Reklama

Reklama

Flash - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h 16 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Robbie Amell, Wentworth Miller, Victor Garber (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(23)

Mladému superhrdinovi Flashovi se podařilo s pomocí svých blízkých překonat už mnoho nebezpečí. Ale v pokračování oblíbeného seriálu ho čekají další, ještě větší výzvy. Cesta na alternativní Zemi v jiné dimenzi je otevřena a strašlivý nový nepřítel Zoom už číhá za rohem! Pomůže zkušenější a ostřílenější superhrdina Arrow? Jak si Barry alias Flash poradí s vlastním zlomeným srdcem? A podaří se mu konečně očistit jméno neprávem odsouzeného otce? (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nebyla tak dobrá jako první to je jasné, ale pořád mě bavila a byla super pro mě, takže zajímavý příběh a Flash se pohybuje dál a jde to dobře. Nový Wells mě baví a určitě nepřestane bavit. Staré postavy mi chybí, ale najdou se i nové, které tomu dávají nový nádech a celé druhé sérii dávám 5 hvězd sice slabších než u první ale co. 9/10 ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V kanceláři scenáristů Flashe mají na zdi napsána tři slova: „Heart, Humor, Spectacle“, aby jim připomínala jádro seriálu. Volně přeloženo tedy „emoce, humor a podívaná (či atrakce)“. A seriál se toho opravdu poctivě drží a spolehlivě dodává odlehčenou, zábavnou komiksovku se sympatickými postavami a občas až překvapivě dobře fungujícími emocionálními momenty. Na tom má velkou zásluhu i Grant Gustin v hlavní roli, jenž se od minulé řady znatelně zlepšil (ne že by předtím byl špatný) a dokázal udělat ze superschopnostmi obdařeného Flashe paradoxně snadněji ztotožnitelnou postavu než jakou je „normálnější“ Oliver Queen. Neselhává ani herecký veterán Jesse L. Martin v roli detektiva Joe Westa a skrze scenáristickou kličku s alternativními realitami se vrací charismatický Tom Kavanagh, tentokrát v roli pravého doktora Harrisona Wellse. S ostatními, mladšími herci je to už trošku slabší, ale třeba Carlos Valdes (Cisco) již na rozdíl od první poloviny první řady našel tu správnou polohu pro své vtipkování, a tak je z něj onen zamýšlený hláškař týmu (místo postavy na zabití). Pořád platí, že je potřeba jít seriálu trochu naproti, už jen proto, že Flash by díky svým schopnostem měl porazit většinu svých protivníků prakticky okamžitě. Taky moc nedává smysl, proč při každém střetu s dalším rychlíkem si musí oba soupeři vyměnit vždy jen několik ran a pak uběhnout několik bloků a tak stále dokola. Komiksová pseudověda zase vyvádí hotová kouzla a místy provádějí s její pomocí scenáristé snad až příliš divoké kousky (dvojníci ze smazaným časových os, tzv. time remnants), to však k žánru neodlučně patří. Seriál občas sklouzne i k téměř telenovelovitým vztahovým zápletkám (ztracení potomci, nenaplněné vztahy…) provázeným obligátně jalovými dialogy, naštěstí se ale obvykle dostatečně rychle zase přejde k akci či vymýšlení strategie proti novému nepříteli. Flash zůstává příjemnou komiksovou oddechovkou, jejíž potenciál tvůrci umějí naplno využívat. Na netflixovského Daredevila se pochopitelně nechytá, ale ve své váhové kategorii může nabízet superhrdinskou alternativu k relativně (hodně relativně) civilnějším Agents of SHIELD. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší jak bratrská televizní série Arrow, ale popravdě s tou Zemí 2 a všemi těmi dvojníky a novými postavami, se kterými se většinou zametlo tak rychle, že jste si jejich přítomnosti ani neměli moc co povšimnout, to už bylo dost za vlasy přitažené a klasicky pitomé chován některých postav, obzvláště té hlavní, už bylo v podstatě naprosté skalpování (přitažení za vlasy je málo). Přesto to povětšinu série šlo a bylo koukatelné. Nějak ale nevím, co chtějí pořádně vymyslet v S03, protože s těmi rodinnými vztahovanými mišmaši to DC/CW seriály moc neumí a spíše tomu škodí (viz právě Arrow), tak aby to nešlo do hnoje obdobným způsobem, bacha na to. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 85%. Už prvá séria Flasha bola príjemné prekvápko a zároveň dosť dobrá. A prekvapivo druhá séria je taktiež príjemné prekvápko, pretože je ešte o chlp lepšia. To čo robilo z Flaha výborný seriál bol záporák a zaujímavý príbeh. A tvorcovia sa toho držia aj v druhej sérii a navyše s cestovaním v čase a záporákom Zoomom to ešte viac vygradujú. Poteší aj návrat známych postáv, odkazy na komiksy, prepojenie na seriály Arrow a novinku Legends of Tommorow, či hudba, ktorá ždíma emócie, či bičuje Flasha vpred. Flash je aktuálne jednotka v seriálovom DC universe a momentálne v rámci žánru nemá konkurenciu! ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flash se rozběhl v první řadě tak rychle, že ve druhé {hlavně ve druhé polovině) sérii už se trochu zakuckal a ztratil dech. Pro první polovinu a dokonalé představení a budování strachu z nového protivníka Zooma, nemám výtek. Bohužel pak přišla nemilá stagnace co se týče kvality a rázem to byl už spíš strmý sešup. Zoom ztratil své kouzlo v momentě, co se nám ukázala jeho pravá identita a celé budování jeho postavy tak bylo v tahu. Sem tam se ještě tvůrci snažili tam mermomocí narvat nějaký plot twist, ale občas to zavánělo už trochu kýčem a hlavně ke konci už nevěděli kudy kam. Představení Země 2 a s tím spjatí tzv. "doppelgangeři" byli rozhodně zajímavým zpestřením série, ale asi nic, na čem bych stavěl celou řadu. Co ale komiksovky z CW stáje pořád umí, jsou crossovery a ten se Supergirl rozhodně povedený byl. Kara se do Flashe hodí náramně (ikdyž samozřejmě jen v omezeném množství) a bylo vidět, že si to oba herci dost vychutnali. Takže prosba do budoucna, neřešte už v těchto seriálech vztahy typu "budeme spolu?", "nebudeme spolu?" a radši se soustřeďte na to hlavní. Na nejrychlejšího muže planety. Na Flashe!. PS: To prohlašení "nejrychlejší muž planety" je trochu ironické, protože ikdyž zazní na začátku každého dílu, neproběhla jediná epizoda, kdy by to byla pravda. 75% ()

Galerie (366)

Zajímavosti (2)

  • Když jdou Barry (Grant Gustin), Cisco (Carlos Valdes) a Wells (Tom Cavanagh) ze Země 2 portálem na Zemi 2, tak Wells Barrymu řekne, že uvidí „všechno“ a v tom údajném „všechnu“ vidíme Supergirl (Melissa Benoist) ze seriálu Supergirl (od r. 2015), což naznačuje jak jejich společný crossover Worlds Finest (), tak i to, že se Supergirl později přičlení k Arrowversu, ke kterému patří právě Flash. (JG9)

Reklama

Reklama