Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Recenze (679)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* tento životopisný film okolo "největším uměleckém zločinu" mě lákal už delší dobu, ale zároveň jsem se i bál, protože jsem před lety viděl dokumentární film, který mi svou autentickou atmosférou přišel velmi kvalitní a dostal plný počet. Hraný film mě tentokrát tolik nezaujal, i když má své neoddiskutovatelné klady zejména díky trikovým záběrům. Příběhem mě překvapoval jen v určitých momentech, které jsem z dokumentu neznal a navíc mi mnohé přišly jen jako umělá umělecká invence pro zvýšení napětí. Atmosféru tohoto silného příběhu se podle mě moc nepodařilo Zemeckisovi přenést, i když běžní diváci, kteří o tomto činu nic neslyšeli, by mohli být spokojeni. Za mě jen průměrné 3 hvězdičky a spíš doporučuji původní dokument. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

myslím že Zemeckis to dokázal...poutavý příběh a splnění si nemalého snu by se dal vyprávět všelijak...vlastně by se dal bez problémů odvyprávět během 15 minut,nicméně Zemeckis s ním pracuje na poli více jak 2 hodin a pracuje s ním tak,že divák se nenudí ani chvíli.Atmosférou to opravdu trošku připomíná Scorseseho Huga.Zpětně mě docela dost mrzi,že jsem neviděl 3D verzi,protože některé záběry mohou být opravdu výživné.Mám tyhle zábavné retro kousky rád a když se to celé sejde dohromady je to paráda...80%...edit : tak jsem viděl 3D verzi a přidávám 5 hvězdu... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak to bolo riadne napínavé. Už dlho sa mi nestalo, aby som pri filme ani nedýchal od toľkého napätia (aj keď som vedel ako to s Philippom napokon skončí). Do sledovania tohto filmu som sa pustil s miernym skepticizmom (keďže som si nevedel predstaviť ako z takého príbehu dokážu spraviť plnohodnotnú zápletku), ale Joseph Gordon-Levitt v hlavnej roli Philippa Petita bol pre mňa dostačujúcou motiváciou, aby som sa na to pozrel. A napokon niet čo ľutovať. Bolo to do veľkej miery naozaj fascinujúce a veľmi sa mi páčil, že rozprávačom príbehu bol akoby samotný Philipp (ako bonus s roztomilým francúzskym akcentom), Pri tom pochode medzi vežami dvojičiek ponad New York mi prišlo už len pri pohľade na to občas až mdlo (v kombinácii so zatajeným dychom). Famózne, že také niečo sa Philippovi naozaj podarilo a následne sa stal obrovskou a uznávanou celebritou. No a teba uznať, Joseph v hlavnej roli bol zas a znovu vynikajúci! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Gordon-Levitt patří v poslední době k takovým těm hercům, co jsou jakýsi nový zázrak Hollywoodu. Do čeho vleze, má grády a šmrc a nevím o filmu, který by byl k zahození. Zde se navezl do projektu s podtitulkem životopisný, navíc pod křídla Zemeckise a určitě opět neprohloupil. Ovšem jak se vezme neprohloupil. Pro mě film zdlouhavý, hodina a půl prakticky bez života. Závěr už hodnotím kladně - na dvojčatech trochu záběry i mrazily, vše dobarvené Silvestriho krásnou hudbou, jo zde vidím spousty pozitiva. Jenže borec lezl, lezl a lezl, pak slezl a hle titulky. NE. Chci vědět víc, chci aspoň jednu debilní fotku skutečného Petita, nebo něco co mi ten příběh dobarvý líp. NIC. Takže průměr. 65% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Hovno. Teda samozrejme som chcel napisat, ze film ma neoslovil lebo sa tam prakticky nic nestalo. Vyse hodinu som pocuval len vatovo plane plky, ktore sa nedali pocuvat. Joseph Gordon Hewitt slabo hral a potom sa pozerat na chodzu po lane na pozadi akehosi zeleneho platna /teda zase pardon, chcel som samozrejme napisat, ze chodil po lane medzi budovami Svetoveho Obchodneho Centra/ ma vrcholne nebavilo. No nic, dalsi dementalny blbowoodsky vyplach, ktory je tuna hodne precenovany : 25 % ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skvělý IMAX zážitek. Robert Zemeckis stále umí točit filmy a točí je dobře. A ač je námět a scénář Muže na laně veskrze průměrný, Zemeckiho dohled z něj vytěžil maximum. Rozjezd sice chvíli trvá, ale jakmile dojde na k vloupání se na rozestavěné Dvojče, napětí by se dalo krájet a finální přechod přes věže je 3D lahůdkou. Funguje to o to víc s tím poznatkem, že dnes víme jaký je osud těchto budov. Přidejte si kvalitně zahrané postavy a mátě jeden z těch lepších nadprůměrů. 75% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Poslední půlhodina je samozřejmě to jediné, proč celý film vznikl. Zbytek filmu je roztahaná francouzská nudle, která nemá co nabídnout (kromě velice okatých digitálních orgií). Jednohubka, kterou už si nikdy více nedáte. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, co může takový film vůbec nabídnout a překvapivě toho nabídl hodně. Musím začít s příjemnou atmosférou, je to hezky s lehkostí natočené a krásně to utíká. Je fakt, že mi Joseph někdy připadal, že se tváří jako naprostý šílenec, ale kdo by nebyl nazvaný šílencem, když se chce projít po laně mezi nejvyššími budovami v Americe. Je to natočené vážně realisticky a byla to zároveň i hezký vzpomínka na dobu, kdy dvojčata krásně stála vedle sebe. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zemeckis mě na film nalákal,to je fakt.Ale podobně jako další hazardéři se životem mě nijak neoslnil,Hewitt přehrává,a film ani nemůže bejt přehnané zábavnej,když se motá kolem příprav na přesun z věže na věž,a to je spíš pruda.za co tři hvězdy?Zemeckis za svůj um si to zaslouží.50%. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že by Zemeckis mohl ukázat aspoň kousek z té parády, kterou si schraňuje na konec, už předem. Udělal ale dobře, předehry napínaly, dialogy a Gordon-Levitt bavili a závěrečný, dech beroucí přechod mezi věžemi je další ze strhujících momentů, se kterými se může režisér pyšnit. A zajímalo by mě, co by se mnou film udělal v kině s kvalitním 3D... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám z toho hodně rozporuplné pocity. Je hezké vidět, že Zemeckis stále umí (nebo aspoň v roce 2015 uměl), kamera je tady totiž úžasná, hudba se do toho skvěle hodí, efekty jsou slušné (jen to 3D bylo úplně zbytečné a scéna s ptákem se taky mohla vystřihnout), většinu času si to dokáže držet nějaké tempo a napětí a některé scény jsou samy o sobě dost fascinující. Dokážu si přenést i přes to, že jediná myšlenka tohohle filmu je jasná už z první minuty. Nedokážu se ale přenést přes to, že to hraje spíš na efekt, než aby se to věnovalo ději. O postavách víme kulové a to i o Philippu Petitovi. Kde vůbec sháněl peníze na ty svoje plány? To mu vystačily úspory Papa Rudyho? Na to všechno? Co na to vůbec říkali jeho rodiče, na ten jeho historický moment? Tady je nám hodně zjednodušeně zobrazena cesta k onomu momentu a následně onen moment, ale není to pořádně rozebrané, takže by se i dalo říct, že se zde mnoho událostí děje náhodou (ačkoli to tak v realitě asi nebylo). Co mě však iritovalo ještě víc byla povaha Phillippa Petita, protože je to naprosto nesympatické arogantní hovado. Ano, možná takový je/byl i v realitě, ale drtivou většinu filmu nemá žádnou kladnou vlastnost (i ta cílevědomost je až přehnaná, což se mi ve finále i potvrdilo) a ani nic kladného neudělá. Prostě je ke všem arogantní, pravdu má on a nikdo jiný (viz. jeho konflikty s Papa Rudym - a fakt nechápu, kde se to v Papa Rudym zlomilo a začal ho učit, když ho ten vůl neustále urážel), sám nic špatně nedělá a navíc je strašný egoista. No jo, ale když je teoreticky zlá postava, jak mu mám ve finále na tom laně fandit, sakra? Kdyby těsně před tím neudělal snad jedinou dobrou věc za celý film (pomohl kamarádovi, který se strašně bál výšek), tak bych si snad i přál, aby z toho lana spadl a jeho ego chcíplo - definitivně a doslova. Vím, zní to hnusně, ale co mám dělat, když mi Zemeckis nedal skoro žádný důvod mu fandit? Naštěstí vše dopadlo "dobře" a Petit má ego snad ještě větší než předtím. Hurá! Kdyby se mu dalo aspoň trochu fandit, kdyby byl zobrazen víc jako člověk a ne jako povrchní figurka, tak si myslím, že by se mi Muž na laně fakt líbil a snad bych se ani nebál dát i tu čistou čtvrtou hvězdu, protože (jak už jsem psal) - Zemeckis to v sobě pořád má. Takhle to ale není na víc jak na 3*. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Stejný problém, jako francouzský Muž na laně... Velmi slušně udělaný film o totálně nezajímavé a nesympatické postavě... A Gordon-Levitt tomu se svým příšerným francouzským přízvukem taky nepřidává... ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý nápad, napnout mezi dvojčaty lano a nevzrušeně se po něm procházet. Je to symbolická vzpomínka na to, co už není a pobouřená připomínka teroristického útoku. Robert Zemeckis měl dobrý záměr natočit příběh jednoho snu a odvahy, ostatně náměty jeho filmů humání cíle jen potvrzují, jen hluchá místa ve filmu se skutečně líně vlekla a docela nudila. Režisérovi v jeho počinech ale fandím, a tak mu přeju, ať je nový Untitled WWII jen a jen lepší. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ale jo, příběh to byl pěkný a Zemeckis je prostě dobrý režisér, takže to nakonec na lehký nadprůměr stačilo, ač to dle litery zákona byli zločinci. Nicméně dokázali něco, co nikdo jiný a momentálně to asi už nikdo nezopakuje, vzhledem k těm chybějícím mrakodrapům. Napodruhé je to ale bezvýznamné. 70% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli bylo nutné, aby Zemeckis plýtval svým talentem na tuto tématiku. Ano, 3D tomu dodalo ten potřebný rozměr a přestože jsem se nejdřív smál POMOvým vtípkům na závratě, tak v některých záběrech se opravdu podařilo vytvořit podobný pocit. Je to sice podle skutečné události a samozřejmě klobouk dolů před ním, ale (spoil) kdyby to v závěru přece jen změnili a ten týpek z ničeho nic řóchl, tak by to tomu možná dodalo jiný šmrnc. Bohužel první hodina mě fakt nebavila. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Muž na laně. The Walk. 3D verze na čsfd premiéře. Because you're mine, I walk the line. Pecka od Johnyho Cashe, která mi od shlédnutí snímku hraje v hlavě, nevím proč, ale na to kálí i černý tesák. Naprosto mě nezajímá provazochodectví a příběh francouzského lanofila Philliphe Petita jsem do dnes neznal. Ale kdybych ho neměl poznat nikdy, tak by mi to tepny netrhalo, nezanechalo to ve mě nic hlubšího. Petit miluje od malička chůzi po laně a v nejlepších letech se rozhodne, že pojede do USA a projde se na laně ve výšce 110ti pater. Bez jištění, není přece béčko. Joseph Gordon Levitt hraje skvěle. Je vtipný, věrohodný, sexy, arogantní a na pěst do koulí. Prostě umí a vždy tenhle typ rolí uměl. Anglické eso Ben Kingsley zdatně sekunduje v roli čecha, který česky umí pár slov popravdě. V hercích vlastně problém vůbec není. Tak co tu máme dál. Scénář není děravý, což ani není na životopisným snímku možný a je tak jednoduchý, že ani hloupý být nemůže. Námět toho, že si neobyčejný člověk chce splnit neobyčejný sen je ve filmovém světě cliché jako vrata, ale kdy můžete jinak vidět chlapa chodícího po laně mezi dvěma mrakodrapy známými jako dvojčata. Ano, zdravím tímto U. B. Ládina. Vizualizace nebyla nejhorší, přeci jen budovy už neexistují a herec před zeleným pozadím na laně není nic extra, ale sedělo to. 3D efekty mi poprvé ve filmu nevadily. Atmosféru si to drželo vskutku kouzelnou, stará krásná Paříž, venkov, hnusný betonový New York v době stavby dvojčat. V čem je teda chyba? V panu režisérovi. Nebaví mě neustálý smrádek té nadpozemské síly lidského ducha nad životem. Ten film je na 5*, ale mě to prostě nesedlo na plnou palbu. Dvě až tři zbytečné postavy, lehce přepálená stopáž a divný konec. Závěrečné mrknutí na 11. září je ale hezký. Jsem rád, že jsem to díky portálu čsfd mohl vidět ve 3D v kině, jelikož sám bych nešel a doma si to nepustil. 80 % 4* ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Podívaná krásná... v IMAXu to mělo fakt šťávu... trochu jsem se před začátkem bál, jestli se mi nedostaví nějaké závratě nebo stavy blivna, ale vpoho..... nicméně film natočený svižně, člověk by ani nevěřil z čeho všeho se dá vykouzlit příběh. Ale hlavní postava mi teda k srdci nepřirostla.. choval se arogantně a jako takový ten typický člověk na ránu. Takže mě spíše štval, než že bych mu jako fandil... ovšem film jako celek určitě nadprůměr.... a záběry teda velice velice solidní.. myslím si, že to je film, co si zaslouží velké plátno a i to 3D tady mělo smysl. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama