Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Recenze (679)

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkný životopisný snímek popisující člověka, který dal do jednoho okamžiku tolik úsilí a nakonec se mu to vyplatilo. Bohužel ve 2D to není asi takový zážitek jako ve 3D, takže jsem byl ochuzen o ty výškové závratě. :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci filmový zážitok. Na tento film som sa veľmi tešil, pretože som veľkým fanúšikom newyorských dvojičiek. I keď na dnešnú dobu vyzerajú úplne jednoducho, veľmi sa mi páči ich dizajn a konštrukcia. Nikdy sa mi nepodarilo na ne dostať a je to môj už nesplniteľný sen. Dnešná moderná technológia už dokáže zázraky a tento film úžasne Svetové obchodné centrum oživil. Ak by sa vôbec našiel človek, ktorý nevie že tieto budovy už neexistujú a videl by tento film, tak by tomu neveril. Príbeh je veľmi zaujímavý a nenudí, pretože je rozprávaný aj humorne a človek nechce veriť, akú námahu si tento prechod po lane vyžiadal. Kto nevie ako to nakoniec dopadlo a či sa tento najnebezpečnejší prechod podaril sa musí v kresle poriadne zapotiť a čím väčšia televízna obrazovka tým lepší filmový zážitok. Soundtrack úchvatný ako je to už zvykom v Zemeckisových filmoch. Síce som dosť ovplyvnený tým, že tieto budovy sú moja srdcovka, i tak radím tento film k tomu najlepšiemu za rok 2015 a na zážitok pri prvom pozeraní nikdy nezabudnem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zemeckis to ešte nezabudol. Síce takýto námet, je podla mňa až zbytočne dlhý, ale bavilo ma to svojou formou. Joseph Godron-Levitt dokáže bez problémov film potiahnuť a aj bez problémov prejsť po lane, ale jedna z najväčších a najlepších es čo mal Zemeckis pribalené je kamera Dariusza Wolskiho. Za toto mám chuť mu ukradnúť jedného Oscara. Inak celkovo zaujímavý a jeden s tých lepších životopisných filmov. 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zemeckis je na podobné neobyčejné lidské příběhy zkrátka machr. Protože vystřihnout z podobně bezbarvého náčrtu s jedinou dramatickou křivkou takhle zábavné, promyšlené a životem tepající příběhové pexeso, to chce opravdu velký kumšt a zručnost. S Levittem a jeho hrdinou se zásluhou vtipné výpravy s množstvím nápaditých prostřihů naprosto sžijeme, přijmeme jeho životní hodnoty a fandíme mu, aby svůj šílený plán dotáhl do zdárného konce, přestože o takovém happyendu nelze ani na chvíli pochybovat. A v momentě, kdy kamera ladně sklouzne z vrcholu World Trade Center do tichých hlubin akrofobie, takřka cítíme tu enormní sílu okamžiku společně s hrdinou. Najdou se určitě nedostatky a osobně mě mrzí, že jsme vlastně nedostali možnost upřímně se strachovat o Petitův život, ale to nic nemění na faktu, že jako neortodoxní oslava lidské vůle a odvahy funguje film snad nejlépe, jak vůbec mohl... 85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na dvojčata jsem se vyšplhal hned po návratu z Everestu, což svědčí především o mojí supr trupr filmový kondici. A teď, když jsem se poplácal, vám povím, proč je Muž na laně silnější než Himalájský opus. To proto, že Philipp byl na tom laně sám. Sám za sebe, sám tváří v tvář svému životnímu snu, který si na rozdíl od bandy horolezců na jedno použití jednoduše nekoupil, nýbrž složitě vybojoval. I přes jeho světovou aroganci na mě jeho příběh působil upřímněji. Mít sen a k sobě pár přátel, jen tak se dostaneš krom tam i nazpátek. Zemeckis zabodoval, má jen tu smůlu, že dokument natáhl lano ještě o pár pater výš. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Četl jsem výtky, že po skvělém dokumentu nepřináší film nic nového. A to je asi pravda, není tam žádný originální, převratný obsah, ale mě bavilo ono jak - jak je to natočeno. Hravě, důvtipně; nemůžu říct, že bych si z těch dvou hodin toho hodně odnesl, ale rozhodně jsem se celou dobu bavil. (A Imax super) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Sny se mají plnit a pokud tomu svému opravdu věříš, není jeho uskutečnění nemožné. Ani v případě, že sníš o něčem, co nikdo před tebou neuskutečnil. Silný příběh o muži, který toužil, věřil a dokázal. C'est la vie! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechci na The Walk moc plivat, věděl jsem už před projekcí, že mě něco takovýho nebude bavit. JG-L mě nesral jen v 50/50, a to jen pro to, že byla velká pravděpodobnost, že na konci zaklepe bačkorama. Budu smířlivější. I přes lacinou ždímačku 9/11 se Zemeckisovi, který evidentně neví z keré do keré, daří upocené kouzlit dobrou atmosféru, což je spolu s nadhledem na NYC jediná zapamatovatelná skutečnost. Skutečnost jako skutečnost je mi ukradená, ale těch 123 minut mělo být v ideálním případě 83 minut. Dá sa, nic pro mě ale. 65% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Óda na Zemeckise nebude. Ač je film režisérsky zvládnutý velice dobře a Joseph Gordon-Levitt podává další ze svých jednou-vyhraju-Oscara výkonů, chybí mu hravost "Forresta", intimnost "Trosečníka", kouzlo "Expresu" i nadšení "Návratu". Jo, a abych nezapomněla, 3D patří určitě mezi ty lepší (hloubka vypadá pěkně + jednou nebo dvakrát ucuknete), takže pokud se chystáte na film vyrazit, doporučuju si připlatit. Když totiž odfiltrujete třetí rozměr, moc k obdivování toho na "The Walk" nezbude. (A to je vážně škoda.):-/ ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis nastavuje s Mužem na laně tak trochu dvě tváře. První polovina krásně odsýpá s příjemnou atmosférou, zbytečně nepřehrává, ale ani nijak nepřekvapí. Gordon-Levitt zpracoval francouzského provazochodce kvalitně a přidal i povedenou humornou stránku. Kde se ale naprosto vše láme je druhá část filmu aneb nástup na lano, dechberoucí záběry a mrazící atmosféra rozbuší srdce i zaryjí do sedačky. 3D efekt filmové nadšení rozhodně podporuje. [75%] | 3D Kino ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom inšpiratívny príbeh a v pár momentoch i dosť napínavý. Navyše to bolo i dobre zahrané. Hlavná kostra príbehu však bola dosť stereotypná, čo po čase začalo trochu nudiť - to bolo len lano a zase len lano. Neviem, možno v 3D kine by to bol lepší zážitok. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velký zážitek a velké emoce ze skvělého filmu. Potenciál 3D je zde využit zcela mistrně (film s takovým námětem si o to vyloženě říká, natočen byl ovšem ve 2D a do formátu 3D ho převedli až odborníci ze společnosti Legend3D) - dokonalejší iluzi prostoru jsem zatím v IMAXu nezažil, všechny scény s překonáváním lana mezi oběma věžemi jsou prostě něco neuvěřitelného, zmítá mnou závrať z výšky 110 pater ještě teď, když si na to vzpomenu (více než 300 trikových záběrů pro tento film vzniklo v pražském postprodukčním studiu UPP, jako např. scéna přechodu po laně mezi věžemi katedrály Notre Dame; na filmu pracovalo kolem 90 grafiků déle než půl roku). Skvělý dojem umocňuje perfektní hudba, skvělá kamera (která ráda využívá dlouhé, švenkující záběry, namísto krátkých a rychlých střihů; průměrný film má obvykle 2000 i více jednotlivých záběrů, v tomto snímku je jich ale jenom 826) a výborné obsazení (excelentní Joseph Gordon-Levitt se učil chodit po provaze přímo od samotného Philippa Petita, který mu svoje zkušenosti předával během intenzivního soukromého kurzu po dobu 8 dnů, od 9 od rána do 5 do odpoledne; role Petita od Gordona-Lewitta navíc vyžadovala zvládnutí dialogů ve francouzštině a velké množství anglických dialogů musel přednést s Petitovým silným pařížským přízvukem - Gordon-Levitt kvůli tomu spolupracoval s učiteli francouzštiny a učiteli výslovnosti a k dipozici měl rovněž své frankofonní herecké kolegy, kteří mu pomáhali; ostatní herci jsou rovněž skvělí - speciální zmínku zaslouží velmi dobrá Charlotte Le Bon - pro mě moc příjemný herecký objev; snad jen škoda, že postava, kterou ztvárnil Ben Kingsley, neměla více prostoru). Navzdory předem známému konci je to film neobyčejně napínavý, vzrušující a vyloženě dechberoucí - seděl jsem před plátnem v němém úžasu s otevřenou pusou a pociťoval nejhlubší respekt k tomu, co ten chlapík předvedl. Samotný závěr potom vyloženě vhání slzy do očí. The Walk je působivým filmovým holdem Paříži a New Yorku 70. let a dvěma věžím WTC ("Obě věže ve filmu zcela jednoznačně fungují jako další z postav", pronesl Zemeckis), který za sebe doporučuji všemi deseti. P. S. Shodou okolností se mi před časem dostal do ruky výborný román Co svět světem stojí (autor Colum McCann), který se podobně jako Zemeckisův film také věnuje onomu husarskému kousku (pro nějž se vžilo označení "umělecký zločin století") Philippa Petita z r. 1974, jen z trochu jiného pohledu - pokud vás toto téma chytlo, knihu mohu též vřele doporučit. Existuje rovněž Oscarem ověnčený dokumentární film z r. 2008. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Docela solidní podívaná. Příběh to má prostý, ale sledování hlavního hrdiny toužící po doslova nesplnitelném snu, to bylo dost zajímavé a i zábavné. Celkově je to film i snad výjimečný, je to nadlehčené a diváka to nezačne ani na minutku nudit. Samozřejmě to v mých očích až tak velká pecka není, ale i tak mi toto netradiční dílko sedlo a mohu jej vřele doporučit snad všem filmovým divákům. Hlavní hrdina Levitt to zvládl na výbornou, i zbytek herců bylo v pohodě. Hudba rovněž solidní. Nejlepší bylo ale přeci jen to finále. To jsem chvílemi snad ani nedýchal. Přišlo mi to až neuvěřitelné, ale o to nejde. Nemám, co bych k tomu dodával, ještě se k tomu minimálně jednou vrátím. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi dobře zvládnutá pohádka pro dospělé. Nelze doufat v nějaké překvapivé zvraty, když divák předem ví, jak to dopadne. Ale v co doufat lze, když má film být o partě Francouzů, kteří šli za bláznivým snem, že to bude mít šarm a nadhled. Ani jedno se nekonalo. Bez uzardění lze pochválit pouze triky, samotný přechod po laně byl skvěle udělán. Ale to je asi tak vše. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ježíš, to bol magor. Za päť hviezd zas nie, to by ten Levittov francúz musel byť aspoň trochu sympatický. Ibaže keď vyleze na rímsu, je to jedno, nakoľko nedýchate, a oni ho tam nechajú behať snáď polhodinu. A úplne najkrajší je posledný záber. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt mě nepřestává překvapovat svým talentem. A co teprve ten příběh samotný, který je o to silnější už tím, že jde o skutečnou událost. Myslím, že se příběh Philippa Petita dočkal opravdu působivého filmového zpracování, které bere dech. Je to příběh o velkém odhodlání, naplnění vlastního snu a nevzdávání se i přes překážky. Jak se říká, štěstí přeje odvážným. To všechno a mnohem víc se filmu podařilo vyobrazit s patřičným důrazem a napětím. Za mě to byl rozhodně velkolepý zážitek. ~(4,4)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Technicky kvalitní film, který je vlastně úplně zbytečný. Pokud tedy nejste Američan a neuděláte se do gatí při každé zmínce o newyorských Dvojčatech. Nevím, jestli tohle měl být příběh o silné vůli, ale nefunguje tak. Hlavní hrdina si prostě umane takovou blbost (ještě k tomu životu nebezpečnou) jako je přejít po laně bez jištění mezi dvěma věžáky. Opravdu jsem nechápala jeho motivaci - kromě toho, že chtěl asi něco dokázat sám sobě, což je ale divákovi jedno. A nevypadá to ani tak, že by to dělal z recese (jako třeba, když se parta Čechů vydá na cestu po Africe trabantem). Zemeckis je dobrý režisér, takže závěrečný přechod po laně dramaticky funguje, ale není to nic, z čeho spadnete na zadek. PS: Gordon-Lewitt vypadá s těma modrýma kontaktníma čočkama děsivě. Jeho francouzský přízvuk je ok. PSS: Kingsleyho čeština je... humorná (?). ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama