Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (827)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V zajetí démonů 2 je pokračování hitu z roku 2013 který se ihned po premiéře stal mým neojoblíbenějším filmem od Jamese Wana než James Wan natočil geniální rozloučení s Paulem Walkerem ve filmu Rychle a zběsile 7 (i když mu za zády dýchal Vin Diesel). James Wan se ale předtím než natočí Aquamana rozhodl natočit V zajetí démonů 2. Začnu tím, že v Zajetí démonů 2 je lepší než V zajetí démonů a film Annabelle (který se mi ale taky celkem líbil). Hodně pěkný je opět vztah manželů Warrenových ale největší pozornost na sebe strhává mladičká herečka Madison Wolffe. Celkově se mi poslední dobou líbí že jsou čím dál tím lepší mladí herci v čemž V zajetí démonů 2 hezky pokračuje. Jak jsem tedy řekl Patrick Wilson a Vera Farnigga jsou pěkný pár. Dobrá je ale i Frances Connor která je v té roli úžasná. Annabelle 2 bude příští rok (té se bojím) a V zajetí démonů 3 nemá režírovat James Wan (toho se bojím ještě víc). Ale pokud nastupující režisér bude tak geniální v navodění atmosféry jako jeho předchůdce bude to určitě úžasné. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Wan tak strašně ulehčuje práci zbytečnými „baf-lekačkami“ a „strach“ je v divákovi vyvoláván pouze extrémně hlasitými akustickými efekty, namísto toho, aby si tvůrci pohráli s jeho fantazií (já vím, to píšu vždycky). Zamrzí to zvlášť, když je jasně patrné, že režisér umí hutnou atmosféru budovat i jinak, ale bohužel tomu nedává průchod. Každopádně musím ocenit pěkný výběr exteriérů a důraz na detail. Škoda zbytečně dlouhé stopáže. Očekávání byla víceméně naplněna, třetí hvězda čistě za kino (obávám se, že doma by to ani zdaleka tak nefungovalo). PS: zatím budu čekat na seriál, který mi pěkně naservíruje příběhy všech těch věciček ze skladu Warrenových. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi prišla o chlp lepšia, ale ani toto nemohlo pod Jamesom Wanom dopadnúť zle. Lakačky sa opäť podarili, herci sú späť a pozmenilo sa akurát tak prostredie a samotný príbeh, ktorý ma znova silu a opäť dokáže pár ľudí pekne vystrašiť. James Wan je špička v tomto žánri, ale to už dávno všetci vieme. Týmto to len znova potvrdil. 80% - 4* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně dobrý jako jednička. V prvním díle mi sice byla asi o trochu sympatičtější ta šikanovaná rodina, ale duo Patrick Wilson / Vera Farmiga si stejně krade film pro sebe. Atmosféra funguje, líbí se mi Wanovo použití dobový hudby v daný době a lekačky fungujou (akorát jsem čekal větší finále s Valakem). Kvalitni horor. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na to, že si dal Wan s pokračovaním najlepšej americkej duchariny posledných rokov tak načas, je prekvapivo neprekvapivý. Nováčikov musí jeho famózny štýl ohromiť, je zkrátka o triedu vyššie než všetci strašiaci naokolo, ale kto už ho dobre pozná, pre uspokojenie potrebujete scenáristickú pridanú hodnotu. A tá tu nie je. Presun do Anglicka osviežil, ale priebeh riešenia prípadu Hodgsonových robí v žánrových klišé naopak kroky späť. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Dům, ve kterém se události měly odehrát, leží na adrese 284 Green Street, Enfield. (SidneyP)
  • O manželoch Warrenovcoch existuje aj kniha, ktorej autorom je Gerald Brittle. Jej názov je "The Demonologist" a pochádza z roku 1980. Autor pak zažaloval tvorcov hororu a žiadal od nich 900 miliónov amerických dolárov. Tvrdil, že exkluzívnu dohodu s manželmi mal iba on a nikto iný. Už len to, že vznikol film V zajatí démonov (2013) a následne aj toto pokračovanie sa mu zdálo poburujúce. Rovnaký problém sa týkal aj hororu Annabelle (2014). (CharLeS41)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama