Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Recenze (679)

chewbac.Ca 

všechny recenze uživatele

Opravdové zklamání obzvlášť nečekané od Zemeckise.. člověk se prokouše docela nudným příběhem do samotného finále, od kterého očekává, že bude jen a jen gradovat (film je vůbec celý jen o samotném závěru..) a nakonec se samotný finiš zvrhne do naprosto přehnané absurdity (Zemeckis si tam vyloženě posledních 15-20min dělá z diváka č*****a!) Určitě se jedná z mé strany o zklamání roku.. navíc samotná hlavní postava je asi tak příjemná jako tyfus! nic proti Lewittovi :) ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Jedna hniezda za kvalitné závrate a to som sedel na zadku, ale samotný film ma na zadok teda neposadil. "Žabožrútska" nuda, keci, celý film nulový príbeh, všetok sa točí akurát okolo prípravy lán a nakoniec "závratný" koniec. Jediné.. A to klišé dvojičiek v podaní USA ešte niekto žerie? ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Síce dá sa na to pozerať, začiatok je celkom fajn, ale Zemeckis sa s tým viacej mohol pohrať alebo to tak nemusel zbytočne naťahovať. Hlavná postava ale dobre zahraná. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je hodně roztržitý a nikterak zajímavý. Nicméně jakkoliv se překlopí snímek do své druhé poloviny, jedná se hned o úplně jiný zážitek. Napětí stoupá, přičemž jediná chyba může celou akci přerušit. Joseph Gordon-Levitt prokázal herecký nebo spíše lezecký um, který dělá daleko větší požitek než jeho francouzština. O Charlotte Le Bon snad nemusím ani mluvit, opět vynikají, takhle holka se mi prostě líbí. Celkově se jedná o velmi pozitivně natočený film, který snese velmi přísné hodnocení. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Technicky a vizuálně krásně zvládnutý film.Ok.....,ale co dál?Zajímavých bylo bohužel jen těch 20 posledních minut,co Gordon-Levitt chodí po laně mezi dnes už neexistujícími "Dvojčaty"tam a zpět a tam a zpět.Paráda,bomba záběry,když se kamera podívala směrem dolů,tak mi bylo fakt na zvracení(možná to bylo i tím tři dny starým vlašákem).No jo,ale mně to přesto nestačilo.Nic se neposralo,nikdo neumřel,nikdo s nikým nechodil,nikdo se s nikým nerozešel.Filmařsky výborný,ale chtělo tu omáčku kolem tohodle steaku více doladit a dochutit.65%. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Ohromujúce zábery a ohromujúca nuda. Určitý režisérsky zámer sa tu stretol s pár nevydarenými tvorcovskými rozhodnutiami, v čoho dôsledku sa jedná o film s čarom, ktoré však nie je presvedčivé. JGL je tu žiaľbohu asi najväčším kastingovým sklamaním roku, neobratné narábanie s angličtinou a francúzštinou tomu vôbec nepomáha. Snímok na mňa nemal absolútne žiadny dopad a nebyť skvelej kamery a hudby, nemal by ani žiadnu gradáciu či vyvrcholenie. Ľutujem, že som film nevidela v 3D, ale vôbec neľutujem, že som v čase jeho vysielania v kinách zvolila Marťana a Sicaria. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Název filmu mi pořád před oči cpe zoofilního uchyláka který běhá po lese a hledá svoji milou laň. No k filmu - dokument byl lepší. 2 hvězdy za to jak rychle to celé lanoví dokázaly připravit a za tu vrcholnou scénu. Jinak mi byl celý ten film docela ukradený. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Ten film byla taková dlouhá a trapná chvíle, jako když kamarád vypráví vtip, který každý zná, a tak se ho snaží okořenit. Levitt, herecky i barvou očí světlý bod filmu s chorou myslí maskovanou uměleckými ambicemi, musí se svou bandou Francouzů s pomlčkama ve jménech řešit více zádrhelů než Michael Scofield na útěku z vězení, ale místo napětí a strachu o úspěch akce se u mě dostavil vždy jen pocit zdržování a natahování, protože pointa, u které se kamarád zakoktal opravdu dlouho, je dobře známá. Vtip není dobrý, ale kamarád je aspoň dobrý vypravěč a u toho dlouhého koktání mě jímala poctivá závrať. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Prakticky až na závěr mě film nebavil, věčné vypravování od Sochy svobody mě unavovalo, i Gordon-Levitt tu moc neseděl. Zažeňte už někdo to klišé o Francii a francouzích! 3* ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Poriadna oddychovka, ktorá nie je až taká oddychová, lebo som mal celých 120 minút spotené ruky, či sa niečo zlé neprihodí. "The Walk" prekonal moje očakávania, a vlastne tento film aj dokazuje, že nič nie je nemožné, pokiaľ si idete za vaším snom. 90% ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, ale v kině bych ho asi nevydýchal bez možnosti pauzy, ty záběry z výšek mě nedělaly dobře, kdysi jsem dělal el.revize mostových jeřábů v ČKD Hradec Králové a taky mě to nedělalo moc dobře a obdivoval jsem kluky údržbáře jeřábů ti po nich lezli jako by pod nimi nebylo 30 m!Ale tyhle výšky jsou na mne příliš, jinak příběh je zajímavý a napínavý dobře zpracovaný!!!! ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Nemám tomu čo vytknúť. Robert sa zase predviedol ako pán režisér, Josephovi sa úloha páči a Ben je už len také malé + k tomu. Celkovo je príbeh filmu veľmi stručný. Proste muž čo chce prejsť na lane cez niekedy najväčšie budovy sveta. Prečo? No proste lebo...Zemeckis vás nenechá, aby ste mali čas zaujímať sa o dôvod tohto šialenstva, pretože vás hneď vtiahne do deja, ktorý je milý nevinný...takto vie zrežírovať zrejme len Robert. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Zemeckisoj se podařilo celkem přesně a do detailů odvyprávět pravdivý příběh, a to včetně podoby postav a způsob jejich mluvy, ale nepodařilo se mu dostat tam ty emoce a neskutečnou hloubku příběhu, které jsou v dokumentu z roku 2008 - Man on Wire. Vyprávění samotných účastníků, dobové fotografie, a kamerové footage záběry, pořizované od příprav až po samotnou performance, z toho dokázaly udělat daleko daleko větší mindblowing záležitost. Asi nejzajímavější část dokumentu je k vidění zde https://youtu.be/9XRlWl8ZmAE?t=1h14m48s ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Levitt je hnusnej, má hnusný hadry a ještě hnusnější přízvuk. A přesto, že je v záběru skoro furt, dá se to vydržet. Má totiž taky krásnej sen, super loajální bandu pomocníků a nádhernou okatou panenku po boku. Takže to i přes děj-neděj vcelku rychle uteče k závěrečné napínavé a napínací půlhodině, na kterou se v podstatě celej film čeká. ()

Don Maty 

všechny recenze uživatele

Tip top. Joseph (Philippe) bol skvelý. Za najlepšiu scénu považujem jednoznačne scénu s rakvou deň pred vystúpením. Pôsobilo to príjemne a hlavne nenásilne. Zachytil som tu komentár, v ktorom užívatelovi vadilo, že protagonista sa stále predvádza, čo iné má robiť? Čo iné tento film bol ako obrovská show o jeho obrovskom čine ;)....4 ()

daniel.98 

všechny recenze uživatele

Bylo by to na plný počet hvězd, jen kdyby mě tam neotravovaly každou chvíli scény, kde stojí hlavní hrdina na soše svobody a vypraví svůj příběh. To bylo opravdu úplně zbytečné, přímo až obtěžující. Pak také ten konec, kdy se hl. hrdina rozejde se svou přítelkyní jako by se nic nestalo. Jinak vizuálně naprosto perfektní, škoda jen že jsem to neviděl v IMAXu, protože to muselo být naprosto ohromující, ale i tak jsem měl chvílemi pocit jako bych na tom laně stál já. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Všem vám, kteří trpíte strachem z výšek, doporučuji pečlivě zvážit, zda se na tento film opravdu chcete podívat. Nemluvím teď o jeho kvalitách jako takových (jedná se o výpravné povídání o člověku, kterému zemský povrch k procházkám příliš nestačil, a ztvárněné je to téma věru dobře), ale hlavně o emocích, které vyvolává. Plakat dojetím už jsem zvyklá, smutně kňourat, když se ve filmu stane tragédie, celkem taky. Ale abych u závěrečné scény bulela strachy a v duchu si říkala "proboha, ať už sleze, to se nedá vydržet", a abych se v noci po filmu vzbudila s pocitem, že padám, nu, to mám za sebou vskutku poprvé. Nelze než ohodnotit čtyřmi hvězdami - silný příběh, emoce, herecké výkony a... a... kameru. Uff. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Zemeckis točí fakt zaujímavé filmy. Príbeh samotný je úchvatný. Zemeckisovi sa tomu podarilo dať srdce. Gordon-Levitt bol vynikajúci... 75% ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama