Reklama

Reklama

Burácení

  • USA Rumbling
Trailer 2
Česko / USA, 2015, 87 min

Režie:

Adolf Zika

Scénář:

Adolf Zika

Hudba:

Petr Brant

Hrají:

Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Vladimír Javorský, Martin Stránský, Richard Müller, Jakub Kohák (více)
(další profese)

VOD (1)

Celovečerní hraný film Burácení je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak když ani po půl hodině nepoznám, že už jsem film viděl, tak je něco špatně. Buď s mojí makovicí, nebo s filmem. Ale příbuzný a známý zatím ještě poznávám, takže se trochu bojím, že "b" je správně. A protože ten zvuj je fakt dojebanej, měním 2* na odpad, jak jsem tu kdysi všem zvukařskejm nedoukům slíbil.

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

brala jsem to i jako dokument a libilo se mi to, jeste, ze se nenechavam ovlivnit jinymi :-)

naopak ..cim vic do toho nekteri jdou, tim vic se v tom hnipu a to poselstvi tam najdu ..

hledal tu vubec nekdo nejaky to poselstvi?? :-)

co nam tim chtel basnik rici?? :-)

tim nechci rozvinout diskuzi, jsem tu malokdy .. 

na konci jsem si poplakala .. zivot proste pise romany .. a podle me je soucasti Lasky i bolest ..

a myslim si, ze i tu ji bylo dost .. ale tak to proste chodi ..

co lidi zije jako v raji a jednoho dne se vzbudi .. a zjistej, ze to byla iluze a ze jsou vlastne v pekle ..

 

cus ;-)

Peklop

Peklop (hodnocení, recenze)

Kde byla ta sochařská komunita, o které píše distributor? A co se sakra stalo s tím debilem z motorkářského srazu? To mu jako bude střídavě šukat ženu s tou slovenskou? A autíčko dá jejímu synovi, nebo svému? Nebo jsou jeho voba, ty seznámí. Šváb zabije Vice manžela i Chantal a Hajíček bude mít obě ženské do trojky na motorkářském srazu? Vlastně do čtyřky, ještě zbude ta bitá blbka od Švába. Ale o tu se může postarat Doktor Ordinace.

Peklop

Peklop (hodnocení, recenze)

To bylo fakt velké WTF. Chvílemi to bylo jak od Magnuska. Kus příšerně natočený, kus šel. Divná kamera, divně ozvučený. Chvílemi drama, chvílemi pokus o romantiku jako čurák. Divný dialogy.  Ještě, že jsem za to jako promítač nemusel platit. Chudáci motorkáři v kině.

TomasTT

TomasTT (hodnocení, recenze)

Hawaj

Myslím ze se to používá naprosto bežně. Ale muze to byt regionální. Já ten termín znám tak 15 let a z mého okolí to používali všichni úplně bežně. Stačí zadat "Harley stavba" do google a vychrli to stovky stránek - i firmy takhle popisuji co dělají Třeba z webu properform: ...V této době uzrál v PPRF vlastní názor na individuální stavby a ten se vždy podařilo zájemcům o stavbu vysvětlit. Není takové umění postavit "Show bike" z extravagantních dílů, divoký nápadný design atd….

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Aha takže stačí říct termín custom a každý mu by hned bylo jasno. Stavba to opravdu slyším poprvé. :)

na příspěvěk reagoval TomasTT

TomasTT

TomasTT (hodnocení, recenze)

Hawaj

Pardon, mel jsem to napsat jinak... Motorky se nemusí kupovat jen od prodejců kteří prodávají sériové nebo nějak doplněné sériové stroje. Motorka jde také "postavit" - úplně od základu - svari se rám, do nej se posadi nějaký pěkný motor, vyrobí se nádrž atd. Všechno se dá koupit jako stavebnice a nebo se spousta dílu vyrábí. Každopádně výsledkem je "stavba", pokud je základem nějaká sériová motorka s jen se zásadně předěláva, tak je to "přestavba". No a kdyz je v tom motor Harley Davidson, (H-D) je to proste "HD stavba". Kdyby to byl třeba scrambler z Triumphu, tak to bude "Triumph stavba". Anglicky se ty stavěné nebo představované motorky jmenuji "custom" Muze byt takhle? ;)

TomasTT

TomasTT (hodnocení, recenze)

Jeste doplním jedno další pozitivum - nevšiml jsem si, ze by tam byla někde informace ze film vznikl za podpory nějakého státního fondu. Takže to je naprosto OK - producent sehnal peníze a natočili za ne co chtěli a je to jejich věc. To je fajn. V titulcích jsem si nevšiml kdo dělal postprodukci ale zato tam byl obři titulek jaké díly byly použité na stavbu té motorky - od koho byl karburátor a převodovka atd. V žádném filmu nikdy nikde jsem něco takového neviděl. Ale protože mám pocit ze Custom Chrome byl uvedeny v titulcích, tak to asi byla součást produkt placementu. Stejně jako ze auta i jejich modely jsou Landrover Defender apod. Ale proč ne, na film jako takový to nemá už moc vliv.

TomasTT

TomasTT (hodnocení, recenze)

No před chvíli jsem se vrátil z předpremiéry na Smichove.. tak jsem jeste plný dojmu. ;) Asi takhle - příběh by asi vyšel tak na bakalarskou povídku, nějaký krátký film. Udělat z toho celovečerní film byl nesmysl. Scény extrémně dloooouhe, nekonečně záběry na to samé. Detaily zarostlé tváře hlavního hrdiny... nekonečna nuda. Pak rychla vložka ve stylu zacatku filmu "Studeny jako kamen" ze srazu (ale v českých reáliích naprosto nereálné - samé HD stavby, všichni jezdí bez helmy, za jízdy kouři doutníky... Ale dobra hudba. OK. Pak zase nekonečna nuda. Road movie? HaHa. Biker zastaví na polní cestě, lehne si vedle motorky a rozděla oheň. V typicky české krajině kde chybí jen aby za nim po řepkovém poli jezdil traktor a stříkal mocuvku. Tak dal - cameo R. Müllera. Zase nataženy donekonečna. Ale prozložené vtipným Kohakem. To byl asi ten prvek road movie. Pak scéna ve slovenském divadle (jeste předním nezbytný product placement lékárny dr max). Ultra mega nekonečna scéna na jevišti divadla. Odskočil jsem si na wc, vyřídil pr mailu a popovídal s par diváky co se rozhodli z projekce utéct. Vratim se a - t scéna pořad jeste pokračovala. No nevím... autor si chtěl postavit stavbicku a natočit s ni film. A asi se pobavit s kamarády a natočit to jako hustej sraz. Skoro jako v hell ride - ale po Česku (místo stovky polonahých slapek jen jedna, místo drog plechovky s pivem a reálie českého hajzliku... Hudba perfektní, zvuk taky, kamera vlastně taky - kameraman asi nemohl za to co chtěl režisér. Technicky to cele bylo OK. Postprodukce taky - bylo to docela pěkné barevný, čekal bych úlet v gradingu aby to jeste víc napodobilo image bezstarostne jízdy ale kdo to dělal, udělal to dobře. Jako celek pro mě max ** za hudbu/zvuk a obsazeni. Kolega to zhodnotil přesně - je to trochu historicky, trosku dramaticky a trosku i eroticky ;)

na příspěvěk reagoval Hawaj

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama