Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh zachycuje život psychologa (Adrien Brody), v jehož životě zavládne značný chaos, když zjistí, že všichni z jeho pacientů jsou ve skutečnosti duchové lidí, kteří zemřeli při nehodě před dvaceti lety. (Plumb)

Recenze (40)

verbal 

všechny recenze uživatele

Adrián vidí mrtvé lidi jako tenkrát Wiliš a k popisu snímku se opět nabízí spousta hororových přívlastků. Film se skládá z hodiny patnáct bestiální nudy, kdy má Adrián ony “děsivé“ halušky, chová se jako příšerný kokot, jakož i všichni živí kolem něho v urputné snaze nevyzradit šestákovou pointu, a hrozně nezáživně žvaní s nějakými strašlivě trapnými paranormálními pasivitami. Při tom se celou tu dobu tváří, jako by zrovna vylízal rok nemytou důchodkyni, načež sežral žábu a zapil to čerstvě vymačkanou šťávou z plesnivého citrónu. Ten opravdu monstrózní, plačtivě nakyslý výraz zhrzeného milovníka mu pak vydržel až do konce a úděsně mě sral. Posledních patnáct minut to sice trochu hne prdelí a vyvrcholí vcelku svižným, ale kýčovitě předvídatelným defilé konsternované ektoplasmy, avšak pročumět se až k tomu je vskutku ukrutné martýrium. Tedy pokud zrovna nejste ten „hloubavý“ typ, co se děsně rád mučivě pomalu brodí smrtící bažinou hoven, smíchaných se sekunďákem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si připadal, jako kdybych se díval na nějakou napodobeninu Šestého smyslu, ale nakonec se Adrien Brody vydal trochu jinou cestou a přinesl celkem slušnou podívanou, ve které poodkryl několik tajemství díky kterým se vymanil od svých dětských démonů, jen mu to trvalo poněkud déle pochopit jak to celé ve skutečnosti bylo. Lepší průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Som veľmi prekvapený z tak nízkeho tunajšieho hodnotenia tejto skvelej snímky. Jeden z najlepších mysterióznych snímkov posledných rokov. Presne pre toto mám v obľube mysteriózne snímky. To napätie, to neznámo, to tajomno. Adrien Brody úplne skvelá voľba do hlavnej úlohy. Na konci sa snímka pochváli skvelou pointou. Čakajú nás duchárske strašenia aj typické lakačky. Snímka má akoby pekný filter, ktorý snímku viac oživil. Ku všetkých vypätým situáciám sa pridávajú skvelé, napínavé tóny, ktoré pridávajú na strachu. Nezdá sa, že by toto dielo strácalo dych a neobjavujú sa hluché alebo nudné miesta. Veľké prekvapenie. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Omg, Adrien opět v roli, která mu sedí nejvíc! Naprosto strhující, napínavá a strašidelná podívaná s ohromě zamotaným a zajímavým příběhem. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Chudáček Brody vidí mrtvé lidi. Já byl zas chudák, když sem na tohle koukal. Nudná varianta šestýho smyslu, jak tu každej píše. O nic si nepřišel Langy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Petroni si s vyprávěním občas nevěděl rady a napětí i atmosféře zůstal také něco dlužen, ale mě se to i přesto líbilo. Možná i proto, že je to přiznaná šestosmyslová odvozenina a Šestý smysl mám rád. Ale není to jen tím. Adrien Brody sice občas konkuruje Cageovi v počtu psích pohledů, ale i tak mě tady celkem bavil, protože k jeho depresivnímu psychologovi se ten ublížený výraz hodí. A špatní nebyli ani herci ve vedlejších rolích na čele se Samem Neilem. Pak jsou tu poměrně slušně strašící duchové a i když bude řada lidí prohlašovat něco o laciných lekačkách, tak na mě fungovaly. No a nakonec se film může blýsknout relativně překvapivou pointou a to se v rámci žánru počítá dvojnásob. Spokojenost. 70% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela povedená duchařina, i když s tisíckrát omletou pointou a závěrem. Zkrátka dobře odvedená rutina s dobře hrajícím Brodym......6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mírně podceněný, ale pravda dost neoriginální horor, který po většinou staví na výborné temné atmosféře, kterou paradoxně narušující prvoplánové a úplně zbytečné lekačky. Celá ta nadpřirozená linka mohla být zakomponovaná mnohem citlivěji, film totiž mnohem lépe funguje jako temný krimi thriller. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neviem čo vedie inak skvelého Adriena Brodyho k účinkovaniu v týchto druhotriednych thrilleroch typu Wrecked, Experiment alebo aj Backtrack. Námet filmu by pritom nemusel byť zlý a solídnejší režisér by z toho určite dokázal vykresať pomerne zaujímavý film. Michael Petroni je však patlal prvého stupňa a tak sa Backtrack nevie rozhodnúť, čím chcel vlastne byť. Zo začiatku sa to tvári ako zmätená psychologická dráma bez jasnej dejovej línie, kde sa neustálymi pokusmi o prestrihy a/alebo snové sekvencie bez zmyslu snaží režisér pravdepodobne navodiť akúsi atmosféru, čo absolútne nefunguje. Aby na to celé mohol následne Backtrack úplne zabudnúť a zvrtnúť sa v trápnu ducharinu a na konci zase do obyčajného thrilleru. A namiesto toho, aby sa tu režisér sústredil na samotnú story, tak sa s evidentne malým rozpočtom snaží o nevhodné a pre dej nepodstatné CGI scény ako tá s nanajvýš amatérskym vykoľajením vlaku, ktorá by snáď nebolo hodná ani Asylum produkcie. Preboha, keď na niečo podobné nemám rozpočet, tak to do filmu nepchám na silu a ešte aj v niekoľko krát opakovanej scéne! To je taký problém sa danú scénu pokúsiť natočiť iba náznakmi, napríklad použitím zvukov a následne ponúknuť už iba zábery na mŕtvoly v zdemolovanom vozni?! Ale nie, namiesto toho, aby sa režisér akokoľvek snažil, budoval znepokojivú atmosféru, tak Backtrack točí ako lacný videoklip s plno nevhodnými, zbesilými strihmi v prvej polovici a otrasným CGi v tej druhej. A to som ešte nespomínal toho tiež počítačom renderovaného ducha, ktorý sa tu objavuje .... ach, ďalší film, v ktorom je totálna škoda, tak dobrého hereckého výkonu Brodyho. Nebyť tu on, ale nejaký treťotriedny herec, tak neváham ísť s hodnotením ešte nižšie. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nápad, který není rozhodně dotažen k dokonalosti, ale Adrien Brody a Sam Neill jsou natolik dobrými herci, že s nimi celou cestu projdete a budete možná i překvapeni tím, jak to skončí. Díky tomu, že je to psychologický thriller, to funguje mnohem lépe než něco ve stylu "Mlčení jehňátek". Vše je zde jen naznačeno, což stačí. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný film, který nepřekvapí ani překvapivou pointou. Brody mě už začíná rozčilovat a jeho výraz ("říkejte mi chudáčku, za chvilku se rozpláču") mi už taky nepřipadá jako záruka dobrého filmu. Ale abych nebyl na film zlý: stopáž je akorát, sem tam se najde pěkná lekačka a film vás rozhodně neurazí a nebudete si nadávat, že jste si ho pustili. Jenom budete mít tak jako já pocit, že už jste to celé viděli někde jinde a mnohem lépe... ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Poctivě zpracovaná a napínavá duchařina s připitomělým scénářem, nadmírou strašidel a málo uvěřitelnými postavami. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, ještě teď stále netuším, co si o filmu mám myslet. Adrien Brody byl skvělý, do takových rolí se on prostě hodí. Námět je hodně dobře vymyšlený, některé scény jsou děsivé, několikrát jsem se polekala a bála jsem se, ale pointa celého filmu mi přišla strašně nesmyslná a hlavně nebyla úplně vysvětlená, což je docela škoda, protože to pak ubírá na hodnocení. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Strnulá směs psychologického dramatu, duchařského hororu a krimithrilleru, kterou Petroni nedokázal patřičně dokořenit v divácky atraktivní filmový pokrm. Možná je to škoda, protože samotný námět není až tak k zahození. Nejedná se kolosální průšvih, něco na tomto filmu přecejen je, a nic na tom nezmění nevyváženost trikových ambicí s výší rozpočtu (vlaková havárie). 50% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Backtrack je u mě na rozhraní mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nevím proč má tak nízké hodnocení. A. Brody je úchvatný, a tenhle film měl naprosto všechno v sobě. Viděli jste drama, thriller, detektivní zápletku, mysteriózno. Mě trochu zaskočil ten přehnanej konec, kterej celou tu pevnou stavbu trochu narušil, ale bez ténhle chybky opravdu dobrá práce. Nenudila jsem se ani minutu. 60% ()

Reklama

Reklama