Reklama

Reklama

Visací zámek - Známka punku

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební / Komedie
Česko, 2005, 4 min

Recenze (10)

kingik 

všechny recenze uživatele

Text je záchranou téhle "punkové" árii, která nemá na to být plnohodnotným punkem. Klip je samozřejmě otřes. Může se kapela vymlouvat na to, že to myslela s humorným nadhledem, ale všechno svalovat na nadhled nelze. Nejvíc mně vadí taková ta nedotaženost v image kapely. Underground lacině pojatý, punk pitvořivě prezentovaný, do toho všeho rockový náběh. Těžko říct, co si z toho vybrat a v čem skupina vyniká. Kapela si řekne: "máme to v cajku a jsme osobití". Zrovna tahle skladba má osobitý ráz, ale jen do jisté míry. Tvorba kapely má jistě své vrcholy, tenhle k nim patří. Znají jej i ti, kteří se o tuhle hudební partičku moc nezajímají. Textově zajímavé, dál už je to příliš teatrální. Směsice různých hudebních stylů nepobaví. 20% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Holky, lidi i já říkám, že klasický punk je někde trochu jinde, ale to je v tomto případě naprosto jedno. Mne totiž naprosto pohltil optimistický klípek o tom, že i týpek s odpadkovým košem na zádech si může najít ideální protějšek, vynikající text rozhodně nic nepokazil a ani to, že ten nářez je spíše punkrockový, výsledku nedokázalo ublížit. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

"punk´s not dead, vy volové!" Nejsme na Bandzone ani žádném jiném zone a tak spíše než o větry let ošlehaný Visací Zámek nám půjde o vizuální znázornění takřka rádiové hitovky z jejich osmého řadového alba (Punk! r.2005). Mile punková rozprávka s kapkou humoru i sebeironie a undergroundově komerční vizáží vykonávající kvalitní službu svému pánu......ostatně působí stejně jako samotná kapela. I když na druhou stranu "Punk je jinde" a to nejen podle holek ,takže „Fuck you very much“. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pražská kapela Visací Zámek je pre mňa jednoznačne najlepšou českou punkovou skupinou. Ostrieľaná partička, ktorá už v roku 1982 začala svojou hudobnou produkciou nasierať komunistov. Bez prestávky aktívne hrajú až do dnes v nezmenenej zostave. Jan Haubert - spev, Michal Pixa - gitara, Ivan Rut - gitara, Vladimír Šťástka - basa, Jiří Pátek - bicie. Už viac ako tridsať rokov stále spolu a stále punk. Obdivuhodné. Pieseň "Známka punku" pochádza z ich ôsmeho štúdiového albumu, ktorý vydali v roku 2005. Ku tejto svižnej punkovej hitovke natočili velice vtipný video klip. ***** ()

Zajímavosti (2)

  • Scéna ve školní jídelně byla natáčena v ZŠ Kateřinky na Praze 4. (wossa)
  • Píseň, ke které je tento klip natočen, se nachází na osmém řadovém albu skupiny natočeném v roce 2005 pod názvem PUNK!. (Olík)

Reklama

Reklama