Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Muž" má zvláštní nadání a k manipulaci s lidmi mu stačí pouze jeho oči. Pomocí této vlastnosti zabil svého otce, zároveň ale byla důvodem, že ho opustila jeho matka. Žije sám v temné části města. Jeho protikladem je Shuichi Tanaka, který ač chudý, má svůj život rád. Jednoho dne se tito dva setkají a „Muž" zjišťuje, že Shuichiho svýma očima ovládat nemůže. (ainny)

(více)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Z psychologického hlediska nemám výhrady, ale moc se na to koukat nedá. Působí to děsně roztahaně, nudně a prázdně. Celkově neuspokojivé. Ale četla jsem rozhovor s Fudžiwarou, že natáčení bylo poměrně náročné, protože musel pořád zírat, takže ho po každém natáčecím dnu pálily oči. :-D ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný mysteriózny thrriller, ktorý je remakom juhokórejského originálu. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý pomocou svojich očí dokáže ovládať ľudí, ale túto výnimočnú vlástnosť využíva len pre svoj vlastný prospech a nevyhýba sa ani zločinom. No keď raz náhodou narazí na muža, ktorý je proti tejto vlastnosti odolný, nedokáže sa s tým vyrovnať a chce sa ho zbaviť, pričom neváha ani zabiť jeho priateľov a tak muž urobí všetko preto, aby tohto nebezpečného zločinca zastavil. Spracovanie je ale len úplne priemerné, ešte spočiatku som mal z toho dobré pocity, ale už čoskoro mi bolo jasné, že ani toto nebude nič výnimočné. Obe hlavné postavy sú pre potreby filmu ideálne, ale chcelo by to lepšie podať tie ich motivácie, takto z toho vôbec necítiť potrebnú osudovosť, takže ma to ich súperenie vôbec nechytilo. A tiež to celé pôsobí až moc stereotypne, chcelo by to lepšiu gradáciu, takto sa takmer celý čas opakuje ten istý typ scén, ktoré síce sami o sebe na prvý pohľad sú dosť zaujímavé, lenže ich potenciál sa moc dobre nevyužil a tak pôsobia skôr len tak vlažne. Takže síce musím pochváliť, že som sa ani na chvíľu nenudil, keďže film si po celý čas drží výbornú dynamiku, ale ani si ma to moc nezískalo, nad lepší priemer sa to ani raz nedostane. Čo sa týka jednotlivých žánrov, nesklame iba mysteriózny, keďže tento prvok s ovládaním ľudí je zaujímavý a tiež sa tomu darí držať slušnú atmosféru, ale na thriller je to veľmi málo napínavé a síce akcie tu je pomerne dosť, keďže to ovládanie ľudí pre škodenie hlavnému hrdinovi sa tu používa celkom často, ale prakticky všetky tieto situácie mali podstatne väčší potenciál, hlavne to mohlo byť drsnejšie a nekompromisnejšie, aj keď miestami ma to celkom potešilo. Herecké obsadenie je celkom slušné, hlavný hrdina je ten správny sympaťák, k tomu Tatsuya Fujiwara, ktorý sa pre podobné úlohy veľmi hodí a sadlo mi aj tých pár výraznejších vedľajších postáv, ako kamarátka hlavného hrdinu, jeho priatelia, alebo aj policajný dôstojník. A čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálne je to úplne ideálne a chválim aj dobré tempo, ale inak to nefunguje až tak dobre, ako by som chcel, hlavne to malo byť napínavejšie a osudovejšie. Už originál ma trochu sklamal a tak som bol uvedavý, ako si s tým poradia Japonci, ktorí predsa len k podobnému typu majú bližie, než Kórejci, ale nanešťastie to dopadlo ešte horšie. Oproti originálu to neprinieslo vôbec nič nové, pričom po viacerých stránkach je to ešte slabšie, ale na to jedno pozretie môže byť. 55% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní filmu, v ktorom mladík s gangrénou a s planúcimi očami prepaľuje myslenie okolostojacich ľudí tak, až sa stávajú poslušnými bábkami v rukách jeho mysle, ma neustále napadal text a melódia refrénu pesničky Voči od skupiny Garáž: "Voči voči voči//voči hrozně veliký//voči voči voči//či či či. Nuž a v rytme tejto melódie stretne raz tento geneticky modifikovaný ľudský organizmus (GMO) iného týpka, ktorý je imúnny voči jeho manipulácii. Nasleduje súboj, ktorý nemá konca-kraja a trvá až do zaujímavého záveru. Slušný GMO thriller. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Že mě Fujiwara s Yamadou nemůžou úplně zklamat, bylo celkem jasné. Nemůžu říct, že bych se nudila. Naopak. Ale výš jít nemůžu, protože film má spoustu nevyužitého potenciálu. Už jenom to, že spousta postav ví, co je Muž zač, ale stejně se chová úplně nelogicky. Možná si tvůrci měli pořádně prostudovat Dotek Medúzy, který má hodně podobné téma, a přece je úplně jiný. Do dneška si pamatuju ten pocit, který jsem měla, když jsem po jeho zhlédnutí odcházela z kina. Monsterz ve mně nezanechali vůbec nic. Škoda. ()

Reklama

Reklama