Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderné spracovanie mýtu o Orfeovi, ktorý príde do podsvetia za milovanou Eurydikou. (dyfur)

Recenze (3)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří, aneb Jak si nechat totálně zhnusit cca 2 hodiny volného času. Takže: Na tenhle film jsem se kdysi vypravil do kina jen proto, že jsem zrovna neměl co dělat a taky proto, že byl jako jedna z hlavních osob zde vystupujících uveden Jean Marais. Během projekce však mé zklamání, co zklamání, zděšení, ba přímo panika nabyla takřka apokalyptických rozměrů. To, co si tvůrci dovolili prezentovat diváctvu a (světe, div se) troufli si to nazývat filmem, to byla ta největší snůška kravin, zhovadilostí a debilit, co jsem kdy ve filmu viděl. Jean Marais tam sice hrál, a docela významnou roli, naštěstí pro něj ale méně časově rozsáhlou, což jej zachránilo před mým trvalým zatracením. Ostatní "herci", ale i tvůrci už to štěstí neměli, takže když jsem je po půl roce konečně přestal proklínat a posílat do horoucích pekel, raději jsem jejich jména "vydeletoval" z paměti. Abych se přiznal, už si vlastně ani moc nepamatuju, o čem to bylo, ale v tomhle případě je to docela dobře, neboť by mě i po letech vzpomínky na "Parking" mohly budit ze spaní a já bych pak už vzteky nemusel usnout. Čili, jestliže někdo z vás spatří někde na videu, v televizi, či v odpadkovém koši "cosi" s originálním názvem Parking (neudržel jsem ani český název, ale bylo to něco o Orfeovi) a bude tam uveden jako herec Marais, tak ať se tomu dotyčný vyhne veeeeeelkýýýýýým obloukem. A kdyby snad onen nešťastník (bože ochraňuj) koutkem oka zahlédl byť jen kousek z toho filmu a podařilo se mu přežít, tak ať poté zdroj neštěstí (CD, DVD, kazetu, filmový kotouč) zakope alespoň 5 metrů pod zem a dotyčné místo ohraničí nějakými zábranami s cedulemi "Skládka jaderného odpadu" nebo tak nějak. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Moderná parafráza na príbeh lásky Eurydiky a Orfea ma príliš nenadchla... To som veľmi mierny... v tejto spleti romantiky, horroru a muzikálu sa ťažko vyznať a v žiadnom prípade to nezachraňuje ani Jean Marais v úlohe Háda. Vlastne si myslím, že vzal túto úlohu len preto, že film je venovaný jeho bývalému osobnému priateľovi Jeanovi Cocteauovi. ()

Kria odpad!

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli to už už vypadalo, že je konec, a všichni diváci si oddechli. Pak začala skutečně poslední píseň a publikum jako jeden muž zavylo zklamáním. ()

Reklama

Reklama