Reklama

Reklama

Tajný deník

  • Irsko The Secret Scripture (více)
Trailer 2

Roseanne McNultyová je už čtyřicet let zavřená v ústavu pro duševně nemocné za hříchy z minulosti. Tím největším bylo, když na pláži ubila kamenem svého novorozeného syna. Tak ve svých výpovědích tvrdili očití svědci. V té době však Rose nikdo nevěřil a nevěří jí ani dodnes. Jejím případem se opět rozhodne zabývat mladý doktor William Grene, který spolu se staniční sestrou pozorně vyslechne Rosin životní příběh, na jehož konci je bude čekat šokující odhalení. (Televize Seznam)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (22)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Skvelá réžia, s výborne rozpracovaným scenárom. Príbehov tohto žánru už bolo natočených hodne. Tento rozhodne bude patriť na samotný okraj vrcholca. Niekedy až mrazivý, príbeh sa niesol v trochu melancholickom štýle, ale vôbec nezaostával za dramatickosťou, práve naopak. Celé to dotvárala slušná kamera, skvelá výprava a jednoznačne výborný casting s vynikajúcimi hereckými výkonmi až do úplného pôsobivého konca. Skvelá podívaná. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bych vyčetla scénáristovi, tak je to závěr, který mně přišel až příliš neuvěřitelný. Působivé záběry na travinu podél pobřeží, kněz, kterého jsem zpočátku litovala a Rose, která chtěla žít a milovat, ale všechno mělo být jinak. Rooney Mara byla jako vždy výborná, jen nevím, zda bylo nutné do tohoto vyprávění natolik zatahovat staniční sestru...…. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Sheridan? Romantická linka za přispění uhoněného faráře ještě ujde, Rooney je super, ale se zbytkem dalších témat je to nesourodá slátanina. Celou (úmorně dlouhou) stopáž jsem se modlil, aby nedošlo k finálnímu rozuzlení, které jsem čekal už od začátku, a ejhle. Ono to je fakt tak trapný a předvídatelný. Bleh. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má na to, aby vás zasáhl, když vytahuje z pomyslné irské skříně irské kostlivce ... pěkně jednoho po druhém. Svědomí je převelice ošemetná věc, takže cca v polovině stopáže vám možná bude jasné, kam zápletka směřuje, ale to není až tak důležité - jednoznačně jí ubližuje teprve neúnosně překombinované finále a pár nelogičností, se kterými se nemůžu až tak lehce srovnat, takže nakonec mi vycházejí jen trochu usmolené 3* ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- 1) Ti mladíci OPRAVDU netušili, kam se jim znenadání Rose ztratila ? Když se o ni tak zajímali ? Ona snad vůbec NIKDY a NIKDE NIC nenakupovala ? Možná neměla ZA CO. Z čeho tedy byla vlastně živa, milá Roseanne ... po celou tu dobu, kdy už nepracovala u své příbuzné ? Z vajíček od místních nosnic, které s ní sdílely její útočiště, a z darů lesa ? Asi dost těžko. 2) Co všechno se vlastně dozvěděl  Williamův "otec" ? A jak s vyjevenou "pravdou" naložil ? Svěřil se své ženě, nebo ji nechtěl nepěkným tajemstvím zatěžovat ? Dozvěděl se CELOU a ÚPLNOU pravdu nebo jen ČÁSTEČNOU a NEURČITOU pravdu - či jakousi POLOpravdu ??? A co bylo dál ? Podnikl nějaké další kroky - nebo všechno nechal být ? Za tak dlouhou řádku let se přece celospolečenské poměry nutně dost zásadně proměnily, takže MOHL něco udělat, i když třeba ne hned. Buď jak buď, je čistě na vás, nakolik se s rozuzlením ztotožníte ... a smíříte. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Čtyřicet let je ta ženská zavřená v blázinci a mají ji přestěhovat. Arcibiskupství povolá doktora psychiatra. aby přešetřil její stav a případ. Paní je celkem příčetná a vypráví svůj životní příběh z roku 1942. Doktor se nechá vtáhnout do příběhu a spolu s nemocniční sestrou se dostávají až k jádru věci. Film není asi ničím převratný, navíc tak nějak neumí dobře zápletku odvyprávět. Trochu nudí, Theo James roli nezvládl, velmi komorní, ale nezasáhlo mne to. 60% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama