The Flash (TV seriál)
The Flash
The Flash
Akční / Dobrodružný / Drama / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2014 - 2019, 80 h 33 min (Minutáž: 43 min)
Akční / Dobrodružný / Drama / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2014 - 2019, 80 h 33 min (Minutáž: 43 min)
filmsim
Pilot: Nic vyjímečného. Ikdyž první epizoda od začátku šlape na plyn a triky nevypadají úplně zle, tak po herecké a scénaristické stránce se to zrovna nevyvedlo. Herci v čele s Gustinem jsou nesympatičtí a prkenní. I přes častou akci jsem se až příliš často nudil. Navíc to zatím vypadá, že to bude další nekončící seriál, kde se toho odhalí málo a při každém konci epizody nás bude čekat podivný cliffhanger. 5/10(9.10.2014)
Ratemus
Stravitelnější než Arrow, i když je to od stejných tvůrců CW stanice. Sice se to v pár dílech prolíná, aby se zvedla sledovanost, tak si občas Arrow skočí do Flashe, pak tu máme další postavy, které dříve či později dostanou taky svůj seriál. Jak řikám, lepší než Arrow, ale má to stejné problémy, všichni herci opět jak z modelingové agentury. Pokud budu chtít ovšem pořádný komiksový seriál, pustím si Daredevila nebo Preachera, CW nikoliv. Mimochodem, jen naprostý nýmand může hodnotit celý seriál po prvním díle.(7.5.2015)
uiu
Stejně jako Arrow, tak i Flash uvadá hned na začátku. Miluju komixy, Iron Man a spol jsou moje krevní skupina a na Arrow jsem se těšila jako děcko, jenže někdy v půlce druhé série už to bylo o ničem. A na stejný syndrom doplatil i Flash. A to stačila jen jedna série a už jsem ztratila zájem sledovat dál. Navíc se seriál snaží vzkřísit Arrow několika díly, kdy se tato postava vyskytuje i v tomto seriálu, což mi dost vadilo. Studio si tedy dělá reklamu na jiný seriál, který ztrácí sledovanost.(25.3.2015)
mad_ness
Tak toto bolo ŤEMER me gusta, v mnohých ohľadoch lepšie než Arrow. Ale rozhodne nie v scenári, či niektorých špecifických dialógoch, tie boli rovnako awkward aj tuto. No pekne po poriadku. V prvom rade, náhoda či nie, oceňujem veľmi efektívne prijatie a využívanie schopností tak dobre, ako sa to dalo. Síce s pomocou, ale malo to svoj účel a zakomponovanie tohto všetkého do začiatkov série bolo skutočne na mieste, v tomto ohľade bola celá séria v poriadku. Čo si ale na tomto spracovaní vážim najviac, je ponímanie hlavnej postavy v tom najpozitívnejšom duchu. Som zmierená s tým, že väčšina superhrdinov má tragickú minulosť, ale to neznamená, že musia za každú cenu vzbudzovať ľútosť. Vzťah medzi Barrym a jeho otcom, priateľmi a hlavne medzi Barrym a Joeom je niečo, čo sa hoci aj takejto seriálovej polotuctovke doslova žiadalo. Príklad toho, že rodina vie byť veľkou oporou, že nie je zatratená, kvôli zlým rozhodnutiam, že chyby môžu byť napravené a pred problémami sa neuteká napr. na opustený ostrov (že áno pán Queen), ale je tu snaha o to, aby jeden druhého ochraňovali a spoločne fungovali, a akokoľvek konzervatívne to bude znieť, je veľmi pekné, vidieť tieto hodnoty zobrazené presne takto. Čo mi vadilo, bolo zbytočné a nezmyselné naťahovanie romantických zápletiek a vrchol toho, že to vlastne nijako neukončili, až na Caitlin a Roonieho, tí mi šmakovali o niečo viac. Poor Iris, keby dostala viac priestoru mimo nezmyselných romanťárien, nepôsobila by ako stelesnený kyanid (otrava). Na druhej strane, Grant Gustin sa sem parádne hodil a bol fakt dobrý. Každá jeho interakcia s Felicity bola cute. Ale topka celého obsadenia je Tom Cavanagh, môj nový o tri dekády starší crush. Whoa, srsly charizmou sa mu Mirakuru Lord rovná iba ťažko a dokonca predbehol aj Merlina, každý záber s ním bol proste porno... ehm. Anyways, kvôli tejto srande som neurobila skúšku, aj keď za to si viac-menej môžem vlastne sama (skôr viac ako menej). Teraz nechcem povedať, že to za to stálo, lebo nie! Ale za túto šou som rada.(30.5.2015)
TeeAge
|| Scenár: Greg Berlanti, Andrew Kreisberg | Hudba: Blake Neely | Distribúcia: Warner Bros. TV Distribution | Štúdio: Bonanza Productions, Berlanti Productions, Warner Bros. TV, DC Entertainment | Ocenenia: - || Všetci, čo poznajú Big Beng Theory, tak vedia, že po zhliadnutí pilotu si teraz Sheldon Cooper trieska hlavu o stenu a stonavo kričí a pýta sa, ako mohli ľudia od Warneru vypustiť jeho obľúbenú postavu do tak povrchnej a schematickej záležitosti. The Flash zatial nemá žiadny náznak invencie na poli seriálov, čo sa typu rozprávania príbehu týka. Všetko sa zatial deje samozrejmo, a s obrovským množstvom náhod, ktoré uberajú na možnosti urobiť z Flasha realistickú osobnosť. Po pilotu sa obávam, že tvorcovia nasmerovali materiál ako čiro teen zábavu, a Nolanovských hĺbok alebo aspoň výpravnosť a prepletenosť poznanú z Arrow sa asi nedočkám. Určite však nezatracujem, pár epizód novému Flashu ešte určite dám. Update: Po štyroch epizódach vzdávam, i napriek tomu, že tvorcovia sa snažia seriál dostať do povedomia tým, že sa jeho postavy objavujú v Arrow a naopak. Veľmi silná epizódnosť a absencia kvalitného, obsiahleho nadpríbehu ma odradila. 60% | HD, THX, EN DTS |(5.10.2014)