Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kylie Winters (Alysa King) se po ne úplně vydařeném večírku stává terčem nevybíravé šikany svých spolužáků. A navíc jí její matka domluví na Halloweenský večer hlídání dvou malých dětí. Alysa z toho nadšená není, ale bere to jako šanci uniknout urážkám a šikaně. Sympaticky vyhlížející pár provede Alysu svým obrovským domem a odjíždí na večírek. Alysa zůstává v domě sama jen s dvěma dětmi, když v tom zazvoní na dveře koledníci. Nastává hra na kočku a myš, kde jak si Alysa brzo uvědomí, právě ona je tou myší. (TheDon)

(více)

Recenze (20)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hádejte, čím se Berkshire County nějak pozitivně a zajímavě liší od kvanta jiných home invasion trhillerů a hororů posledních let? Správně, ničím. Před lety by tento výkon asi stačil na průměr, v současnosti musí být hodnocení přísnější. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Amatérské herecké výkony, spoustu trapných situací, jako např. když se spolužákem ze školy sedí v autě, v okolí řádí zabiják s prasečí hlavou a oni se baví o kuřbě a o řediteli školy... Taky jsem nepostřehl, (ale možná jsem u toho zaspal), proč ty lidi vůbec chytali? A co policie? Policajt řekl, že v dodávce je spoustu mrtvých těl a nic se nedělo? Že by to byla česká policie? :-) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

To, že sa na tému babysitterka + deti + prázdny dom dá ešte aj v dnešnej dobe natočiť kvalitný horor dokázal už minuloročný "Mischief Night". A tento rok sa, mimo iných samozrejme, o svoj kus úspechu v tejto oblasti pokúša "Berkshire County". Zo začiatku mi síce trochu pripomínal nedávnu trapárnu "Some Kind of Hate", onedlho sa to však začalo poberať smerom lepším a predviedlo sa vcelku napínavé halloweenske home invasion. Slušne natočené, so sympatickou hlavnou hrdinkou a s dávkou fajn atmosféry. Samozrejme to nie je nič originálne, ale pri takejto téme to ani nečakám, takže sa sťažovať nemusím. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom ako je Kylie zosmiešnená "domácim" videom, pri ktorom je zachytená ako robí oral jednému z rovesníkov, prichádza ďalšia rána v podobe šikany od spolužiakov. Aby toho nebolo málo, na Halloween nebude s partiou kamarátov niekde v podniku zapíjať žiaľ, ale robiť pestúnsku dvom malým deťom u miestneho zbohatlíka, ktorého vila sídli mimo mestskú civilizáciu. Všetko prebieha podľa plánu až kým sa neozveš zvonček a k dverám domu neprichádza prvá skupinka koledníkov. Títo sú však úplne iní na akých je Kylie pôvodne zvyknutá. Warning: komentár obsahuje "boilery". Nechápem načo zastierala tie biele, priesvitné záclony. Ak mi to náhodou bude niekto vedieť vysvetliť, prosím napíšte mi správu, ďakujem. Keby ste sedeli v aute a mohli sa tak definitívne dostať do bezpečia, prípadne zavolať pomoc (2 krát!), vrátili by ste sa? Klobúk dolu pred tou roštenkou. No a čo by to bol za film, keby sa neobjavili dvaja dementi v uniformách, pričom by nepreukázali svoju vysokú škálu inteligencie. Zásadne pravidlo pri kontrole veľkého objektu je aké? Kurva nerozdeliť sa! Ne-ro-zde-liť! Záver bol pre mňa z kategórie "WTF", ale čo narobíme (možno mi niečo ušlo). Napriek negatívám, poctivo budovaná atmosféra miestami naozaj nebola zlá. Keď k tomu pridáme pomerne slušný hudobný doprovod či zopár gore záberov, nevyšlo toto primitívne béčko zas tak zle. Inak, kľudne by sme ho mohli prirovnať k šprcgume. Tiež je na jedno použitie, ako tento snímok na jedno vzhliadnutie - 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Paradoxne úvod so šikanou spolužiačky a tým videom sa mi páčil viac ako samotné home invasion, ktorému chýbalo napätie, gore a hlavne racionálne jednanie postáv. Niektoré momenty boli v tomto smere vážne postavené na hlavu, vrátane záveru, ktorý mi prišiel ako nasilu vystrihnutá a nalepená klišé hororová schéma z dôvodu len aby sme to už preboha nejako zakončili. Oceňujem ale snahu o budovanie atmosféry a pár vydarenejších scén, ktorých tu žiaľ ale nie je veľa. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Srát na low budget, srát na amatérský výkony "herců", srát na totální neoriginalitu, srát na nelogičnosti a chování postav (kdo byli ti záporáci a proč šli zrovna po téhle holce?). Ale když už máte ve filmu všechny výše psané záležitosti, tak to kurde musíte natočit se stoprocentním nadšením a zanícením pro 'Home Invasion'! A ne, že vám váš tatíček dá jistej budget a vy, poté co jste právě dopozerali The Purge nebo The Collector, zavoláte svým ajfounem svým kámošům hipsterům a rozhodnete se natočit svůj vlastní horor- aspoň takhle to na mě působilo. Ale jelikož jsem ve své "hororové kariéře" viděl i mnohem horší kousky (jakože mnohem mnohem horší) a jelikož mám pro žánr home invasion jistou slabost, jebnu tomu dvě hvězdy a zkusím se na to do zítřka zapomenout... chachá, joke, už teď nevím, o čem že to vlastně bylo, che. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek tohoto příběhu působí spíše jako bychom sledovali nějakou teen komedii. Hlavní hrdinka se stane terčem posměchu díky rafinovaně natočenému videu, které uvidí kromě spolužáků i vedení školy a spousta známých. Inu alespoň si trochu užila, ale nyní na ní čeká poněkud drsnější zábava. Přeneseme se na honosné sídlo, kde bude muset hlídat dva malé fakany a naštěstí seznamování s nimi, zabere jen krátkou chvíli. Poté padne tma a ta pravá halloweenský noc může začít. S jejím příchodem se na prahu dveří objeví koledník v prasečí masce, doprovázený dvojicí dospělých.   Masky nebyly sice nic extra a dost dlouho sledujeme počínající paniku a schovávání se po domě, ale potom nabere tento home invasion ten správný směr. Atmosféra začne houstnout, dojde i na nějaké to násilí, jenže i tak mi přišlo, se se režisérka tohoto filmu držela na můj vkus až moc při zemi. Filmů na podobné téma existuje již celá řada a kromě psychologické stránky je potřeba u nich dbát i na slušnou porci násilí a to se tu konalo ve větší míře až v samotném závěru filmu. Jenom pohledná hlavní hrdinka to totiž zachránit nedokáže. Přesto si ale tento kanadský kousek odnesl několik ocenění a nominací na nejrůznějších hororových festivalech.    Objeví se tu ale i několik momentů, při kterých dostala logika (hlavně v chování a rozhodování se) poněkud na frak. Ale na to už jsem si u podobných filmů zvykl. Nebudeme si nic nalhávat, originalitou to tu zrovna nehýřilo. I tak si ale myslím, že Berkshire County dokázalo nabídnout průměrnou podívanou a vyložená katastrofa to nebyla. Trochu zamrzí, že se více nedovíme o důvodech oněch prasečích útočníků, ale nejrůznější sérioví vrazi a psychopati dost často nejednají podle žádného vzorce – prostě je jen baví zabíjet a působit bolest. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo, když ono schéma chůva-děti-psychopat(i) dobývající se do baráku nedává příliš prostoru pro nějakou inovaci. Berkshire County je naprosto tuctový thriller, který má sice poměrně sympatickou hlavní hrdinku, ale ani ta není důvodem pro to, že film vůbec existuje. V závěru se tvůrci sice pokusili o nějakou nástavbu, ale ani tou to nijak nevylepšili. Čistokrevná zbytečnost. 30% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Hafo sympatickej home invasion s trošičku teenage BJ předehrou. Příjemná Alysa King jde hlídat dětičky po ne úplně vydařeným večírku. Barák velkej jako Hluboká , Halloweenskej večer přede dveřmi a s ním tři prasátka, který chtějí pár lízatek do svýho košíčku. Nebo ne? Vypadá to, že mají spíš zálusk na dětičky a chůvičku by vzaly taky. Ale ta s nimi rozhodně odjet nehodlá, tak dostává píchaneček do bříška a....to už bych prozradil moc :) 75% P.s: Tři prasátka Tě nenechají utéct.... ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Toľko slasherov o zabijakoch v maskách tu ešte nebolo a to,aby jeden nebol ako druhý závisí od mnoha detailoch zakomponovaných v snímke.Konkrétne v tomto slashery by som chcela vypichnúť dobrú hudbu,hodiace sa priestory rozsiahleho sídla boháčov a vydarené masky,avšak opäť,nie je to nič čo tu ešte nebolo..Z tej horšej strany mince,aby takýto druh u mňa prešiel mu chýba zopár vydarených gore efektov,ako už tradične tu nesmie chýbať nelogické chovanie postáv, a (ne)vypointovaný záver to tiež nezachránil.Sivý priemer. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Možno trochu nadhodnocujem, ale čert to ber, raz za čas si to dovoliť môžem. Hlavne keď sa po dlhej dobe konečné objaví prírastok do jedného z mojich obľúbených hororových subžánrov, "HOME INVASION". Berkshire County je hlavne po remeselnej a technickej stránke veľmi zručne natočený horor. Páčila sa mi či už kamera, hudba, prevedenie, ale hlavne moderne prerobený interiér starobilého sídla (takýto "domček" by som bral). Áno, námet je už stará známa premisa a veľakrát obohraná pesnička. Ale fungujúca. Gore je tu len skromne a báť sa divák tiež zrejme nebude. No starostlivo budovaná atmosféra, výborné masky a tak troch "What´s Up Bro?" koniec, to sú klady za ktoré trochu nadhodnotiť môžem. Na poli home invasion skutočne nič nové nečakajte. Avšak na jedno použitie je to fungujúci filmík, ktorý nenudí a nemá hluché miesta. Samozrejme našlo by sa tu aj veľa negatív, ktoré by som mohol vypichnúť, ale myslím, že nie je potreba. Na to sa určite nájde mnoho iných... U mňa good a odporúčam. Slabšie 4* a 70 %!! ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná amatéřina o ničem, prasáci tam 90% času akorát choděj kolem. Nudný, nezajímavý, neoriginální. To jak ke konci hlavní hrdinka přechčije jednoho ze zabijáků vzadu v dodávce, za to by se nestyděl ani Sam Fisher ze Splinter Cell. Paradoxně v poslední minutě začne mnohem lepší film :) ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Možná se tu našlo pár momentů, které byly trošku mimo hlavně od Alysy King. Nemůžu si ale odepřít tu atmosféru uvnitř domu, kde se snaží všichni potichu schovat... to napětí, jestli se zrovna otočí a najde je.. jsem si opravdu užíval. Dočkáme se i trochy krve což určitě není k zahození. Naprostá spokojenost s Home Invasion. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemné osvieženie v záplave found footage, digitálnych žralokoch a bezduchých zombie inváziach. Už počiatočná jazda cestami Berkshire County doprevádzaná hudbou ako vystrihnutou z Halloweenu nesie v sebe niečo znepokojujúce a zároveň vyzývajúce k zhliadnutiu tohoto filmu o troch prasiatkach natočenom z dosť netradičného uhla pohľadu. Halloween prepletený s kúskami ako Strangers nie je určite ničím originálnym, ale aj tak je to pre milovníkov Home Invasion jedna z tých lepších možnosti byť chytený do pasce v (takmer) vlastnom príbytku. Pri jeho sledovaní by človeka ani len nenapadlo, že pre režisérku Audrey Cummings je toto jej filmový debut, príbeh je totiž svižne natočený, má spád, využíva ľakačky a v rámci podvyživeného rozpočtu využíva všetko to, čo využiť môže, predovšetkým priestory super rezidencie. Navyše, titulná hrdinka Kylie (Alysa King) je ako dievča, ktorá má fakt blbé obdobie a práve sa rozhodlo nebyť pre všetkých len fackovacím panákom a čeliť svojmu osudu, pre diváka dostatočne sympatická na to, aby jej držal prsty a strachoval sa o ňu. Mám taký pocit, že Berkshire County ešte nepovedalo posledné slovo... ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Michael Myers se oženil, má dítě, a s dodávkou vyrazil na Svátek všech svatých s celou rodinkou v prasečích maskách vyvraždit nějaký americký zapadákov. Narazil přitom na barák, kde jedna zamindrákovaná rozkuřovačka hlídá dvě děti. Nízkorozpočtový home invasion horor není úplně blbý a zejména první chvíle akce dokáží docela vyděsit, lidi ve zvířecích maskách jsou holt sázka na jistotu. Škoda, že se tvůrci vykašlali na logiku (přivolání policie versus přesměrovaný hovor např.) a taky na nějaký lepší závěr. Superdebilní konec tenhle film dost sráží. ()

Ayax odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film nedáva žiaden zmysel. Ale absolútne. Najprv fajka natočená na video, potom nejaké prasce, potom zabijú toho, čo to na točil, potom ju nejaká lesba naháňa. Skĺbenie žiadne, a herecký výkon hrdinky á la Nota Bene predavač... Toto je úplná, ale úplná sra*ka... Nestojí ani za zmienku... ()

Shay 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době slasher, který stál za to. :) Atmosféra skvělá a napětí pořád stoupalo a stále se něco dělo. Ano, jako ostatní vyvražďovačky je to klišé, ale tohle mě vážně bavilo a klidně bych se podívala znovu. Jsem moc spokojená s takovými filmy. ()

Reklama

Reklama