Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi klany Jonezawa a Aikawa vládne již dlouholetý sport na život a na smrt. Zatímco Jonezawové milují psy, Aikawové preferují kočky. A právě to je také příčina veškeré přetrvávající nenávisti. Při jedné z oslav totiž kdysi došlo k potyčce, při které kočka poškrábala psa, což rozpoutalo takzvaný „Rok války mezi psy a kočkami", během níž došlo k trvalému rozdělení města mezi oba klany. V poslední době však rod Aikawa omezuje obchody svého protivníka, a tak se zástupce Jonezawů rozhodne jednat. V herně si povšimne osamělého rónina – potulného samuraje bez pána – o němž se šeptá, že zabil již stovky nepřátel. Jeho jméno je Kjútaró. A právě Kjútaró se má stát nástrojem pomsty. Je najat, aby za 5 zlatých zavraždil bílou kočičku Tamanodžo, jež patří hlavě klanu Aikawa a má se stát budoucí nevěstou kocoura nového městského soudce. (EMIA)

(více)

Recenze (2)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem na tohle do té Lucerny neměl tehdy energii vyrazit, krutě bych toho litoval, oproti tomu Půjčovna koček byla fajn. Tady se kočičího kouzla příliš nedočkáme a film jako takový vůbec nefunguje. Základním kámenem úrazu je přílišná snaha natočit to víceméně jako parodii - kdyby se to pojalo klasickým komediálním stylem, asi by to bylo zábavnější a sledovatelnější, takhle fakt ne. 45% ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Čekal jsem totiž pokračování příběhu o Kjútaroovi a Tamanodžo a dostal jsem jejich jiný a přesto hodně podobný příběh (nebudu zde spoilerovat). Některé scény proto na mě působily dost recyklovaně. I tak se pohybujeme ve stejném prostředí, jen vedlejší postavy jsou jiné (škoda). Nakonec se ale příběh dostane na vlastní kolej a konec to vše hezky uzavře. Ale i tak se nemohu ubránit pocitu, že tomu něco chybělo.*** Hodnotím sice stejně jako seriál 3*, ale je to s hodně odřenýma ušima a díky druhé půlce filmu, která hrany jistého zklamání obrousila. (7/10) ()

Reklama

Reklama