Reklama

Reklama

Burácení

  • USA Rumbling
Trailer 1
Česko / USA, 2015, 87 min

Režie:

Adolf Zika

Scénář:

Adolf Zika

Hudba:

Petr Brant

Hrají:

Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Vladimír Javorský, Martin Stránský, Richard Müller, Jakub Kohák (více)
(další profese)

VOD (1)

Celovečerní hraný film Burácení je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

Martpod 

všechny recenze uživatele

Poslední obětí téhle tragédie bude platící divák. Neskutečně patetický, spousta zbytečných scén, útrpně dlouhá stopáž, úmorně prkenné obsazení. Herci jsou nuceni buď do výrazových scén, byť jim vůbec nesedí a působí křečovitě, nebo do šroubovaných, příšerně vyčpělých dialogů. Scény s Millerem už to jen definitivně zabíjej a zcela nechtěně dohání k zoufalýmu smíchu. Vano jako šmírácký osvětlovač aspoň nezáměrně trochu pobaví. Těch asi šest konců už je jen příslovečnej poslední hřebík do rakve. (Testovací projekce, znova ani za trest) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dialogy neuslyšíte, protože hlasitost je zhruba na 10 % ostatních zvuků (té příšerné hudby, motorů). Na druhou stranu, pokud se s tím smíříte, o nic nepřijdete, protože sledovat Hájíčka hrát a poslouchat jak mluví, máte chuť dát se radši k popelářům. Chantal Poullain by měli zakázat hrát a jestli ne, stěžoval bych si na ambasádě, proč jí ještě nenaučili česky. Jediná slušná scéna je v okamžiku, kdy ten jouda přijde do lékárny, a kamera zabere Vicu. V tu chvíli i dobrá hudba, jinak ale hrůza, a ani pějící Kryštof Michal doprovázející noční jízdu na pole to neohrozí. Hvězda za no name AWESOME na tričku roli, podle všeho nějaké patnáctileté Kristýně Jandové z Prachatic, která odchází z lékárny. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem zase rád za filmy jako je tenhle. Je to jiné, má to nějakej názor, prostě to není mainstream. Osobně mě existence tohoto snímku potěšila. Trochu mi to připomínalo westerny s Eastwoodem, ten to vždycky na konci zabalil, skočil na komoně a uháněl za horizont, zatímco ho sledovali udivené pohledy obyvatel městečka osvobozeného od padouchů. Svoboda nade vše. 70% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré! Myslím, že v našich končinách nevzniklo mnoho filmů o starých křivdách, dobánění minulosti a o nápravě nenapravitelného. Jediné co by se tomu dalo vytknout je malá dynamika, takže to celé působí jako TV film, ale jinak jsem byl spokojen s příběhem i pěkným zvratem v ději, no a samozřejmě s muzikou, kterou miluji. Ta poslední, benzínková scéna to trochu " poameričtila", ale nevadí, svět je malý a o náhody není nouze. Jedna velká hvězda za mého velkého oblíbence Richarda Müllera, jako traktorista je úžasný! ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

244. První zhlédnutá filmová novinka v letošním roce, a hned v několika ohledech překvapující, už jen tím početněji zaplněným promítacím sálem a k tomu při letmém pohledu převážně diváky, kterým měl být příběh a charakter hlavní postavy určitě bližší než mě, cítil jsem se spíše jako strpěný host společnosti lidí, kteří motocykl a jízdu na něm víceméně nadřadili ve svém životě nad cokoliv ostatní a své sdruženi ve společenství podobných je pro ně významným vyznáním odlišnosti nebo jakýmsi potvrzením výjimečnosti, možná právě taková mimořádná účast byla jedním z příkladů jakého si skupinového ztotožnění, vyjádření klanové sounáležitosti, tak význam díla i obecně vnímám, proto zřejmě opět ta výrazná rozpornost hodnocení, je spíše vyjádřením míry sympatií, než odrazem opravdové kvality díla, myslím, že právě to je tím zásadním problémem, teď, s odstupem, si uvědomuji, že je to dílo spíše pro diváka s jinými nároky, ale určitě to není dílo, které si oprávněně zaslouží tak silné odsouzení, že bylo spíše velmi odvážným a tedy i obdivuhodným filmařským počinem, který časem ještě zřejmě přehodnotím. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Námět byl původně zamýšlen jako dokumentární film. (jenik71)
  • Dej filmu sa odohráva aj v malom slovenskom mestečku Kolibov. Žiadne mestečko s takýmto menom sa však na Slovensku nenachádza. (BathoryMan)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama