Reklama

Reklama

Flash

(seriál)
Trailer 12
USA, (2014–2023), 129 h 32 min (Minutáž: 41–44 min)

Režie:

Ralph Hemecker, David Nutter, Larry Shaw, Jesse Warn, Doug Aarniokoski (více)

Hrají:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Patrick Sabongui, Robbie Amell, John Wesley Shipp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(184)

Po oblíbeném televizním hitu Arrow přichází nový superhrdina! Pod seriálem Flash je podepsaný stejný tvůrčí tým, který je zárukou zábavné a napínavé podívané o dobrodružstvích nejrychlejšího muže světa. Hlavním hrdinou je mladý forenzní technik Barry Allen (Grant Gustin) ve službách policejního oddělení metropole Central City. Barry je obyčejný mladík se srdcem hrdiny, který neváhá pomoci těm, co to zrovna potřebují. Když byl ještě dítě, jeho matka byla zavražděna a otec falešně obviněn, odsouzen a uvězněn. Tehdy se ho ujal detektiv West (Jesse L. Martin). Barry vyrůstal v rodině policisty společně s jeho vlastní superchytrou dcerou (a Barryho vysněnou dívkou) Iris (Candice Pattonová). Ale když se nečekaně stává obětí tragické nehody ve výzkumných laboratořích S.T.A.R., najednou zjišťuje, že má neuvěřitelné schopnosti a že se dokáže pohybovat rychle jako blesk. Díky tomu se s pomocí výzkumného týmu z laboratoří S.T.A.R. stává opravdovým superhrdinou. Pod dohledem vizionářského miliardáře Harrisona Wellse (Tom Cavanagh), expertky na biogenetiku Caitlin Snowové (Danielle Panabakerová) a vždy pozitivně naladěného Cisca Ramona (Carlos Valdes) začne Barry testovat hranice svých superschopností. Využívá je k boji proti zločinu, aby už nikdy nikdo nemusel mít podobně tragický osud jako jeho rodina. Bok po boku s adoptivním otcem detektivem Westem, jeho domýšlivým parťákem detektivem Eddiem Thawnem (Rick Cosnett) a Iris, která studuje kriminální psychologii, chrání obyvatele Central City proti mnoha různým superpadouchům – včetně těch, kteří získali zvláštní schopnosti podobně jako on. A když je nejhůř, vypomůže zkušenější superhrdina Arrow! Barry Allen alias Flash pečlivě tají svou skutečnou identitu a kromě toho, že je nejrychlejší široko daleko, dokáže překonat čas a nahlédnout do minulosti i budoucnosti. Sympaťák s úsměvem na tváři se konečně může posunout v životě dál… A to fakt hodně rychle! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (29)

Memorabilia (2019) (S05E12) 

Ohromně dlouho jsem se po zimním midseason finale přemlouval, kdy se k Flashovi zase vrátím. Přeci jen se mi za první 4 série nestalo, že bych jakoukoli epizodu nesjel maximálně od týdne od jejího vypuštění do světa. Ale i skvělým seriálům po čase dochází dech. Sezónu se pokusím dokoukat, třeba přijde nějaký řádný plotwist s návrativším se Reverse Flashem. ()

Goldfaced (2019) (S05E13) 

Na to, že je epizoda v modrých číslech, mě bavila z předchozích cca čtyř téměř nejvíce. Doufám, že se Sherloque nenechá moc zaslepit a konečné prolomí Nořino otravné tajemství. ()

Cause and XS (2019) (S05E14) 

Po dlouhé odmlce skoro až luxusní epizoda. Tematika časové smyčky mě nikdy neomrzí a ten brilantní střih s ní skloubený vrátil Flashe do kvalit prvních tří sérií. ()

Failure is an Orphan (2019) (S05E16) 

Věděl jsem, že sympaťák Chris z Prciček nemůže být úhlavním záporákem. A doufám, že ani jeho nástupce nebude větší hrozbou než příchozí Godspeed. ()

Time Bomb (2019) (S05E17) 

Rozuzlení, které jsme tak dlouho vyčkávali. Tom Cavanagh je pro mě oficiálně nejlepším hercem ve Flashově ansámblu. ()

Godspeed (2019) (S05E18) 

Oblekem Godspeed válcuje veškeré dosavadní speedstery, ale chabou dějovou linkou se zas propadá na samé dno. Ba ne, nejhorším rychlíkem je pro mě definitivně Nora, sice se snaží, ale Parker Kennedy mi vůbec nesedí a za to její “Schway!” bych jí zadupal pod zem. Čtyři hvězdičky jen za skvělé emoce Granta Gustina a opět bezchybného Toma Cavannagha v obou jeho rolích. ()

Snow Pack (2019) (S05E19) 

Ta překombinovaná snaha se mermomocně semtam věnovat i vedlejším postavám už mi leze krkem a trapná ledová rodina je třešničkou na dortu. Ještě že je tam ten Thawne, jinak by byl seriál v hovnech. ()

Gone Rogue (2019) (S05E20) 

Ta Nora už nemůže být otravnější. Rychle do finále a v 6. série jedeme snad od lepšího začátku. ()

The Girl with the Red Lightning (2019) (S05E21) 

Thawne zkrátka boduje. Zajímavý cliffhanger, který snad z finále udělá ten lepší díl posledních několika týdnů zpackané 5. sezóny. ()

Legacy (2019) (S05E22) 

Mně už prostě přišlo, že docházel dech. Grace Gibbonsová naprosto otřesná záporačka naprosto otřesně zahraná, ruku v ruce s tím jde i postava Nory včetně velmi špatně uvěřitelných hereckých emocí Jessicy Parker Kennedy. A fakt, že se znovu změnila časová osa, ale vše zůstalo přistaru oproti např. takovému Flashpointu, totálně zakopává někdejší scenáristickou rafinovanost. Jen Thawne a jeho hláška: “See you in next crisis!” mě posadila na zadek a už se nemůžu dočkat letošního crossoveru. ()

Into the Void (2019) (S06E01) 

Po přiblblé čtvrté sérii a zpackané druhé polovině 5. řady jsem doufal, že se tvůrci poučí a pokusí se najet na tu úžasnou vlnu prvních tří sezón. Nad seriálem nezanevřu minimálně do Crisis on Infinite Earths, na kterou už nám napříč Arrowverse vycházejí první upoutávky. Věřím, že po tomhle obřím eventu se veškeré části univerza, které mají jet dál, uberou novým, lepším směrem. ()

A Flash of the Lightning (2019) (S06E02) 

Konečně se díky přípravám na obrovský crossover schází kvalita jak u Arrowa, tak u Flashe a mně se s opomenutím snahy prvního zmíněného seriálu navodit flashbacky na jeho prvopočátky i tak vracejí vzpomínky na časy, kdy jsem oba startéry Arrowverse hltal týden co týden a v každoroční odmlce mezi sériemi od května do října se jen tak plácal životem. Jestli se minimálně do Crisis on Infinite Earths udrží tvůrčí otěže jako u částí tohoto týdne, tak budu oba projekty zase milovat. ()

Dead Man Running (2019) (S06E03) 

Kašlat na nějaké epizodní metalidi a i na nově se formujícího záporáka, ticho před krizí je mnohem zajímavější a to zoufalství začínám cítit s nimi. ()

There Will Be Blood (2019) (S06E04) 

Já pořád nevěřím tomu, že už zase hážu téměř bez dumání pětky na jednotlivé díly kdysi jednoho z nejoblíbenějších seriálů. Nějak jsem si zvykl na ty průměrné, až bohužel i podprůměrné díly z 4. a 5. řady a najednou tu nemáme jen díky krizi, ale i díky záporákovi, kterému začínám přicházet na chuť, skutečně intenzivní třičtvrtěhodinky, kterých bych si za ten týden klidně dopřál víc. ()

Kiss Kiss Breach Breach (2019) (S06E05) 

Zase jsem si dal takovou nechtěně chtěnou pauzu od Flashe, již jen proto, že jsem narazil na seriály, kterým jsem se chtěl věnovat víc. Tvrzení, že letos Arrow nesmírně převažuje nad jeho prvním spin-offem se zase a opět potvrzuje. V prvním zmíněném se nechám unášet příběhem díky tomu, že se zcela fokusuje na přicházející událost. Flash se jí jen tak sporadicky dotýká a zásluhou toho se nejedná o převratné díly mého kdysi seriózně oblíbeného seroše. ()

License to Elongate (2019) (S06E06) 

Epizoda moc mile věnovaná postavě Ralpha tu už měla být jistojistě dříve, naposledy se mu snad tvůrci věnovali na jeho začátcích, které se mi paradoxně nijak zvlášť netrefily do noty. Ovšem tahle součást nynější série s mírným parodickým nádechem na slavné špionážní filmy se mi zalíbila. ()

The Last Temptation of Barry Allen, Pt. 1 (2019) (S06E07) 

Aby toho nebylo málo, tak než za pár dní odezní zvony nevyhnutelné apokalypsy, bude mít ještě Team Flash plné ruce práce s tím, aby získal zpátky svého nejdůležitějšího člena. Jsem zvědav, zda se s Bloodworkem příště rozloučíme nebo jestli bude dělat neplechy i po novém roce. ()

The Last Temptation of Barry Allen, Pt. 2 (2019) (S06E08) 

Potěšila mě pravá verze Bloodworka, jinak nejsem jeho příběhem nijak odvařený. Avšak příchod oné prosinové události mě pěkně nažhavil. Strašně se těším na shledání všech hrdinů. Jdeme do tuhého! ()

Crisis on Infinite Earths, Part 3 (2019) (S06E09) 

Seriál Black Lightning jsem kdysi v premiéře zkusil, abych tak po třetím díle usoudil, že ztrácím svůj drahocenný čas. Přesto je ale sám Cress Williams velký sympaťák a jeho zapojení do Arrowverse mě fakt potěšiło. Definitivní odchod Johna Wesleyho Shippa se nedá považovat za nečekaný. Jo a cameo Lucifera převálcoval už jen filmový Flash! ()

Marathon (2020) (S06E10) 

Nebýt Digleova hostování a posledních vzpomínek na Olivera, byla by první epizoda druhé poloviny šesté série střídmě nezáživná. Jestli se seriál obnoví pro řadu sedmou, ale bude se pokračovat už takhle nezáživně, tak se současnou sérií v květnu s Flashem definitivně skončím. ()

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama