Reklama

Reklama

Galveston nám přináší syrový příběh o zabijákovi jménem Roy Cad (Ben Foster), který při plnění jedné zakázky náhodou zachrání prostitutku Rocky (Elle Fanning). Od této chvíle se jejich cesty zkříží. Když jsou oba na útěku, tak si Rocky vyzvedne svou malou dcerku. Zdánlivé chvilkové štěstí, kdy si chtějí dát dohromady své životy, se ale pomalu a jistě krátí. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi až nechce věřit, že takto průměrný a klišoidní příběh vzešel z pera Nica Pizzolatta – člověka stojícího za seriálovým hitem True Detective, který se v mnoha ohledech vymyká všemu, co jsme mohli za poslední dlouhá léta v krimi žánru spatřit. Zato Galveston se nevymyká vůbec ničím, je dost fádně natočený a postrádá tah na branku. Film po nějakých 20 minutách uvízne na mrtvém bodě, kde se takřka zbytek stopáže plácá. Něco trochu nápaditého se rozjede až v samotném závěru, ale ani to není natolik zajímavé, aby to zlepšilo celkový dojem z předešlého (ne)děje. Jestli se v knize řeší hluboké existencionální otázky, tak na ty film příliš nedbá a spíše se snaží diváka znudit, popř. otrávit nepřesvědčivým výkonem Elle Fanning. Bena Fostera je v tomhle filmu škoda. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Galveston" toho v zásade asi moc neponúka. Dokážem pochopiť všetky negatívne odozvy na film, no na druhej strane sa ho musím trošku zastať, lebo si myslím, že pár vecí dokázal urobiť celkom dobre. V prvom rade mám pocit, že herecky je to zvládnuté dosť dobre. Ben Foster podľa mňa funguje veľmi dobré a mladá Elle Fanning je tu tiež dosť dobrá. Plus je miestami na ňu skutočne dobrý pohľad. Len tak na okraj. Každopádne čo sa drámy týka, dokáže to spadnúť do veľkej klišé roviny. Čo je pre mňa ale celkom osviežujúce je fakt, že sa tu viac-menej nesústredíme na padouchov filmu. A vstúpia do toho až na konci. Nemáme tu žiadne scénky o tom, ako ich hľadajú, ako sú im na stope a podobne. To nepotrebujeme vidieť a je super, že to sem nikto nedal. Trošku to možno niekomu uberá akciu, no pre mňa to dáva väčší priestor sústrediť sa na drámu a vzťahy medzi postavami. A tie sú spracované dosť dobre. Veľmi dobre viem prečo Rocky zase spadne do zlých koľají, je pochopiteľné prečo chce Tiffany chrániť a mrzí ma ako to nakoniec pre ňu dopadne. Myslím si, že si zaslúžila trošku lepší koniec. Koniec filmu je pre mňa trošku viac negatívny, než optimistický. Viac-menej to ukáže, že zloduchovia môžu vyhrať a všetko čo sme počas filmu robili bolo vlastne úplne zbytočné. A je to škoda. Alebo to upravím. Skoro zbytočné. Posledné 3 minúty trošku ukážu, že aspoň niečo sa podarilo dať na poriadok. A možno je to pre to najlepšie. Ako celok je to pre mňa okey, nemyslím si, že by som si film pozrel znovu, ale ako malá dráma s dobrými hercami mi to stačilo. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nefanoušci Fostera a Fanning nebrat! Přečtěte si raději o tisíc procent melancholičtější knihu. Je až s podivem, nakolik tvůrci filmu divákům nečtenářům věří, že si bez problémů domyslí plno věcí: hlavně ze začátku, kdy neosobní vhození do děje a trablů hlavního (ne)hrdiny působí tak neadekvátně, až se z toho chce brečet. Má to svý chvilky, tíživá atmosféra originálu ale zůstala nevyužita. Spíchnuto zatraceně horkou jehlou. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Občas je třeba si pofňukat u té tragicky romantické, nenaplněné osudové lásky. Americký jih, zapadákov, rozbité okresní silnice, živobytí v kabelce, zakouřené putyky, laciné motely u cesty a nemytý, potící se venkovský plebs. Sice lze tušit, kam se tento archetypální příběh bude vyvíjet, leč dokonalá chemie mezi charismatickým Benem Fosterem a přirozeně přesvědčivou Elle Fanning je všeobjímající. Mélanie Laurent je dobrá! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Gangster na pokraji smrti a šlapka si na společném útěku před místním kápem dávají dohromady své životy a zároveň k sobě nacházejí cestu. Námět x krát recyklovaný a Melánie Laurent do něj nepřináší vůbec nic nového. Nicméně má k ruce Bena Fostera a Elle Fanning a to mi tady stačilo. I když se na obrazovce nedělo nic zajímavého, a to byl poměrně častý jev, přítomnost této dvojice ta hluchá místa v pohodě vyplňovala. Závěr byl brutální tlačenka na city, ale na mě to fungovalo. Na Fostera jako Žižku se těším víc a víc. 65% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama