVKY, no finále, na mňa zapôsobilo, trochu málo ! Je to H-R-A na E-F-E-K-T , ako rýchlo zacieliť na diváka v podobách infarktových scén, keď mi išlo srdce vyskočiť. A záverečné titulky, predstavia archívne fotografie, to sa mi páčilo. Celkovo vzaté, ušaté 4 hviezdičky, ktoré neľutujem !!! Výborní herci. Wilson a Farmiga, ale aj Madison Wolfe, či štylizácia, výprava, kostýmy, nálady, sa podobajú tej dobe, ktorej sa to týka, zdvíham palec smerom nahor !!! PS : Na motívy skutočných udalostí, ale určite si hollywoodski tvorcovia upravili scenár pre svoj PROSPECH, takto to nemohlo byť, úplne... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to ještě lepší jak jednička, ale je to minimálně stejně skvělá duchařina, která poskytuje opět intenzivní zážitek (pokud to sledujete sami doma ve tmě) a i ta šílená stopáž na hororový žánr uteče jak nic. Několik scén je naprosto geniálních, kamera oskarová, a líbí se mi i poctivě provedená dobová atmosféra. Celkově bych vytknul snad jen některé milionkrát ohrané klišé, jako obracení křížů, ale jinak super! Naprosto zaslouženě vysoké hodnocení! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl a už jen pouhý trailer ke dvojce mi nahnal pořádnou husí kůži, ale i tak jsem se nakonec odhadlal ke zhlédnutí. V rámci hororového žánru jde rozhodně o nadprůměrně natočený filmařský kousek, ve kterém je velice dobře budováno napětí od náznaků až k poctivým lekačkám a hutná atmosféra se dala místy vážně prořezávat motorovou pilou. Herecké obsazení bylo skvělé, příběh a scénář byly dobře napsané a ne tak moc předvídatelné, jak tomu často bývá. Při nejedné scéně jsem se nachytal s prsty před očima - nejsem zrovna vhodný divák na podobné filmy - nicméně je aspoň vidět, že ve mně snímek vyvolal cílové emoce, takže zafungoval podle plánu. Solidně děsivé dvě hodiny, u kterých si člověk vážně neodpočne. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

James Wan moc dobře ví, jak si pohrát s psychikou svého publika. Napětí dávkuje postupně, ale stále víc a víc. Ani v momentech, které slouží k vydechnutí, ho neopustí mrazení v zádech a nepříjemný pocit, že se brzy musí zase něco stát. Atmosféricky je film zvládnutý na jedničku, pečlivě spočítané a odměřené lekačky plní svůj účel a tradiční Wanovy propriety, jako jsou dětské hračky, zrcadla, umrlčí hlas vycházející z hrdla mladé dívky a podobně, fungují bezchybně. Zde je ovšem dobré říci jedno velké ALE. Filmu po formální stránce nelze nic vytknout, dějově je nabitý a navzdory slabšímu vyznění finále skutečně strhující. Pokud však Wanovu tvorbu znáte, při sledování se nemůžete zbavit dojmu, že něco podobného už jste viděli. Ne, Wan sám sebe nevykrádá a přichází se stále novými nápady, ale jede přesně podle osvědčené šablony, která sklízí úspěch. Pokud jeho snímek vidí divák poprvé, musí být v sedmém nebi, jak se krásně bál; ale po prvním V zajetí démonů a dvou dílech Insidious přece jen lze snadno vytušit, jak se příběh bude vyvíjet i jak to celé dopadne. A to je trochu škoda. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jamesovi Obi Wanovi se nedá upřít jedna věc. Ať už příjde s čímkoliv, má to pořádné grády. Druhý díl Conjuringu, který byl mnou velice očekávaný, se povedl nadmíru dobře a ačkoliv se Rejža někdy opisuje, nejde se vyhnout tomu, aby Vám srdíčko počas filmu hlásilo lekací error. Film se rozjíždí stejně jako jednička a stejně tak dějová kostra je víceméně stejná. Máme rodinu, nějaké trable s duchy a člověka k posednutí. Dvojka má však něco málo navíc. Dle mého je atmosféra neskutečně temná a opravdu jsem několikrát ani nedýchal. Samozřejmě potěšila Jeptiška, která mě jen utvrdila v tom, proč nechodím do kostela, stejně tak potěšil i postarší pán. Wan však perfektně umí budovat atmosféru stejně tak jako umí diváka totálně odrovnat. Pravdou je, že ačkoliv jsou některé lekačky předvídatelné, mnoho z nich mi málem přivodilo hnědou skvrnu na trenýrkách. PO všech stránkách jsem spokojen a nadšeně očekávám další kus do téhle série. Ps. Herecký výkon dětské herečky opět na vysoké úrovni. ()

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama