Reklama

Reklama

Pod drnem se skrývá Zlo

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor / Komedie
Česko, 2013, 14 min

Obsahy(1)

Práce na zahradě nemusí být vždy relaxační. Zvláště když se "pod drnem" objeví tajemné zlo. (Kino Svět)

Videa (1)

Celý film

Recenze (23)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Albert přichází s další ujetou „hororovou komedií“, která mnohým asi moc nesedne, ale já si na jeho styl natáčení už zvykl. Měl jsem trochu obavy z toho, že tentokrát jeho snímek koketuje se zombie tématikou, ale zklamán rozhodně neodcházím. Hláškující Pepa by mi udělal ovšem větší radost, kdyby se raději vrhnul na tu sousedku – takhle může jen závidět hlavě její „výhled“. Jinak chválím hlavně výběr hudebního doprovodu…50% ()

Lucretat 

všechny recenze uživatele

Dvě věci mě pobavily - záběr na kávovar s koupelnovými zvuky a věta slečny Blondýnové: "Ten Josef, to je ale šikula." :D Ale připadá mi, že to bylo tak: pár lidí kolem tvůrců se asi v obýváku nad známými obličeji před kamerou zasmáli, a tak si pánové řekli, že je to vtipný film. Tak příště víc soudnosti :) ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

kamera docela slušně pracuje s prostorem, ale moc na sebe upozorňuje...jednak se moc klepe...a pak provádí některý úkony moc okatě a pomalu... nápad s falešnou upoutávkou na katastrofické monster béčko je dobrý, ale moc to upozorňuje na svojí humornost...je to tam nasolený jako moc okatá atrakce......moc pomalý a doslovný...v provedení i v následný reakci postavy... záběr na kávovar je hrozně dlouhej, blbě komponovanej a hrozně se třese...zvuky, který jedou mimo obraz (slyšíme to, co nevidíme - co dělá borec v koupelně), by fungovaly jako zkratka, kdyby šly v nerealisticky rychlym sledu ( týpek se rychle osprchuje, rychle si vyčistí zuby atd.)...takhle to nemá žádnej efekt...je to neohrabaný... zvuky na mě působěj v rámci svojí zesílenosti až naturalisticky...prdění, čvachtání, bublání...nápad s televizním vysíláním je dobrej...a docela dobře provedenej............hlavní představitel je hroznej.........dialog se sousedkou je vedený moc mechanicky ( záběr - protizáběr)...... nápad se zrychlenou sekvencí obstarávání zahrádky je dobrej...ale je to hrozně dlouhý........ ...proč ten borec tak dlouho chčije ?...a tim se mi to celý tak nějak rámuje...neohrabaně parodickej humor, důraz na naturalistický, až obscénní detaily...je to vulgární... až nechutný....... ...při hlášce "Ten Josef, to je ale šikula !" jsem se ale fakt smál...takovej nějakej zvláštně postmoderní stav - napůl průsečík, napůl distanc, kdy vlastně nevim, jak to ti autoři myslej a je mi to jedno... mam odstup a jedu si po svym...směsice touhy smát se a neschopnosti/ neochoty smát se tomu, co autoři považujou za vtipný...takový veselý odcizení............. ... indián v košulence leze ze sena...tak teď už fakt nevim, jestli se mam smát nebo plakat............ kompozice: baba leží na trávě, opaluje se a za ní ("nad" ní ) zápolí Josef se zombíkem...docela hezkej nápad, ale je strašně dlouhej...a teď...dovedu si představit někoho, komu by se právě tenhle postup, ta neúměrná délka věci líbila...je to ten moment, kdy je v rámci humorný poetiky funkčnost nahrazená trapností...jenže tady to neni ani jednoduše funkční, ani funkčně trapný ( a ex post znovu vtipný)...prostě je to jenom blbý...dobrej nápad, ale nepovedeně aplikovanej a provedenej......... dobře zahranej zombík, docela hezkej gore efekt na konci.......... škoda hlášky "ty hajzle škaredý !"...ta mohla být fakt vtipná......... divná, slabá parodie...na jednu stranu jsou tam invenční momenty...jew vidět, že autoři do jistý míry mají smysl pro nějakou nadsázku, určitý typ humoru, kašírovanou béčkovou estetiku...na druhou je to hrozně blbě realizovaný........... podle mě je to přesně taková ta situace, kdy se štáb baví daleko víc než divák...a i potenciální diváci v okruhu tvůrců se vlastně víc baví s tvůrci/ svými známými, než že by byli pobaveni samotným filmem... ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Skoro to vypadá, jako by to natáčelo a zpracovávalo víc lidí a každý úplně jinak. Po většinu času je to spíš dokumentaristická kamera, a chvilkami snaha o lepší záběry. Je to celé ještě "nepřipravené". Než se autor rozhodne něco točit, měl by si přesně naplánovat záběr po záběru. Přijde mi, že tady to byla po obrazové stránce improvizace na místě. O hereckých výkonech asi mluvit nemusím. Chce to trochu nakoukat žánry a styly. Nicméně budu držet palce, protože autora točení nejspíš baví, jinak by se do něčeho takového nepustil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle trash není sranda úplně pro mě, hlavní problém mám ale s hodně ležérním tempem, na můj vkus tu všechno (od uvaření kávy, přes práce na zahradě, po likvidaci Zla) trvá cca třikrát déle než by bylo záhodno, klasická to bolest amatérských filmů. Pochválil bych scénu, kdy se z pod drnu začne hrabat Zlo, ta byla fajn hororová (tedy než se ukázalo, že Zlo má na sobě červenou flanelovou košili :) Předchozí Albertovy POSLEDNÍ NAROZENINY se mi líbily výrazně víc. ()

Reklama

Reklama