Reklama

Reklama

Tajný deník

  • Irsko The Secret Scripture (více)
Trailer 2

Roseanne McNultyová je už čtyřicet let zavřená v ústavu pro duševně nemocné za hříchy z minulosti. Tím největším bylo, když na pláži ubila kamenem svého novorozeného syna. Tak ve svých výpovědích tvrdili očití svědci. V té době však Rose nikdo nevěřil a nevěří jí ani dodnes. Jejím případem se opět rozhodne zabývat mladý doktor William Grene, který spolu se staniční sestrou pozorně vyslechne Rosin životní příběh, na jehož konci je bude čekat šokující odhalení. (Televize Seznam)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (22)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

klasická irská story lásky a nenávisti a shledání.Matčina bolest.Hluboká minulost a přítomnost.To je ústřední motiv.Není to až tak velmi na pět, ale kvituju klasiku z ostrovů.Natočeno čistě po evropsku.Je toho tady pomálu a o to víc si tyhle filmy užívám.Jen mi tam neseděla herečka Mara jají výkon mi přišel jako tápavý.Všechno co jsem s ní viděla v minulosti hodnotím  dosti slabě.Víc jsem se soustředila na vedlejší postavy. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Čtyřicet let je ta ženská zavřená v blázinci a mají ji přestěhovat. Arcibiskupství povolá doktora psychiatra. aby přešetřil její stav a případ. Paní je celkem příčetná a vypráví svůj životní příběh z roku 1942. Doktor se nechá vtáhnout do příběhu a spolu s nemocniční sestrou se dostávají až k jádru věci. Film není asi ničím převratný, navíc tak nějak neumí dobře zápletku odvyprávět. Trochu nudí, Theo James roli nezvládl, velmi komorní, ale nezasáhlo mne to. 60% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ide o dosť podhodnotený film tu na csfd. Jim Sheridan ma ešte nikdy nesklamal a nie je tomu inak ani v tomto prípade. Zaujímavým spôsobom odrozprávaný smutný príbeh o láske a komplikovaných vzťahoch medzi Írmi a Angličanmi. K tomu pekná hudba a pocitovo silný záver (aj keď mi to všetko prišlo ako jedna veľká za uši pritiahnutá náhoda). Inak tu na tomto snímku krásne vidno, ako to dopadá, keď spoločenské konvencie a morálku zoberie do pazúrov náboženstvo. Nadpriemer. 75/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bych vyčetla scénáristovi, tak je to závěr, který mně přišel až příliš neuvěřitelný. Působivé záběry na travinu podél pobřeží, kněz, kterého jsem zpočátku litovala a Rose, která chtěla žít a milovat, ale všechno mělo být jinak. Rooney Mara byla jako vždy výborná, jen nevím, zda bylo nutné do tohoto vyprávění natolik zatahovat staniční sestru...…. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Nuda! Dobre zahrané a všetko, ale dej úplne jednoduchý a predvídateľný. Bolo vidno, že Nočná Mora si to užíva, dôsledne predvádzala superherecké pleštenie očí, ale toho mágania sa v potoku, v mori, v blate a neviem kde, som už mala dosť. A farárovania tiež. Zaujímavejšie by bolo, keby ten syn by bol nakoniec astronaut, ktorého spomínala forela Vanessa. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama