Reklama

Reklama

Když je manažer rizikového milionářského investičního fondu James King (Will Ferrell) dopaden za podvod a má jít sedět do San Quentinu, dá mu soudce 30 dnů, aby si mohl dát do pořádku své záležitosti. Zoufalý James se obrátí na Darnella Lewise (Kevin Hart), aby ho připravil na život za mřížemi. Ale navzdory Jamesovu názoru na motorkáře, Darnell je tvrdě pracující živnostník, který nikdy nedostal ani pokutu za špatné parkování, natož aby byl kdy ve vězení. Oba muži společně dělají všechno, aby se z Jamese stal „tvrďák", a během této přípravy zjišťují, jak se v mnoha věcech mýlili - včetně názoru jeden na druhého. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (216)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Klasicky přehrávající Ferrell a sprostý Hart, kterým to z nějakého záhadného důvodu sedlo. Gag, kdy sehrávají scénku tří vězňů mě poslal do kolen. Bavil jsem se. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart a Will Ferrell jsou docela dobrá dvojka. Popravdě se mi dlouho nestalo, abych ze dvojky, kde jeden je bílej a druhej je černej, měl takovou radost, jako právě tady. Sice to občas bylo bláznivý až moc, což se právě u těhlech dvou blbců dá čekat, ale na druhou stranu to splnilo moje očekávání a i když tam bylo pár slabších scén, celkově vzato jsem se u Zocelovací kúry suprově pobavil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $90,411,453Tržby Celosvetovo $106,511,453Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,265,136 //počet predaných kusov 229,990Tržby za predaj DVD v USA $10,379,909 //počet predaných kusov 628,220║ ono to ani nemá zlý námet na komédiu, len má to prašteného Willa Ferrella, ktorý to poserie hneď na začiatku svojou neomalenou tlamou, keď sa snaží zabávať svojimi podprahovými gagmi, ktoré splnia účel len v rámci otravnosti alebo znechutenia, nie zábavnosti, po samoúčelnej prvej tretine to začne čosi mať do seba a dokáže to sem tam aj dobre pobaviť /45%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Etan Cohen se asi zbláznil, fakt by ho neměli pouštět do studia bez dohledu. Zkusil si jako debut střihnout buranskou komedii. No, povedla se mu... Nacistický kozy ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,212 // Otvárací Víkend v USA: $33,803,253 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na pobavení avšak bez vyšších ambicí. Dvojice Ferell a Hart jsou skvělí, gagy taky slušné, pár krát jsem se zasmál i nahlas, ale ke konci filmu však dochází lehce dech, takže nakonec pouze silné tři. Letos jednoznačně jeden z těch lepších matrošů. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád Willa Ferrella, najjemnejšieho, najnežnejšieho a pritom najbrutálnejšieho člena Frat Packu. Je to proste maniak! Ale maniak s dobrým srdcom. Preto je smutné, že sa niekedy drží bokom. Občas je až nepochopiteľne krotký, obyčajný a nevýrazný. Zavraždil tým už viacero filmov. Vrátane tohto obávam sa. Hart je ešte otravnejší, ako Chris Tucker a scenár je jedno obrovské, zastarané klišé (hádajte, kto stojí za celým finančným podvodom). Pritom zápletka o prípravách na odchod do basy super, dala sa z nej vytrieskať filmová séria. Zostalo však pri jednom filme a už to je o jeden viac, ako bolo nutné. Smiať sa pravdepodobne nebudete. Ani potenciálne vtipné scény (rasistický gang, nôž v hlave) nie sú vtipné. Občas je to dokonca trápne; asi ako keď expert na zábavu rozpráva vtip skupinke ľudí, kde nikto nemá ANI MILIMETER zmyslu pre humor. Uškrnul som sa tuším len raz (opica). Ale čo sa týka blowjobu na záchode... ehm! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takže natvrdlej běloch (Ferrell) a ukecanej černoch (Hart), tohle byl pro mě komediální dream team a celkem jsem se pobavil, ale čekal to přeci jen větší, taky ještě pořád nadšený z THE INTERVIEW... Říkám si, co bych tu zmínil za scénu jaká mě fakt dostala, ale nevybavím si. Ale kdo má rád tyhle nasprostlý, hloupý, ale stejně tak milý americký komedie, nebude mít s GET HARD problém. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud budu někdy odsouzen na základě falešného obvinění k výkonu trestu odnětí svobody, tak uteču do Berouna, protože tam mne nikdo nebude hledat a v přestrojení za Leoše Mareše tam budu svádět místní slečny. Pan King je však Američan, který věří v systém a do vězení hodlá nastoupit i přes svou nevinu. Za to mu gratuluji a musím uznat, že jeho příprava na pobyt za mřížemi v sobě nějakou tu zábavu měla. Většinou ji tedy obstarával Darnell, který si dosud nepoznanou roli zkušeného kriminálníka skutečně užíval, ale snaha zhýčkaného bankéře vypadat tvrďácky taky měla své světlé chvilky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů má na čsfd tradičně jenom "modrý" hodnocení, ale já mám tyhle buranský komedie s Willem Ferrellem rád a vždycky se u toho zasměju. Jestli toužíte po inteligentním humoru, tak to musíte zkusit někde jinde. To tady opravdu nenajdete. 75% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Opravdu si někdo z řad "odborníků" zdejší databáze může splést Ethana Coena s Etanem Cohenem? Evidentně ano. Neskutečné... Už teď blábol roku 2015. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Klasické ferrellovky nikdy nebyly o kdovíjak promyšleném příbehu, dílčí zápletky a motivy, zjednodušeně řečeno, spíše generovaly situace, kde hlavní protagonista (obvykle postava nesmírně sebevědomého, ale zároveň dost hloupého a natvrdlého jedince) vrší jeden bizarní gag hraničící s mírou únosnosti za druhým, tím strhává pozornost sám na sebe jako herce a narušuje tak vyprávění, které divák do té doby stejně vnímal jako druhotné. V Zocelovací kůře, lehké variaci na Záměnu z roku 1983, nicméně Ferrellovy gagy nejsou natolik dominantní a není dominantní ani samotný Ferrell (Hart se mu vyrovná, v některých momentech ho dokonce přehrává). Divák se tak může více soustředit na příběh a ten je samozřejmě až příliš prostý na to, aby se to pozitivně odrazilo v celkovém přijetí, resp. hodnocení filmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čokoláda musí do měsíce připravit Majonézu na to, aby ji v lochu hluboko nezatlačili čokoládu a neměla pusu plnou majonézy.. Potenciál Vykoupení z věznice San Quentin se mi zdál ne úplně využitý, ale co vím jistě je to, že Ferrell je exhibicionistický psychopat a já jej za to začínám respektovat. Tentokrát ukázal svou giboní hruď už ve druhé minutě a chvíli na to i svou druhou, hezčí tvář.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem to neplánoval vidět, ale skutečně jsem se několikrát opravdu od srdce zasmál. Podobné žánrovky v US letí, k nám se ani nedostanou do kin. Ano, v době Žabovřesek by na ně asi nikdo nešel, ale stejně je to škoda. Willa Ferrella jsem se zájmem sledoval vždy, Kevin Hart u mě byl vždycky druhořadý pidiřvík, co trousí hlášky a překvapilo mě, že se nyní těší takové oblibě a co víc, táhne diváky do kin. A proč ne, pokud přistoupíme na tento styl humoru (který na tom ještě není tak špatně, opravdu znám i horší), tak se člověk bude bavit. PS : Palec nahorů za Alison Brie...70% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když na vás někdo hodí odpovědnost za rozkrádačku investičního fondu, je to průser. Když si ale za to máte jít sednout na 10 let do basy, budete mít určitě chuť si to hodit rovnou. Ale ne tak Will Ferrell. Ten chce být ready na všechno, co ho může v báni potkat, a tak podstoupí třicetidenní kulervoucí výcvik za pomoci jednoho ze svých bývalých zaměstnanců, který je černoch a mohl by něco vědět o tom, jak to zy mřížemi chodí... V podstatě hodně jednoduchá zápletka, která není nová ani originální. Vlastně tenhle film je taková lehká jednohubka, která se dá v klidu skouknout na první dobrou, aniž by zanechala nějaký výraznější dojem. Ale zase je to dost zajímavé na to, aby to člověka nenudilo a občas se i nějakému fórku nebo scénce zasmál. Ale jinak je to bohužel absolutně průměrná tuctovka, která se z mozkovny vypaří stejně rychle, jako se do ní dostala a nakonec zbude jen matné povědomí, že jsem někdy něco takového viděl. A i proto hodnotím podprůměrnými dvěma hvězdami. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zamrzí jak tohle mohla být luxusní komedie. Kdyby z každého filmu Will vytáhnoul svou nejlepší scénku a dohromady to spojil v jeden film, výsledek by musel být hodnocení 11 z 10. Škoda. Prvních 30 minut absolutně mimo. Nejvíce mě dostalo jak jde Will schválně provokovat trojici namakaných borců a ukazuje na ně fakáče. Namísto toho návštěva Nácků měla potenciál neskutečný, ale výsledek 0. Podobně jako u Sousedů probleskují skvělé skeče a spousta hluchého místa. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella mám pre jeho šialený humor rád, v tomto prípade však ide o slabší snímok. Niežeby sa tu nedalo nasmiať, to nie, dokonca sa tu nájdu aj typické Ferrellove gagy hraničiace až s nechutnosťou, scenár ma však nedokázal bližšie zaujať. Až príliš stereotypné a nudné. Čistý priemer. 60/100 ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zlatý stred. Buď som sa nudila alebo som sa smiala. Dosť sa čudujem, že tento film sa tiež akoby snažil zahrať na city. Ale na mňa to rozhodne nefunguje. Navyše až tak originálny nápad to nebol a už s niečím podobným som sa stretla. ()

Související novinky

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Reklama

Reklama