Reklama

Reklama

Baeknyeonui shinboo

(seriál)
  • Jižní Korea 백년의 신부 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Rodinu Choi již po celé generace provází hrozná kletba. První manželka nejstaršího syna vždy zemře. A nyní se schyluje k další svatbě. Choi Kang Ju, dědic jedné z nejbohatších společností Taeyang Corporation, se má brzy oženit s Jang Yi Kyung. Jedná se o domluvený sňatek, a tak se i Kang Ju k Yi Kyung chová. Jednoho dne její nevlastní bratr Jang Yi Hyun potká dívku Na Doo Rim, která vypadá úplně stejně jako ona, a proto když Yi Kyung uteče z domova, rozhodne se společně s matkou Doo Rim přesvědčit, aby jim pomohla a před všemi předstírala, že je Yi Kyung, dokud pravou nenajdou. Přestože dívky vypadají úplně stejně, povahově jsou pravé opaky a možná i díky tomu dokáže Doo Rim nabourat Kang Juovu drsnou skořápku. (andiek05)

(více)

Recenze (12)

Vavča 

všechny recenze uživatele

K povedenému seriálu nepotřebujete velké hvězdy, ale především kvalitní scénář a dobré herce, schopného režiséra. A tím vším Nevěsta století disponuje. Příběh o kletbě v rodině magnáta, kdy si duch žádá jako oběť první manželku prvorozeného syna je zajímavě vystavěn. Kombinuje zdařile prvky nadpřirozena, klasického dramatu, především však romantické komedie. Bisník Lee Hong-Ki je velmi chladný, ale svůj, časem se změní. Seriál však pro sebe urvala herečka Yang Jin-Sung v dvojroli Na Doo Rim a Jang Yi Kyoung, má skutečně výrazný talent zvládla perfektně obě postavy, které se naprosto liší. (Han Ji Hye bude mít letos tvrdou konkurenci v ceně o nej. herečku.) I zbytek obsazení je solidně sehrán, ničemu nezavazí a podporuje snažení hlavní dvojice. Hlavní hrdinka Na Doo Rim má skutečný talent na vytváření problémových situací a tak nejen ona má co dělat s hašením případných požárů. Korejská nemoc kulhajícího a do jisté míry antiklimatického finiše se projevila i zde (budu na to muset sepsat nějakou studii, má to hlubší kulturní kořeny). Nicméně nijak mi to nezkazilo zážitek ze seriálu, který je na korejské poměry originální, svěží, písňová část OST je ok, ale instrumentální stránka je perfektní a nemám co bych jí vytknul. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Typická ukázka toho, jak Korejci dokážou zvrzat výborný námět. Ze začátku se mi to hodně líbilo, ale postupem času mě nadšení začalo opouštět. No a závěr, to byla tragédie o třech dějstvích. Strašný. Rozuzlení zápletek mě vůbec nebavilo a nebýt tam Hong-gi, tak to snad ani nedokoukám. Navíc mi ani moc nesedla hlavní hrdinka. Ne, že by nehrála dobře, to docela i jo, ale má hlas, který mi - hlavně ve chvílích, kdy křičela - rval uši. Podtrženo, sečteno: v hlavě mi to určitě zůstane, ale jestli si to ještě někdy pustím, to v téhle chvíli říct nemůžu. ()

Reklama

vett 

všechny recenze uživatele

Tak chtěla jsem komedii a dostala jsem absurditu a kotel nelogičností - od zápletky (no MĚLO mě to varovat, ale já vážně doufala v komedii) přes jednání postav (hlavní hrdinové se loučili aspoň na pětkrát, to už nemůže přece připadat romantické ani korejcům!!) až po příšerný sterilní závěr (nejdřív takové drámo a pak je najednou vše ok??). Na tři hvězdy to nakonec zachraňuje pár povedených dílů vprostřed, velmi se snažící hlavní hrdinka (ikdyž do první ligy korejských hereček má teda podle mě ještě dost daleko) a samozřejmě Lee Hong Ki, u kterého si teda na rozdíl od jiných nejsem tak jistá, jestli vážně hrát umí, ale v jeho případě mi stačí jenom to když mluví - zavřít oči a poslouchat (ten jeho chraplák já vážně můžu). A navíc se zase tak moc nebrečelo, takže se zavřenýma očima ty tři teda dám. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Koniec bol trocha rozvláčny, ale inak bol dej veľmi milý. Páči sa mi, keď je OST naspievané priamo hercami, takže sa mi veľmi páčila pieseň Words I Couldn’t Say Yet, ktorú naspieval Lee Hong-Gi,  jeho chrapliak je nezameniteľný. Doteraz som ho videla hrať skôr bláznivejšie roly - Modern farmer, Minami shineo, tu pôsobil vyzretejšie...  a Yang Jin-seong hrala dvoj-rolu tak dobre, že ste občas zabudli, že je to tá istá herečka. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Ono je to vlastně celé strašně miloučké a pěkňoučké, herecké výkony, zvraty a tak... líbilo se mi to, jen ten konec byl tak strašně "dojebanej", že bohužel musím hodnotit 3*. Ale jsou to slušné 3* a bez výčitek doporučím ke zhlédnutí.) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení seriálu odstartovalo devátého prosince roku 2013 na pětapadesát tisícovém jihokorejském ostrově Namhaedo, ve městě Namhae. Jen ale sedm dní na to, tzn. šestnáctého prosince, po společné večeři celého natáčecího týmu, se představiteli hlavní mužské role Kang-joo Choi, herci Hong-gi Lee, povedlo na zledovatělé vozovce upadnout a nešťastnou náhodou si vykloubit rameno, jež doprovázely pohmožděniny v obličeji. Po okamžité hospitalizaci byl herec po dobu šesti týdnů v domácí péči. Natáčení tak bylo po tuto dobu optimalizováno hercově indispozici. K natáčení se herec vrátil až desátého ledna následujícího roku. (Conspi)

Reklama

Reklama