Reklama

Reklama

Flash

(seriál)
Trailer 12
USA, (2014–2023), 129 h 32 min (Minutáž: 41–44 min)

Režie:

Ralph Hemecker, David Nutter, Larry Shaw, Jesse Warn, Doug Aarniokoski (více)

Hrají:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Patrick Sabongui, Robbie Amell, John Wesley Shipp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(184)

Po oblíbeném televizním hitu Arrow přichází nový superhrdina! Pod seriálem Flash je podepsaný stejný tvůrčí tým, který je zárukou zábavné a napínavé podívané o dobrodružstvích nejrychlejšího muže světa. Hlavním hrdinou je mladý forenzní technik Barry Allen (Grant Gustin) ve službách policejního oddělení metropole Central City. Barry je obyčejný mladík se srdcem hrdiny, který neváhá pomoci těm, co to zrovna potřebují. Když byl ještě dítě, jeho matka byla zavražděna a otec falešně obviněn, odsouzen a uvězněn. Tehdy se ho ujal detektiv West (Jesse L. Martin). Barry vyrůstal v rodině policisty společně s jeho vlastní superchytrou dcerou (a Barryho vysněnou dívkou) Iris (Candice Pattonová). Ale když se nečekaně stává obětí tragické nehody ve výzkumných laboratořích S.T.A.R., najednou zjišťuje, že má neuvěřitelné schopnosti a že se dokáže pohybovat rychle jako blesk. Díky tomu se s pomocí výzkumného týmu z laboratoří S.T.A.R. stává opravdovým superhrdinou. Pod dohledem vizionářského miliardáře Harrisona Wellse (Tom Cavanagh), expertky na biogenetiku Caitlin Snowové (Danielle Panabakerová) a vždy pozitivně naladěného Cisca Ramona (Carlos Valdes) začne Barry testovat hranice svých superschopností. Využívá je k boji proti zločinu, aby už nikdy nikdo nemusel mít podobně tragický osud jako jeho rodina. Bok po boku s adoptivním otcem detektivem Westem, jeho domýšlivým parťákem detektivem Eddiem Thawnem (Rick Cosnett) a Iris, která studuje kriminální psychologii, chrání obyvatele Central City proti mnoha různým superpadouchům – včetně těch, kteří získali zvláštní schopnosti podobně jako on. A když je nejhůř, vypomůže zkušenější superhrdina Arrow! Barry Allen alias Flash pečlivě tají svou skutečnou identitu a kromě toho, že je nejrychlejší široko daleko, dokáže překonat čas a nahlédnout do minulosti i budoucnosti. Sympaťák s úsměvem na tváři se konečně může posunout v životě dál… A to fakt hodně rychle! (TV Prima)

(více)

Videa (110)

Trailer 12

Recenze (279)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Greg Berlanti, Andrew Kreisberg | Hudba: Blake Neely | Distribúcia: Warner Bros. TV Distribution | Štúdio: Bonanza Productions, Berlanti Productions, Warner Bros. TV, DC Entertainment | Ocenenia: - || Všetci, čo poznajú Big Beng Theory, tak vedia, že po zhliadnutí pilotu si teraz Sheldon Cooper trieska hlavu o stenu a stonavo kričí a pýta sa, ako mohli ľudia od Warneru vypustiť jeho obľúbenú postavu do tak povrchnej a schematickej záležitosti. The Flash zatial nemá žiadny náznak invencie na poli seriálov, čo sa typu rozprávania príbehu týka. Všetko sa zatial deje samozrejmo, a s obrovským množstvom náhod, ktoré uberajú na možnosti urobiť z Flasha realistickú osobnosť. Po pilotu sa obávam, že tvorcovia nasmerovali materiál ako čiro teen zábavu, a Nolanovských hĺbok alebo aspoň výpravnosť a prepletenosť poznanú z Arrow sa asi nedočkám. Určite však nezatracujem, pár epizód novému Flashu ešte určite dám. Update: Po štyroch epizódach vzdávam, i napriek tomu, že tvorcovia sa snažia seriál dostať do povedomia tým, že sa jeho postavy objavujú v Arrow a naopak. Veľmi silná epizódnosť a absencia kvalitného, obsiahleho nadpríbehu ma odradila. 60% | HD, THX, EN DTS | ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Nový přírůstek, do světa seriálů. Spolupracuje se sousedem z města Starling City, Arrowem. Velice příjemné překvapení ke konci letošního roku. The Flash, je pro mě osobně zábavným seriálem, u kterého jsem se zatím nenudil. Jasné, je začátek, ale i tak mohu říci, že to začalo nadprůměrně. Snad to i tak bude pokračovat. Dávám palec hore a čekám na následující epizody. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu tu bylo pár takových komiksových seriálů , byl tu Agents of S.H.I.E.L.D nebo třeba Arrow , ale jediný Flash mě dokázal opravdu upoutat , U seriálu Agents of S.H.I.E.L.D jsem vydržel jen pár dílů a u Arrowa totéž a popravdě ani si nepamatuji jakou že to měl vlastně superschopnost , ale Flash je jiný . Možná po pilotu trochu předbíhám , ale vypadá to opravdu skvěle . Flash je nápaditý hrdina a trochu mi ani nevím proč připomíná spidermana . Celkově to celé připomíná spíše MARVELovský vesmír než ten DC , protože je to podáno komickou formou než tou temnou která je typická pro DC . ( 6.7.14/MAC/Pilot ) ()

Zeebonk odpad!

všechny recenze uživatele

Makabrózně idiotská mrdka z vocasů dvou slabomyslných hovnoksichtů, jejichž nejoblíbenější činnost, hned po teploušském bukkake a odhánění brejlatých bachyň naostřeným klacíkem, je utírání si prdele dobrými komiksy. Nenechte se zmýlit, to málo, co u nás česky s Flashem vyšlo jsem stejně nečetl, neboť nemám chechtáky na nic superhrdinského, ale dal bych své pravé varle za to, že tohle veledílo je největší žumpa v celém DC universu. Zápletka vytažená z ucpaných střev zaběhlého jezevčíka, herci buzíčci, ubíjející hovnaření nad kreténskými dilematy, neustálé kňourání a fňukání, odpudivý vizuál a tak dále a tak dále. Zkrátka a dobře dementní, zbytečná, klišovitá čůrákovina pro vygumované kokoty, které by uspokojila i rozbitá flaška tequily zaražená v prdeli. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už to začína aj v televízii. Komiksovky momentálne úspešne valcujú kinosály a tento trend sa postupne začína množiť aj na TV staniciach. Každá by chcela mať svoj hit v podobe hrdinu zo stajni Marvelu, prípadne DC a mne to príde otravné už v začiatkoch. Zatiaľ sa totiž ani jednému súčasnému superhrdinskému seriálu nepodarilo predviesť nič ojedinelé, čo by stálo za to s ním stráviť XY hodín. Nedávno sme tu mali ľahko priemerný Gotham, predtým priemerného Arrowa alebo aj podpriemernejších Agents of S.H.I.E.L.D. Nový Flash bohužiaľ nebude veľkou výnimkou. Uznávam, že to bude s najväčšou pravdepodobnosťou na stanici CW hit, ale to je zároveň aj ten najväčší problém. CW-čko sa totiž špecializuje na produkciou teenagerských seriálov a tak je aj Flash kombináciou patetickej teenagerskej love story a superhrdinského originu. Nevravím, že to nefunguje, ani to vyslovene nezatracujem, no ja si tú nadrozmernú dávku klišé nechám rád ujsť. Toto totiž ide po na kilometre predvídateľných koľajach, kde nie je miesto na jeden moment prekvapenia. Nechýba línia s neopätovanou láskou k najlepšej kamarátke, tradičný záporák s ďalšou z milióna super-powers, zradný člen z vlastných radov a pod. Navyše to je až príliš okato vykonštruované, viď absolútne zbytočná scéna niekde v polovici za Arrowom, len preto aby teen-obecenstvu vyhŕkla od vzrušenia slina, že v jednom seriály vidia dvoch hrdinov a je to kvázi prepojené medzi sebou. Nie, nie je. Je to hra na efekt. Hlavný hrdina je síce celkom sympatický, ale nikde navôkol nemá žiadnu oporu, keďže zvyšok osadenstva je úplne fádny. Uznávam, že pilot bol príjemne odľahčený, občas vtipný, občas zábavný a ani tempo výrazne nehaprovalo, ale žeby som práve s týmto chcel tráviť niekoľko týždňov vkuse, to rozhodne nie. Chytanie záporáka s inou nadprirozdenou schopnosťou v každej časti ma už skutočne nebaví. Cieľovke (12-15 r.) nič z toho pravdepodobne vadiť nebude, takže to je v podstate jedno, ale ja som už po dvadsiatke z niečoho podobného vyrástol. PILOT: 2,5* (5/10) ()

Galerie (2 525)

Zajímavosti (93)

  • Oblečení Cisca Ramona (Carlos Valdes) odkazuje mj. na televizní seriál Teorie velkého třesku (od r. 2007) a postavu Sheldona Coopera (Jim Parsons). Objevil se například v tričku s nápisem "Bazinga" či diagramem hry "Rock-paper-scissors-lizard-Spock". (Pria)
  • V komiksech je postava Veronicy Dale (Bernadette Saquibal) ekoteroristka známá pod přezdívkou Hyrax, a je jedním z nepřátel Green Arrowa. (NiWi)
  • Když Ralph (Hartley Sawyer) navrhuje jméno Soundwave pro nového metačlověka, Cisco (Carlos Valdes) opáčí tím, že se tak už jmenuje jeden Transformer. Ve skutečnosti se jich takto jmenuje více. (NiWi)

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama